Zasilacz do VTX Radeon 4850

Witam , mam problem gdyż dostane na urodziny karte graficzną Radeonka 4850 , i boje sie że mi nie pójdzie na moim zasilaczu podam specyfikacje kompa.:

-zasilacz whiteEnergy 400w kupiony rok temu , żadnych problemów z nim nie miałem i nie mam

- procek C2D 2,4 nie podkręcany

-1gb ddr2

-dysk nie pamiętam ^^

-Płyta foxconn 45cmx jak dobrze pamiętam.

I boje się że mi nie uciągnie tej karty , jak myślicie ?

P.S- nie zamierzam katować karty żadnego podkręcania , moge nawet grać na minimum we wszystko co pójdzie :D

starczy :)

Mam nadzieje, że karta mnie nie zawiedzie bo się troche naczytałem o niej i zdania są podzielone co do awaryjności. No cóż pożyjemy zobaczymy co do zasilacza to dalej czekam na odpowiedzi ;)

Hmm , ja mam C2D e 6600 2,4 x2

4 GB RAM

Tego Radka

I to wszystko trybi na FORTON 400W - ale forton to markowy zasilacz , a o Twoim nie słyszałem :/

No właśnie , niby nowy ale jakoś głośno o nim nie ma.

Bo to tanie tandetne zasilacze. chciałeś zaoszczędzić to siedz na tym i mysl, czy ci czasami sprzęt nie padnie:D

Za 150 zł mozna juz miec markowy zasilacz.

Za 90 zł kupiłem rok temu Fortrona 500W 80+. Radzę popatrzeć na allegro, 100 zł to nie duże pieniądze.

Dobra trudno póki nie kupie zasilacza będe starał sie jej nie katować ^^ Dzięki można zamknąć

Hmm nie znam się ale nawet jeżeli nie będziesz jej zbytnio katować to może dojść do jakiegoś spięcia przynajmniej tak mi mówili gdy sam kupowałem do tego radka zasilacz :) Powiedz mi gdzie kupiłeś tą kartę ? Kupiłem nie dawno i wysypało mi artefakty, więc powodzenia :D

Leciutko udźwignie :). Ale ta karta jest dość stara, mimo że wydajna obsługuje tylko Dx10. Jednak jest warta swojej ceny.

Ps.

Uważaj na rachunek za prąd bo ona ssie przeciętnie 3x tyle prądu co przeciętna karta z 5/6/7 serii xd

Witam , mam problem gdyż dostane na urodziny karte graficzną Radeonka 4850 , i boje sie że mi nie pójdzie na moim zasilaczu podam specyfikacje kompa.:

-zasilacz whiteEnergy 400w kupiony rok temu , żadnych problemów z nim nie miałem i nie mam

- procek C2D 2,4 nie podkręcany

-1gb ddr2

-dysk nie pamiętam ^^

-Płyta foxconn 45cmx jak dobrze pamiętam.

I boje się że mi nie uciągnie tej karty , jak myślicie ?

P.S- nie zamierzam katować karty żadnego podkręcania , moge nawet grać na minimum we wszystko co pójdzie :D