Zażalenia

Przeciez w calej tej smiesznej pogadance nie chodzi o slowo nigga, a tylko o to, ze Alpha nie jest akceptowana jako mod. Gdybym ja te wiadomosc przemilczal i nie ukaral osoby, ktora to napisala, to o sprawy nikt by nie poruszyl. Wiec nie mowcie o tym, czy slowo jest obrazliwe, czy nie jest, bo przeciez wszyscy wiemy, ze nie o to chodzi, prawda?

To mało obeznany jesteś. Wczoraj rozmawiałem z Salkiem na TeamSpeak'u i się właśnie o to samo zapytał " Czy jeżeli by ten post zignorował inny moderator czy bym też to zgłosił? " Tak, zgłosiłbym to! Avitus wpierw miał zobaczyć moją skargę, ale był akurat czymś zajęty.

Btw. PyongyangPrincess jest wg. mnie rasistą i taka osoba ma być redaktorem na portalu? Heh. - Zresztą wszystko już obgadałem z Salkiem na pw mam nadzieje, że o tym pamięta.

warn_ico.png
Nazwanie kogokolwiek rasistą jest poważnym zarzutem i nie będziemy tolerować tutaj podobnych zachowań. Koledzy wyżej już Ci wyjaśnili, czym nacechowane jest określenie "nigga", a Ty dalej idziesz w zaparte. Warn.

~ AlphaWolf

mod_ico.png
Według mnie warn niezasłużony ~ blaumro

mod_ico.png
Popieram - Avitus

warn_ico.png
Za nazwanie kogoś w realu rasistą można być posądzonym o pomówienie. Jeżeli dla Was to nic nie znaczy, to ok, ale ja chcę postępować w zgodzie ze swoim sumieniem - AlphaWolf

mod_ico.png
Napisał, że jest "według niego", a nie że jest. To zupełnie inna sprawa. I nie kierujemy się sumieniem, bo naszym sumieniem jest regulamin ~ blaumro

Dzz to czarna dusza tego forum.

Usunąłem post Alphy, gdzie kontynuowała dyskusję po zamknięciu tematu. I proponują po prostu zakończenie tego tematu, bo zamiast zażaleń mamy tutaj momentami zwykły offtop.

Nadal uwazam, ze bys tego wtedy nie zglosil, mam do tego prawo. I dziwie sie, ze nikt nie pisze skargi na guru, ktory przeciez tez w swoich tekstach czesto uzywa mocnych slow (i dla jasnosci - nic do tego nie mam).

I slowo "nigga" uzyte zostalo w lekkiej formie, nie majac w sobie negatywnego ladunku emocjonalnego. Zwrocic uwage mozna, ale co, chciales za to ja banowac? Prosze cie, wrzuc troche na luz.

EDIT:

A co do pisania wiadomosci po zamknieciu tematu: juz tak robilem ja, jako mod, robili to admini, inni modzi. Dzialo sie to wielokrotnie, czasem nawet wywiazywala sie dyskusja na kilka postow, al enikt nigdy nam nie zarzucil, ze zle robimy. Przypadek? Nie, bo tutaj chodzi o Alphe, a nie o zasady : ).

Nie mogę, zaraz tu wysiądę.

Poprawność polityczna to skaza, którą należy tępić. Skaza dzisiejszego świata, niepozwalająca mi nazwać murzyna murzynem, natomiast murzynowi pozwalająca nazywać mnie białasem i być rasistowskim w moją stronę. Bo przecież tak cierpią, och, och.

No, wracając do tematu. Nie róbcie z siebie wielkich obrońców moralności, nie udawajcie takich. Gdyby ktoś was nazwał właśnie "białasem", obrazilibyście się? Pomijam już sam FAKT, że słowo "nigga" nie jest obraźliwe. Pojedźcie do USA, a jeśli traficie na odpowiednie miasto i odpowiednią dzielnicę, jeśli czarny coś będzie od was chciał, usłyszycie "come here lil nigga" (to oczywiście nie 100% poważnie... jestem pewien, że są osoby gotowe się o coś takiego doczepić, więc warto nadmienić) i uwierzcie, że w takiej sytuacji on was obrazić nie chce.

Ach, i Magar, to nie Alpha zrobiła pośmiewisko z tamtego tematu. Zgadnij kto. ;)

To mało obeznany jesteś. Wczoraj rozmawiałem z Salkiem na TeamSpeak'u i się właśnie o to samo zapytał " Czy jeżeli by ten post zignorował inny moderator czy bym też to zgłosił? " Tak, zgłosiłbym to! Avitus wpierw miał zobaczyć moją skargę, ale był akurat czymś zajęty.Btw. PyongyangPrincess jest wg. mnie rasistą i taka osoba ma być redaktorem na portalu? Heh. - Zresztą wszystko już obgadałem z Salkiem na pw mam nadzieje, że o tym pamięta.

Tak! Dokładnie! Powiem Ci więcej! Mam wizerunki faszystów nad łóżkiem i z moim wzrostem 157 i rudymi włosami jestem idealną przedstawicielką rasy aryjskiej. A z AW tworzę konspiracyjną rasistowsko-feministyczną komórkę spiskową na tym forum.

Wrzucam jeszcze swojską nutkę, przy której czytam sobie forum, mam nadzieje że każdemu krypto-rasiście na tym forum tez podpasi:

Teraz na poważnie. Uznałeś mnie za rasistę po jednym wyrazie. W tej chwili mam prawo posądzić się o hipokryzję. W związku z zaistniałą sytuacją sama moje zastrzeżenia co do mojego podania do Salka wysłałam, jednak uważam iż jesteś wobec osoby mojej i Alphy wyjątkowo czepliwy.

Bardzo Przepraszam, że dorzucam oliwy do ognia po domniemanym zakończeniu kwestii, ale mimo mojego dystansu do siebie, uznaje powyższy post jako bezpodstawny atak wobec mojej osoby i chciałabym się wobec powyższego odnieść na forum publicznym, bo zakładam iż kulturalne PW za dużo by tu nie wyjaśniło.

Trzymajcie temat gorąco, idę po psychotropy, wrócę za godzinkę :)

Przeciez w calej tej smiesznej pogadance nie chodzi o slowo nigga, a tylko o to, ze Alpha nie jest akceptowana jako mod. Gdybym ja te wiadomosc przemilczal i nie ukaral osoby, ktora to napisala, to o sprawy nikt by nie poruszyl. Wiec nie mowcie o tym, czy slowo jest obrazliwe, czy nie jest, bo przeciez wszyscy wiemy, ze nie o to chodzi, prawda?I nie widze niczego zlego w takim zartobliwim uzyciu tego slowa, bo nie ma w tej wypowiedzi negatywnej energii. Gram w pewna gre Star Wars, zwie sie ona MB2 i tam jest postac Lando, ktora jest czarnoskora. Mowimy wtedy, ze ktos gra czarnuchem a nikt z nas nic do tej rasy nie ma, zwykle, luzne formulowanie, tak charakterystyczne dla spolecznosci graczy. Wiec prosze sie nie spinac.A ten front przeciwko Alphie juz istnieje dlugo i ciagle w jego zastepie sa te same osoby, ktore nie moga przezyc, ze ona zostala przyjeta na tego nieszcesnego moderatora. Nawet gdyby wzorowo i idealnie i najlepiej na swiecie wykonywala swoje zadania, to i tak te same osoby nadal by plakali, ze im nie odpowiada.

Dlaczego tak uważasz ? Skoro inni moderatorzy/admini wykonują swoją pracę tak jak powinni to nikt się ich nie czepia, ale jeżeli ktoś już napisze swoje zdanie i poprze je swoim argumentem który mogą potwierdzić również inne osoby to chyba nie jest to płacz o byle co, prawda ? Wcześniej miałem co do niej wątpliwości tylko poprzez staż na forum i jak widać nie myliłem się, skoro przychodzą nowe osoby napisać na nią "zażalenie" to najwidoczniej coś robi źle.Ale póki co administratorzy zamiast zająć się ową sprawą to wolą napisać "HA, hejtujecie ją tylko dlatego, że jest dziewczyną i choćby robiła wszystko dobrze to i tak ją będziecie hejtować", a może to wy tak naprawdę bronicie jej z powodu tego iż jest jednym z nielicznym osobnikiem płci żeńskiej na tym forum.

Były zakładane osobne tematy z ankietami czy nawet bez, aby odwołać ją ze stanowiska moderatora-może zamiast je po prostu zamykać zapytajcię się "dlaczego" i tak jak napisałem zbadajcię tą sprawę.

Żeby nie było do alphy jako do osoby nic nie mam, ale jako do moderatora-czasem zdarzy jej się błąd i na początku jako użytkownik nie wyróżniała się jakimś specjalnym przestrzeganiem regulaminu, a piszę to tylko dlatego, aby was uświadomić, że tak naprawdę zdanie użytkowników o niej dla was się nie liczy, a gdyby nie użytkownicy-forum by nie istniało, choć przyznam, że akcja ze słowem "nigga" jest trochę śmieszna bo chyba każdy używa podobnych określeń w formie żartu to jednak jak widać znalazły się lepsze argumenty.

Do kolegi powyżej - pytanie: "DLACZEGO?" padało bardzo często, ale praktycznie ani razu nie spotkało się z sensownymi odpowiedziami. Prawda jest taka, że pewna grupa osób nie może pogodzić się z tym, że jestem moderatorem i często pomimo moich prób wyjaśnienia sprawy nie jest gotowa na dialog. Nie uważam siebie za moderatora idealnego, zdarza mi się popełniać błędy (jak każdemu), ale użytkownicy przekonali się już, że jeśli zrobię coś nie tak, to potrafię się do tego przyznać i szczerze przeprosić. Wielu też zapomniało o tym, że to ja głównie postulowałam o zmianę regulaminu na forum, by uczynić to miejsce bardziej przyjaznym i by zasady przyznawania ostrzeżeń były dla wszystkich jasne i przejrzyste. Nikt też na forum nie jest przeze mnie faworyzowany. Nie wlepiłam warna Roshanowi za jego temat o Docie 2 tylko dlatego, że wiedziałam, że nie założył go po to, by trollować, ponieważ znam go osobiście i z nim o tym rozmawiałam. Wie, jak ma się na forum zachowywać i wie, że jeśli przesadzi, to zostanie ukarany. To MagarPL wykazał się w tym wątku nieodpowiednią postawą, za którą nie otrzymał ostrzeżenia, bo temat i tak był zamknięty i postanowiłam machnąć na to ręką i mu darować. Jeżeli chcecie obiektywnie kogoś oceniać, to nie skupiajcie się tylko na pomyłkach i nie urabiajcie ich do rangi klęski żywiołowej, ale dostrzegajcie całość. Jesteśmy dorośli, więc rozmawiajmy jak dorośli, a nie jak dzieci w piaskownicy, które zmawiają się, że będą nielubianego kolegę co chwilę obsypywać piaskiem w nadziei, że sobie pójdzie.

Dorośli? Ahahaha. Alpha, dawno się tak nie uśmiałem. Dorośli pwahahahhaahha.

Najlepiej ich przemilczeć. Jako moderator się sprawujesz dobrze, zastrzeżeń nie mam. Jak sama mówiłaś, wpadki się zdarzają. Gdyby tak karać za każdą wpadkę zwykłych użytkowników, to forum świeciłoby pustkami. Więc ludzie błagam, ogarnijcie. Mimo że lubię się pośmiać z tych wypocin które niektórzy tu wypisują to czasami naprawdę przesadzacie.

ps. Moderatorem ani adminem nie jestem, nie muszę być "poprawny" więc mogę po Was jeździć, o :3!

Mi osobiście problem z nygga wisi i powiewa, ALE jakby na forum siedział jakiś afroeuropejczyk(a nie wiemy, czy nie siedzi), to poczułby się niefajnie.

Niestety na tym forum, nie idzie rozmawiać z większością użytkowników jak "z dorosłymi", ponieważ po prostu nimi nie są :) Moim zdaniem warn dla Savl'a jest jak najbardziej zasłużony, Pyong obraziła (Wg. mnie wcale nie, ale niech wam będzie) postać fikcyjną, murzynka z League of Legends, a Savl obraził żywą osobę nazywając ją "rasistką", chciał sprawiedliwości, to ją ma. :) Moim zdaniem cała ta konwersacja jest bez sensu, temat powstał w celu zażaleń, a nie rozwiązywania dram pomiędzy zazdrosnymi użytkownikami a moderatorką, zgadzam się w 100% z Dzz, większość argumentów tutaj nie pada przeciwko PRACY Alphy tylko przeciwko JEJ OSOBIE, to jest żałosne i powinno się uciąć ten temat, bo do niczego nie prowadzi, stoi w miejscu bo każdy kto ma trochę oleju w głowie wie, że ten temat jest po prostu śmieszny. Kiedy ktoś notorycznie łamie regulamin, to Alpha reaguje, kiedy ktoś "obraża" narysowanego ludzika to nie sądzę, że ktokolwiek wziąłby to na poważnie... Wielu moderatorom zdarzało się popełniać błędy, a tylko na AW jest taki naskok, jestem przekonany, że jest to spowodowane jej płcią i stażem na forum, co jest NAJGŁUPSZYM argumentem ever, jakie ma znaczenie ile jest na forum kiedy świetnie się sprawuje i w rzeczywistości nie ma z nią problemów? Możecie równie dobrze powiedzieć, że to WY powinniście być modami, bo jesteście na forum x lat... Śmieszne, po prostu śmieszne.

Ludzie kochani, gdybyście tak Rimejka cisnęli, to bym was na ołtarze wyniósł

Dorośli? Ahahaha. Alpha, dawno się tak nie uśmiałem. Dorośli pwahahahhaahha.Najlepiej ich przemilczeć. Jako moderator się sprawujesz dobrze, zastrzeżeń nie mam. Jak sama mówiłaś, wpadki się zdarzają. Gdyby tak karać za każdą wpadkę zwykłych użytkowników, to forum świeciłoby pustkami. Więc ludzie błagam, ogarnijcie. Mimo że lubię się pośmiać z tych wypocin które niektórzy tu wypisują to czasami naprawdę przesadzacie.ps. Moderatorem ani adminem nie jestem, nie muszę być "poprawny" więc mogę po Was jeździć, o !

Powiedział co wiedział.Ostatnio użytkownicy otrzymują coraz to więcej warnów na jakieś drobiazgi, więc skoro to my musimy się trzymać ściśle regulaminu to może też ustalmy jakieś warny dla moderatorów ? Ale to już inny temat.

Ludzie powiedzcie jak można obrazić bohatera z gry........Bez przesady

Mi osobiście problem z nygga wisi i powiewa, ALE jakby na forum siedział jakiś afroeuropejczyk(a nie wiemy, czy nie siedzi), to poczułby się niefajnie.

Niekoniecznie. Jest to słowo bardzo rozpowszechnione w popkulturze, co zresztą zostało wielokrotnie nadmienione powyżej.

Każdy wyraz w danym kontekście może być obraźliwy, każde zdanie wyrwane z kontekstu również.

ps. Moderatorem ani adminem nie jestem, nie muszę być "poprawny" więc mogę po Was jeździć, o !
Powątpiewam w to, czy sami admini czy moderatorzy składali śluby czystości :) Moim zdaniem w obecnych czasach egzystuje granica tolerancji czy jej braku dopuszczalna powszechnie, ja powinnam się się oburzać jak ktoś wysyła mnie do kuchni albo szuka mi penisa w spódnicy. Jakoś tego nie robię.

Cała sytuacja, co powtarzam x^7345637465784365387464756 raz, jest robieniem globalnego zamieszania z błahostki.

Przypomniał mi się jeden skecz Montyego Pythona, jako że cały temat już teraz jest nader absurdalny, to podrzucę :

Mam nadzieję, że to da trochę do myślenia w temacie.

A, odnośnie słuszności warna, jak tam sobie chco, jak ma AW potem cierpieć bo niby to wykorzystuje warny do prywatnych krucjat, to go zdejmijcie. Jednak stawianie bezpośredniego ataku na użytkownika jako czyn łagodniejszy aniżeli podsumowanie zdania ogółu nazywając nieistniejącą postać zwrotem relatywnie i troche obraźliwym powiewa w moim mniemaniu hipokryzją.

Błagam oczyścicie ten temat. Zamiast jednego tematu zażalenia powinien pojawić się podobny dział gdzie każdy temat zakładany zostałby osobno. Dzięki temu unikniemy sytuacji tego typu gdzie temat został zawalony spamem nie na temat alfy a raczej na temat głupiego wyrazu. Wybaczcie ale dyskusję na temat murzyna można wsadzić głęboko bo nigdy nie dojdziecie do sedna sprawy. Są obrażający się oraz tacy, którzy będąc czarnuchem będą o tym świadomie mówić używając tego epitetu. Moim zdaniem projekt powinien być bardziej przemyślany bo jak widać robi się tu syf i to cholerny i wątpię aby za XYZ dni dało się tutaj dojść do jakichkolwiek zażaleń. Dział Zażalenia gdzie jeden temat to jedno zażalenie gdyż takie skupisko w jednym temacie zaowocuje po prostu chaosem.

Xaorus na prezydenta!

Napisałem strasznie chaotycznie, ale cóż redaktorem nie jestem. W każdym razie pozostawiam decyzję do rozpatrzenia przez Adminków :*

Dobrze prawi @Xaorus polac mu, wlasnie mialem to samo napisac. Temat w, ktorym jedynym zazaleniem jest slowo ''murzyn'', kolejne posty odnosnie tego slowa powinny byc traktowane warnem, poniewaz ile mozna...

Zamykam, dział się pojawi.

Od czasu do czasu zdarza się tak, że ktoś z młodych gniewnych zakłada temat by zwrócić uwagę na to, że źle wykonujemy Naszą robotę. Wszystkie tego typu skargi i zażalenia proszę kierować w tym temacie. Chciałbym zauważyć jeszcze, że topic będzie dość surowo sprawdzany, także proszę podejść do tematu poważnie.

Konstruktywna krytyka jest bardzo wskazana, natomiast nie chciałbym widzieć postów typu: 'admin/mod jest taki i taki bo tak'.

Mam oczywiście nadzieję, że ten temat nie będzie zbytnio oblegany ^^.