Po prostu nie ma w LoL'u tej różnicy. Bo lagi w LoLu zaczynają się powyżej 300, więc nie wiem jak możesz odczuwać różnicę między 50ms a 150ms w tej grze. Gram w gry multi od kilku lat i wiem,odczuwam różnicę pingu, ale uwierz, że twórcy tej gry zadbali o to żeby nie było czuć tej róznicy przy tak małym. Jest granica powyżej, której traci się pakiety w czasie gry. W CS'ie czuć nawet niewielkie wahania a tutaj to jest o wiele lepiej zoptymalizowane.
Zbieranie ekipy
Ja to mam dziwne przypadki na EU mam po 40-55 fps a US spada do 10 ew. do 25 max.
Pozatym ping mnie tak laguje że szkoda gadać, tak więc zależy od kompa oraz neta.
Refleks doświadczonego gracza wynosi 200ms - zanim zareagujesz okazuje się, że użyłeś flesha po śmierci
Zoptymalizowali laga, mów dalej, to bardzo interesujące.
Może ustalmy jedną prostą rzecz - 150ms to opóźnienie z jakim informacja o tym co robisz ze swoją postacią dociera do serwera. Można to zoptymalizować kładąc kabel bezpośrednio między Twoim komputerem o serwerownią LoL'a w stanach (uproszczenie, które ma tylko wskazać na oczywisty fakt, iż połączenie ze stanami nie jest bezpośrednie) , a nie jakimiś magicznymi linijkami kodu.
Ja to odczuwam bardzo wyraźnie, np. gdy dashem unikam jakiegoś skillshota praktycznie w ostatniej chwili - to tylko jeden z setek przykładów na to, że refleks i niskie opóźnienie czasem się w LoLu przydaje.
CZAS REAKCJI = CZAS REAKCJI GRACZA + OPÓŹNIENIE (ping)
Oczywiście rozumiem, że na pewnym poziomie ping 150 może nie przeszkadzać.
Nie wiem ile grałes w LoL'a na US, ale tutaj to nie jest odczuwalne nie chodziło mi o optymalizację lagów tylko wpływu pingu. Zresztą co ja Ci będę tłumaczył skoro grasz na EU. Poczytaj forum LoLa o tym jak to zrobiono, tam jest wszystko wyjaśnione.
Na east jest teraz od cholery polaków, większość ciśnie się nawzajem na chacie i opowiadają jacy to oni pro są, a reszta "nupki". Ogólnie są problemy, ostatnio dużo przegrywam, ciągle trafiają się jacyś feederzy, albo ludzie którzy to, że kolesia z mniej niż pół hp nie mogą zabić bo po 30 minutach gry oni "pierwszy raz grają tą postacią".

@up
Ja tam teraz, akali napieprzam a i tak mam zamiar kupic vayne albo orianne, dobre ogary
No ja jestem chętny do gry przeważnie tak pod wieczór 17-23, różnie zależnie od tego kiedy mam czas.
Nick: Fail0verflow 30lvl
Teraz akurat jest to nieaktualne, ale sie odezwe, musze nowy komp kupić Bo na tym jak już kiedyś w jakimś pisałem strasznie tnie się LoL.
No spoko ale piszę tak ogólnie do ludu jakby kto chciał zagrać zemną.
szukam ekipy 5v5 na godz 17, jak ktos chetny pisac w temacie, aha i trzeba miec mikro z ts'em bo inaczej lipa, lvl 20-30. Tylko ogarniętych co są co-op. pisać w temacie albo gg 5291395