1) Zbieram set Appolona z gardenu ulepszać go all powerfull stonami tylko?
Części apollona (ubranie) zależnie od klasy jest śmiesznie tanie, więc te itemy co na broku są po 5-10kk nie opłaca się wbijać powerfullami. Bronie są droższe, ale najlepiej i tak odkupić od kogoś gotowca za mniejsze pieniądze. Ja swojego apollona wbijalem na +5, tylko bronie z powerfulami na +5, potem zacząłem chodzić na Narakali i to eq robię na +15. Stare eq oddawałem za free na lfg za "unbind".
2) Czy te kamienie do ulepszania są ciężkie do zdobycia oprócz Hero task?
Poza Hero Q to w sumie są ciężkie do zdobycia. Większość graczy ma np 6 altów i robi je na kilku postaciach, np q na exp, biblio itp. Więc im więcej altów tym więcej kamieni. Poza tym normalne kamienie lecą z instancji, jednak rzadko i trzeba mieć szczęście. Do tego jak byś miał 80/80 gp to dostał byś 4x8 powerfuli co 6 miesięcy.
3) Jak farmic honor pointy? Pochodzilem na kilka aren dostaje tam od 30 do 60 pkt a widzę ludzi co mają takie liczby ze nigdy ich nie dogonie.
Większości i tak nigdy nie dogonisz, codziennie siege to główne źródło.
Do tego kamar 4x/tydz, dredgion 14x/tydz, ashunatal 21x/tydz (są tam moby dające hp), wieża wyzwań 1200 hp, arenki tak jak mówisz, ale za wygranie złotej areny dużo więcej.
4) Czy siege są codziennie? Co muszę zrobić żeby mi zaliczylo pkt honoru?
Od poniedziałku do piątku od 21:12 na Barusie. Aby zaliczyło Ci, musisz być w unii wojennej i aktywnie uczestniczyć w siege, bić bramy, odbijać artefakty, zabić bosa, zbierać pkt. Przeważnie lider pisze co się dzieje na siege i po prostu robić to co pisze.
5) Czy ktoś mógłby zaproponować priorytety żeby nie marnować czasu w grze na pierdoly tylko robić konkrety w sensie co powinienem najpierw zrobić logując się do gry.
Luna dzienna, kumuki (jeśli jest), szczelinę zapomnienia, to daje exp
Co do reszty to zależy jakim graczem jesteś, jeśli pve to rób pve, jeśli pvp to graj pvp, jeśli farmisz hp które nie są do niczego potrzebne to farm hp.