Siemka, jako że BDO mi się znudziło, a wow dostał fajny kontent i nowe modele postaci, to postanowiłem pograć sobie w króla mmo (w sumie głownie dlatego, że już bez problemu mogę opłacać abonament)
Jedyne doświadczenie z grą to privy na wotlk jakieś 5-6 lat temu (1 postać na max lv). Nie wiem praktycznie nic, więc potrzebuję kilka porad.
Mam warlocka w hordzie 102 lv. Aktualnie skinuję sobie kraby, aby zarobić na najszybsze latanie i item do questa na zielony ogień.
1. Po premierze legionu jest sens bawić się w garnizon? Coś tam idzie zarobić? Jeśli dobrze rozumiem, to działa on jak "baza wypadowa"?
2. Są jakieś ważne questy, miejsca, które powinienem odwiedzić w pierwszej kolejności?
3. Planuję dobić sobie 110 i pozdobywać mounty i ciuszki na starych rajdach, coś fajnego można jeszcze wyciągnąć ze starych terenów? Profesje? Jakieś reputacje, które warto nabić?
4. Porządny gear rozumiem, że od 110, ale czy można go zdobyć z world questów i solowego kontentu? Nie kręci mnie gildiowanie rajdow cośtam++.
5. Profesje mam teraz skinning i herbalism, skinning mi się na ten moment podoba, ale chciałbym wymienić herby na coś crafterskiego. Jest jakaś, która daje coś ciekawego? (Robiłem trochę tailoring, ale to wydaję mi się, że można tam zdobyć tylko trochę transmogów)
Z góry dzięki.