Zespoły w stylu The Killers, Bloc Party

Cześć i czołem!

Szukam zespołów w stylu The Killers, Bloc Party (pierwszy album), Kasabian.

Nie jestem pewny co do gatunku, ale jest to na tyle specyficzne, że właśnie tylko z taką muzyką mogę sobie usiąść w autobusie, włączyć, i nie myśleć o niczym przez godzinę jazdy.

Może ktoś słucha/ł czegoś podobnego. Prosiłbym od razu z nutą do degustacji ^^.

The Strokes, Arctic Monkeys i reszta angielskiego rocka.

Jet(polecam piosenkę She's a genius), The offspring, Nickelback, Billy Talent, Kid Rock to moje propozycje.

Up- Zgodził bym się co do Jet, Offsprings, Billego Talenta i Kid Rocka ale Nickelback to jednymi słowy crap który nawet nie dorasta reszcie do pięt. Każdy utwór na jedno kopyto.

Franz Ferdinand - starsze albumy, Muse(?), ale najbardziej podobni są The Strokes.

Jet ,The Strokes, nie słuchałem, i chętnie opatrzę.

Do Arctic Monkeys podchodziłem wcześniej, i jakoś mi się nie spodobało.

The Offspring kiedyś (może nie aż kiedyś) słuchałem, ale jakoś mi zbrzydło.

Billy Talent słucham, aczkolwiek nie o takie coś mi chodzi.

Kid Rock, Frenz Ferdinand, i Muse też opatrzę, dzięki, i czekam na więcej ;).

A no i może Kings of Leon.

Jet są naprawdę świetni, dzięki.

Tzn. nie tego szukałem, ale garage rock'a też słucham, i Jet świetnie współgra z The Hives ;).

Zaraz zabieram się do reszty zespołów.

No i jeszcze rzucę Kaiser Chiefs i jeśli nie odbiegnę od tematu za bardzo to Creedence Clearwater Revival

A jeżeli szukasz czegoś luźnego to nie powinno zabraknąć u Ciebie The Kooks, może warto rozejrzeć się w kierunku bardziej "indie" :)

Właśnie ostatnio przeglądam same "indyki", i czasem odnajduje się naprawdę ciekawe rzeczy.

The Kooks z pewnością sprawdzę... Mniam, ile zespołów do sprawdzenia, będę miał co robić ^^.

No to jak indyki to dorzucam Florence The Machine, piękny zespół, tak samo Coldplay :)

O, The Kooks - właśnie o takie coś mi chodziło, lekkie, rozluźniające.

Zabieram się za kolejne zespoły, bo zostało mi... sporo :D.

Kiedy pytają mnie o zespoły podobne do ... odpowiadam:

Załatw sobie bramkę proxy i uruchom Pandore

http://pokazywarka.pl/od4il2/

W proxy itp. bawić mi się nie chcę. Wolę się zapytać, a nuż ktoś się taką właśnie muzyką interesuje/słucha trochę dłużej, i zna jakieś ciekawe zespoły.

Zawsze zostaje ci poszukanie na stronach typu last.fm (http://www.lastfm.pl...illers/ similar). Przecież nikt nie będzie lepiej znał twojego gustu niż ty sam.

Cześć i czołem!

Szukam zespołów w stylu The Killers, Bloc Party (pierwszy album), Kasabian.

Nie jestem pewny co do gatunku, ale jest to na tyle specyficzne, że właśnie tylko z taką muzyką mogę sobie usiąść w autobusie, włączyć, i nie myśleć o niczym przez godzinę jazdy.

Może ktoś słucha/ł czegoś podobnego. Prosiłbym od razu z nutą do degustacji ^^.