Zestaw do 3500zł

Witam, po wielu miesiącach odkładania w końcu mam pewną kwotę na upragniony nowy zestaw komp. Może pokrótce co mnie interesuje i na co chciałbym, abyście zwrócili uwagę:

1. Nie interesuje mnie podkręcanie

2. Nie potrzebuje dysku SSD

3. Proc tylko od intela

4. Grafika preferuje GF

Chciałbym móc komfortowo grać w takie gry jak TERA, Wiedźmin 2/3, Far Cry 4 itp. w rozdzielczości FHD 1920 na wysokich/ultra ustawieniach. Kwota maksymalna do 3500zł. Fajnie by było również jeśli znalazłby się ktoś posiadający już komputer za podobną cenę i o podobnej wydajności, co mógłby mi powiedzieć ile FPS występuje w wyżej wymienionych grach lub innych. Dzięki, pzdr

http://www.morele.net/inventory/info/EEQjlj/ Ja mam taki komputer, Ale jeżeli chcesz mieć nieco lepsze specyfikacje to polecam kupić Intela I7 . Dołożysz do niego ok. 500/600 zł ale masz i7 a nie i5.

Wszystko fajnie ale ten r9 280.. troche mnie odrzuca ze względu na częste piszczące cewki oraz mam złe wspomnienia z czerwonymi. Czy przy płycie głównej za około 250-300 zł jest sens pakować np i5 4690 + gtx 770 (lub nawet 970)?

Jasne a czemu nie?

Aczkolwiek sam i5 4690 jest mało opłacalny... bo zyskujesz zaledwie 100MHz względem i5 4590, a musisz dopłacić ~100zł.

W kwesti dopłaty do i7 jeśli komputer tylko pod gry to sens doppłaty jest równy zeru... lepiej zainwestować w lepszą karte.

Chyba że mowa o grach MMO wtedy ta sytuacja może lekko ulec zmianie.

Czy zasilacz XFX 550W wystarczy do tego zestawu? chodzi mi głównie o gtx 770 lub ewentualnie 970.

Ogarnie to dobry zasilacz 450W :)

Ten to będzie miał zapas.

Witam, po wielu miesiącach odkładania w końcu mam pewną kwotę na upragniony nowy zestaw komp. Może pokrótce co mnie interesuje i na co chciałbym, abyście zwrócili uwagę:

1. Nie interesuje mnie podkręcanie

2. Nie potrzebuje dysku SSD

3. Proc tylko od intela

4. Grafika preferuje GF

Chciałbym móc komfortowo grać w takie gry jak TERA, Wiedźmin 2/3, Far Cry 4 itp. w rozdzielczości FHD 1920 na wysokich/ultra ustawieniach. Kwota maksymalna do 3500zł. Fajnie by było również jeśli znalazłby się ktoś posiadający już komputer za podobną cenę i o podobnej wydajności, co mógłby mi powiedzieć ile FPS występuje w wyżej wymienionych grach lub innych. Dzięki, pzdr