Witam,
Oto nadszedł ten smutny dzień kiedy muszę niestety odesłać mojego starego kompa na zasłużona emeryturę. Łezka już mi się w oku kręci, chlip...
Ale koniec płakania, czas pieniędzy wydawania! *deszcz dolarów*
Potrzebuję zestaw komputerowy do 8 tys. zł. Ma być głównie używany do:
-Do gier, oczywiście Evolve, GW2 na full detalach, Rift na full detalach(wbrew pozorom jest to trudniejsze niż przy GW2) i inne takie.
-Będzie też na pewno używany do grafiki komputerowej, jako, że jestem grafikiem komputerowym. Na tym kompie 4 GB RAMu niestety niezbyt dobrze się sprawdzały przy renderowaniu modeli 3D.
-Będę też streamować no bo wiecie - kobieta, komputer, konkretna gra i sława puka do drzwi. Internet już załatwiony mam jak coś.
Jeszcze co ogólnie powinno być w zestawie, a co nie;
-Systemem operacyjnym ma być Win 7, 8 jakoś do mnie na razie nie przemawia, zresztą więcej z nim problemów niż pożytku.
-Nie jestem zbyt na czasie z kartami dźwiękowymi - aktualnie mam jakąś zintegrowaną z płytą główną, przez co w mikrofonie jestem STRASZNIE cicho. Szukałam po necie i ponoć te karty tak mają więc nie wiem czy jakąś osobno trzeba kupić czy co.
-dodatkowe akcesoria do komputera(klawiatura, monitor, głośniki itp.) nie mają wchodzić w skład zestawu, bo wezmę je po prostu ze starego komputera
-Znając życie ktoś pewnie zaraz wepcha mi Intela i GeForce... Ja preferuję AMD jak coś, dlatego jeśli różnice w wydajności są małe(a są małe bo Intel to płacenie za naklejkę) to proszę podawać zestawy właśnie z AMD i Raddeonami.