Zestaw komputerowy 3000zł

Hej. Chce kupić kompa który wytrzyma najnowsze tytuły na przynajmniej średnich ustawieniach. Niestety mam do dyspozycji 3000zl. Mam na oku ten zestaw z xcom https://www.x-kom.pl/p/494721-desktop-shiru-7200-i5-9400f-16gb-2401tb-gtx1060.html#Specyfikacja. Co myślicie ? Poleca ktoś inny zestaw , koniecznie szukam całego komputera bo zależy mi na gwarancji całości i szybkiej realizacji. Pozdrawiam.

Siemka, zestaw ode mnie. Sporo mocniejszy niz ten gotowiec :slight_smile:
Nie masz sie co zastanawiac.
Pozdrawiam

https://www.morele.net/inventory/info/cc661100/

1lajk

Dzięki za zestaw! Co myślisz o https://www.apollo.pl/produkt/komputer-apollo-challenger-i5-9400f16gb-ramgtx1660-6-gb120-gb-ssd-1tb-hddwindows-10,180941.html. Ma nieco gorszy procek i dyski, będzie duża różnica w osiągach Twoim zdaniem?

Złożyłem ci tańszy i mocniejszy zestaw. Nie kombinuj. Zależy od gry, czasem może być 5-7 coś a czasem 15-20. Nie warto się pchać w gotówce przyjacielu. Uwierz mi na słowo.

Ps. Złożyłem ci zestaw tak jakbym dla siebie składał. Czyli wydajnie, chlodno i cicho. Morele ci go złoży za 1zl.

Jeśli chcesz budżetowy pc z przyszłością to powinieneś zainteresować się AMD bardziej niż intelem czy nividią.
Procesory AMD są znacznie mocniejsze od Intela porównując współczynnik cena/wydajność i tak samo jest z kartami graficznymi AMD które znacznie lepszą mają wydajność niż Nividia patrząc na ten sam współczynnik no i do tego procesory AMD nie zmieniają ciągle socketów jak intele więc znacznie rzadziej wymienia się płytę główną.

Zauważ że ma określony budżet. Złożyłem mu najmocniejsza możliwa konfigurację w tej cenie. Na AMD nie zmieści się w kwocie 3k chyba że zaoszczędzi na GPU i mobo a to no sens wyjdzie.
Oczywiście mogę spróbować złożyć na AMD ale pewnie 3k i tak będzie przekroczone.

W ogóle jest teraz kiepski moment na zakup komputera jeśli nie musisz - niedługo wyjdą nowe generacja kart graficznych do sprzedaży , przez co wszystkie pozostałe generacje z tanieją po za tym zbliża się czarny piątek gdzie będą ogromne wyprzedaże na elektronikę - więc jak byś dał radę jeszcze poczekać niecałe 3 miesiące byś był stanie kupić znacznie lepszy komputer który by ci starczył na dłużej.

https://www.morele.net/kategoria/obudowy-33/,,,,,,,,0,,,,28981O655650.977266/1/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego bez dysku

Obecnie nie warto kupować, AMD niedługo ogłasza swoje zapowiedzi, NV zapowiedziała swoje grafiki i teraz tylko gra w czekanie na pojawienie się sprzętu w sklepach. A z takimi pytaniami lepiej idź na benchmark czy inne fora typowo pod to, niestety w innych miejscach znajdziesz zazwyczaj osoby które nie do końca widzą co i jak i ostro polecą (co rusz widzę zapytania np. o laptopa i polecenie totalnego ziemniaka w danym budżecie w różnych strefach internetu)

Składak na morele, przyślą już złożony i z gwarancją, z kupnem jak możesz to trochę poczekaj bo ceny spadną + niewiele zostało do black friday.
Polecam grupę na fb “Pomoc Techniczna Yebachy Tivolta” złożą ci najlepszy możliwy zestaw do danej kwoty

Dzieki za pomoc, postanowilem poczekac na black friday.

Zdecydowanie poczekaj na black friday i celuj w AMD - teraz znacznie ciekawsza propozycja.

Witam ponownie, 3 miesiące czekania za mną,
czy znalazł już ktoś jakieś ciekawe oferty albo zna ktoś termin kiedy bedą? Oprócz mnie pewnie jest jeszcze kilka osób które szukają fajnych okazji więc jak ktoś znazlazł komputery o wyższej/niższej cenie ale o fajnej zniżce to prosiłbym o linka :slight_smile: Dzieki
PS: ja na ten moment patze na morele,xkom,rtv adgd, media expert ale tak średnio(może dlatego że dopiero poniedziałek)

Jak mam zestaw złożony od września to jak narazie wszystko drożeje zobaczymy co będzie cybermonday i Black friady.

up

nie czekać na żadne promocje bo im bliżej świąt tym wszystko będzie drożej… najpierw podwyżki o 40 % a potem promocje 30%, wszystko ładnie wygląda z napisem -30% a fakt jest taki że będzie drożej niż w październiku/listopadzie