Zestaw komputerowy dla siostry

Witam.

Jako, że mojej siostrze komputer już "wysiadł" a swoje lata miał to proszę o pomoc was złożeniu jakiegoś prostego, solidnego blaszaka aby przez parę lat spokojnie pochodził. Głównie budżet jest do 3000zł ale myślę że całego się chyba nie wykorzysta.

Głównie chodzi mi o to by znajdował się tam dysk 500GB, gdzieś 4-8GB RAM, procesor Intela, dobrej jakości karta graficzna. Siostra głównie gra w Simsy2 i Simsy3 więc nie będzie potrzebny OC.

Ewentualnie można wziąć pod uwagę laptopa.

Intel i5 3470 (jak nie potrzebna jej moc obliczeniowa to może nawet i3 3220 kupić).

MSI B75A-G43

2x4GB A-Data DDR3 1600MHz CL9 Gaming Series

Brutus 410 lub Regnum L50

HD 7850 (jak gra w simsy to w sumie można nawet HD7770, BF3 spokojnie na takiej pójdzie na wysokich a kasy dużo nie wyda)

BeQuiet L8 530W

Western Digital Caviar 500GB SATA3 (WD5000AAKX)

http://forum.pcformat.pl/Zestawy-komputerowe-Styczen-2013-t

Stąd można by coś wybrać.

Witam.

Jako, że mojej siostrze komputer już "wysiadł" a swoje lata miał to proszę o pomoc was złożeniu jakiegoś prostego, solidnego blaszaka aby przez parę lat spokojnie pochodził. Głównie budżet jest do 3000zł ale myślę że całego się chyba nie wykorzysta.

Głównie chodzi mi o to by znajdował się tam dysk 500GB, gdzieś 4-8GB RAM, procesor Intela, dobrej jakości karta graficzna. Siostra głównie gra w Simsy2 i Simsy3 więc nie będzie potrzebny OC.

Ewentualnie można wziąć pod uwagę laptopa.