Witam czy był by ktoś w stanie pomóc mi złozyć blaszaka do 6 tys , kompletnie na tym się nie znam
Komp ma słuzyć do gier może byc zestaw pod OC a karty preferuję od zielonych
Witam czy był by ktoś w stanie pomóc mi złozyć blaszaka do 6 tys , kompletnie na tym się nie znam
Komp ma słuzyć do gier może byc zestaw pod OC a karty preferuję od zielonych
Do 6k niczego lepszego nie złożysz. https://www.morele.net/inventory/info/65b6e0cb/
Opłaca sie dołozyc np do 16 ramu i do gtx 1080 ??
A co sądzicie o takim zestawie http://www.morele.net/inventory/info/1d088a90/
1070Ti jest bardzo podobna w osiągach do 1080. Ja bym nie dopłacał. 16gb ramu? Cóż... Tak, jeśli potrzebowałbyś ich w jakichś programach. W grach 8GB Ci wystarczy.
Myślę, że mój zestaw jest lepszy, aczkolwiek dodałbym do niego chłodzenie, ten Be Quiet Pure Rock mógłby być.
PS. Następnym razem edytuj posta zamiast pisać kolejnego.
1070Ti jest bardzo podobna w osiągach do 1080. Ja bym nie dopłacał. 16gb ramu? Cóż... Tak, jeśli potrzebowałbyś ich w jakichś programach. W grach 8GB Ci wystarczy. Myślę, że mój zestaw jest lepszy, aczkolwiek dodałbym do niego chłodzenie, ten Be Quiet Pure Rock mógłby być. PS. Następnym razem edytuj posta zamiast pisać kolejnego.
Ok to chyba zdecyduje sie na twój zestaw tylko dodac chłodzenie na cpu tak ??
Tak. Jak chcesz to możesz poczekać na opinie innych osób.
Tak. Jak chcesz to możesz poczekać na opinie innych osób.
Mozem poczekac jestem otwarty na propozycje
Alternatywą dla gtx 1070 jest rx vega 56. Jest to lepsza karta pod względem obsługi niskopoziomowego api. Obstawiam ze nvidia z kolejną generacją też będzie ostro szła w tą stronę, zresztą sami napisali że sa bardzo zainteresowani i chcą inwestowac w Vulkana. Problemem AMD jest to że tych kart nie widać nigdzie .
za 100zł drożej jest GTX1080 od Gainwarda Phoenix z rebrandem chłodzenia Gamerock, a Palit Dual z dobrym chłodzniem tyle co bez backplate jest 10zł tańszy
Z reguły między 1070ti a 1080 jest 5 klatek różni na korzyść dla 1080, ale w niektórych grach jest więcej. Teraz to może nie ma znaczenia, ale za jakiś czas kto wie myślę że lepiej wybrać 1080 który praktycznie jest tańszy, albo niewiele droższy.
Zasilacz spoko, ale myślę że lepiej dopłacić 50zł do XFX XTR 650w na podzespołach Seasonica i w dodatku w pełni modularny gold, a nie silver pół modularny
W dodatku do gier w zupełności wystarczyłby mu 6 rdzeniowy i5 8600k
https://www.morele.net/zasilacz-xfx-black-edition-xtr-650w-p1-650b-befx-628156/
Można zaoszczędzić na procku, który w grach gorszy nie będzie a wziąć właśnie już Grandisa 2, dopłacić do lepszego elektronicznie i modularnego zasilacza który lepszego od Be quiet, który jest umówmy się żadnym wyznacznikiem jakości poza serią Dark Power
Także, wszystko da się załatwić w cenie łącznie z już chłodzeniem pod OC, równie dobrym prockiem nie tracąc fpsów w grach.
Nie obraź się, ale ten Pure Rock to chyba tylko po to aby cicho było bo schłodzić to schłodzi, ale procek którego nie podkręcasz. Do podkręcania ni jak się nadaje, co najwyżej zablokowany procek i podkręcona szyna
Problem z XFX jest taki, że jest głośny. No ale to kwestia indywidualna, mi by to nie przeszkadzało.
@Tidies Chciałem wziąć 8600k, ale jak na razie jest niedostępny w Polsce (przynajmniej ja nie znalazłem)
Apropo chłodzenia - pewnie masz rację. Nie znam się na nich za bardzo, głównie dlatego napisałem, żeby poczekał na opinie innych.
na Esc.pl wystarczy złożyć, tam przynajmniej normalnie mozna wybrać 8600k
XTR jest pół pasywny, także z zapasem nie będzie problemu z hałasem
Mam XTR 650 polecam. I5 jest dobrą opcją i w zupełności wystarczy do gier. Dziwi mnie że jest na esc.pl
Jeszcze tylko ostatni raz prosił bym o ocenienie czy wszystko do siebie pasuje i co o tym sądzicie http://www.morele.net/inventory/info/1d088a90/
Witam . Czy tylko mi się zdaje czy ty załadowałeś RAM 2400 MHz z CL 16 do zestawu z I7 8700 K ??? . Mam też nadzieję że zapatrzyłeś się w dodatkowe wentylatory do obudowy , bo są tylko 2 szt na wyposażeniu a to trochę mało na zapewnienie optymalnej cyrkulacji powietrza przy I7 8700 K i be quiet! Pure Rock , a na pewno będzie OC na tym procku . I jeszcze 1den mały drobiazg , oczywiście możesz nie brać go pod uwagę . Jednak karta dźwiękowa na tej płycie głównej jest delikatnie pisząc " słaba " ... Zalecam przemyśleć jeszcze raz tych kilka " dołków " , by nie dopuścić do perturbacji pod czas korzystania w pełni z uroków tego zestawu .
Pozdrawiam .
Witam . Czy tylko mi się zdaje czy ty załadowałeś RAM 2400 MHz z CL 16 do zestawu z I7 8700 K ??? . Mam też nadzieję że zapatrzyłeś się w dodatkowe wentylatory do obudowy , bo są tylko 2 szt na wyposażeniu a to trochę mało na zapewnienie optymalnej cyrkulacji powietrza przy I7 8700 K i be quiet! Pure Rock , a na pewno będzie OC na tym procku . I jeszcze 1den mały drobiazg , oczywiście możesz nie brać go pod uwagę . Jednak karta dźwiękowa na tej płycie głównej jest delikatnie pisząc " słaba " ... Zalecam przemyśleć jeszcze raz tych kilka " dołków " , by nie dopuścić do perturbacji pod czas korzystania w pełni z uroków tego zestawu . Pozdrawiam .
Jako ze mozna powiedziec jestem amatorem w sprawach składania kompa jaki ram polecasz i jakie dodatkowe chłodzenie
Lipa zasilacz, zmień na podany XFX XTR, certyfikat gold i pełna modularność i tryb półpasywny. Więcej mówić nie trzeba, deklasuje tego Bequieta
https://www.morele.net/zasilacz-xfx-black-edition-xtr-650w-p1-650b-befx-628156/
Karta graficzna maksymalnie droga, a wcale nie lepsza od 300zł tańszego Gainwarda Phoenix
Ram na 3200mhz od G.Skill
https://www.morele.net/pamiec-g-skill-ripjaws-v-ddr4-2x8gb-3200mhz-cl16-f4-3200c16d-16gvkb-788195/
I zmień tego Pure Rocka, bo jak już było powiedziane to nie jest chłodzenie do procesorów z K
Fortis 3 albo Grandis 2, Scythe Ashura, Scythe Mugen 5.
Mugen 5 będzie idealny bo Grandisa brakuje w sklepach. Podkręcisz na tym i będzie chłodno, bo na Pure Rocku to będzie się gotować. To typowo kosmetyczny zasilacz, który kupujesz dla ciszy
Za cenę różnic w grafikach, gdzie różnicy fps brak zmienisz ramy na dużo lepsze oraz lepszy zasilacz i chłodzenie pod OC
No i w końcu normalną płytę, a nie jakiegoś kastrata który po prostu działa.
Wtedy zestaw będzie miał ręce i nogi jak już pytasz
A ja tak z innej beczki trochę. Na bank chcesz się pakować w OC procesora? Zobacz sobie cene i7 8700 i cene i7 8700k zobacz jak są taktowane oba procesory. Dodatkową opcją jest MOBO dobrą płytę główną na B360 kupisz juz do 400zł w miarę dobrą płytę pod oc na Z370 moim zdaniem to kwota minikum 500zł. Jeżeli zamienisz procesor na nie pod OC i MOBO na B360(Co za tym idzie możesz kupić pamięci na niższych taktowaniach a raz ze w przypadku intela nie ma to wiekszego znaczenia a dwa cena też niższa bo ceny RAM też szaleją) będziesz mógł pomyśleć o gtx 1080 albo o 16GB pamięci RAM. Kolejną sprawą że nie będzie ci potrzebne az tak wydajne chłodzenie by robić OC(czyli tu też można zostawić to z 1 koszyka @Ksarou ).
Ile stracisz? Pytanie powinno brzmieć ile zyskasz... Bo doplacasz dość sporo a podkrecisz moze do dodatkowe 300mhz max 400mhz(z względu ze Coffe Lake jest na glucie) płacisz za to ponad 500zl więcej. A tak to możesz spokojnie myśleć o GTX 1080 czy ram czy nawet lepiej wentylowac obudowe dodając dodatkowe wiatraki.
A ja tak z innej beczki trochę. Na bank chcesz się pakować w OC procesora? Zobacz sobie cene i7 8700 i cene i7 8700k zobacz jak są taktowane oba procesory. Dodatkową opcją jest MOBO dobrą płytę główną na B360 kupisz juz do 400zł w miarę dobrą płytę pod oc na Z370 moim zdaniem to kwota minikum 500zł. Jeżeli zamienisz procesor na nie pod OC i MOBO na B360(Co za tym idzie możesz kupić pamięci na niższych taktowaniach a raz ze w przypadku intela nie ma to wiekszego znaczenia a dwa cena też niższa bo ceny RAM też szaleją) będziesz mógł pomyśleć o gtx 1080 albo o 16GB pamięci RAM. Kolejną sprawą że nie będzie ci potrzebne az tak wydajne chłodzenie by robić OC(czyli tu też można zostawić to z 1 koszyka @Ksarou ). Ile stracisz? Pytanie powinno brzmieć ile zyskasz... Bo doplacasz dość sporo a podkrecisz moze do dodatkowe 300mhz max 400mhz(z względu ze Coffe Lake jest na glucie) płacisz za to ponad 500zl więcej. A tak to możesz spokojnie myśleć o GTX 1080 czy ram czy nawet lepiej wentylowac obudowe dodając dodatkowe wiatraki.
W sumie nie musi byc zestaw pod oc jeszcze i tak nic nie kupiłem Nie ze jestem leniwy ale naprawde nie znam sie na bardzo na składaniu zestawu mogł bys cos dla mnie skleic
Bardzo chętnie ale... http://m.pclab.pl/news75634.html czyli po nowym roku moge ci cos skleić :).
Mogę poczekać może ceny spadną