Zestaw komputerowy pomoc

witam , mam kilka zestawow komputerowych , nie wiem ktory wybrac.

Nie chce zamieniac zadnych czesci tylko wybrac gotowy, sprowadzany zestaw oto one :

PU: AMD FX-6300
CPU-Kühler: Freezer 13 Pro
Mainboard: Asrock Extreme3
Speicher: 16GB RAM
Festplatten: Samsung 250GB SSD + 1TB HD
Optisches Laufwerk: Blu-Ray DVD-Brenner Combo
Grafikkarte: XFX Radeon HD 7870 2GB
Gehäuse: Chieftec Libra LF-01B (5x 120mm Lüfter)
Netzteil: Be Quiet 500W
Betriebssystem: Windows 7 64-bi

CPU : Intel® Core i3-3220 CPU @3,30GHz ,~3,3GHz
Anzahl Prozessorkerne : 2
Arbeitsspeicher : 8 GB
Festplatte : 1 TB
Grafikkarte : AMD Radeon HD 8470
Laufwerk : DVD-Super Slim Multi Drive
Card Reader: Multi Card Reader : SD, MMC, CF/MD, USB 2.0
Windows 8

Edles Design-Gehäuse mit Front-USB
16GB DDR3-RAM Markenspeicher
VGA ATI Radeon HD7480D Shared
CPU AMD A4 X2-4000, 2x 3.2 GHZ
LAN 100/1000 Mbit, Sound 5.1 HD
6x USB 2.0, 4Hinten 2Vorne

Mam problem ktory zestaw wybrac, ktory bedzie najbardziej wydajny do gier. Prosilbym o w miare szybkie opinie i dlaczego akurat ten zestaw.

Forumowi eksperci do dziela hehe :D

Żaden z nich, AMD się nie nadaje do gier, a skoro masz widzę wysoki budżet to i3 także nie. Lepiej dać do złożenia w sklepie niż kupować gotowca.

Gotowców się nie kupuje bo to szajs, nie logiczny wybór. Nawciskane kasy w SSD,Chłodzenie zupełnie nielogicznie i niepotrzebnie gdy można kupić wydajniejszą grafike czy procesor za kasę z niepotrzebnych podzespołów.

Zestawy kupuje sie na części bo wtedy można wybrać indywidualnie każdą cześć i jak zdecydować się na jak najbardziej optymalny zakup, nie wyrzucając niepotrzebnie kasy na dodatkowe podzespoły odejmując sobie przy tym wydajności komputera co ewidentnie będzie widać w grach.

Widzę że zakup w Niemczech więc nie znam tamtejszych sklepów komputerowych z wysyłką takich jak w Polsce np. Morele.net,Esc.pl więc nie złożę ci w tej chwili lepszego zestawu nie zawierającego zbędnych ulepszeń za kasę która robi różnice przy wyborze np procesora czy grafiki.

Wszystkie trzy się nadają do oglądania Youtuba w HD a do grania nie za bardzo.

kumpel moze wybrac ktorys z nich, wiec pytam ktory wziac. Jest mozliwosc przygarnac ktorys z nich wiec chce wiedziec ktory bedzie najlepszy

Ten pierwszy jest najlepszy, ale jeśli rzeczywiście ma on być "przygarnięty".

wszyscy sie zgadzaja? :D

1 zestaw powinien być najbardziej wydajniejszy. Nie zmienia to faktu, że wszystkie trzy zestawy są słabe do gier

Nie łatwiej zrobić tak:

1.piszesz jaki masz budżet

2.burza mózgów w składaniu kompa

3.wybierasz sobie jeden z złożonych przez obecne tu osoby.

o wiele lepszy wybór byłby,na pc nie znam sie tak dobrze jak mój znajomy, jak bym wiedział ile masz kasy bym sie go spytał i zacytował go tutaj, a on pracuje w tej branży.

windows 8 to gówno, widać że to komp sklepowy bo składaki nie mają systemu zainstalowanego bo go sam składasz lol :D

1 raz w zyciu miałem sklepowego, było to 14 lat temu.

moim zdaniem karty radki to shit, są tylko do gier, z nvidia są do wszystkiego.

@Kirei on ma do wyboru 1 z 2, jak się uważnie przyjżysz to nie pochodzą one z Polski tylko z Niemiec.

Wiec nic mu po złożonym tutaj zestawie.

Zestaw 1 jest lepszy, jest złożony bardziej z markowych części i nie są to noname tylko renomowane części które można by było uzyć w składaku ale byłby stworzone przez osobę która jest laikiem i srednio sie na tym zna.

Skoro są tylko te do wyboru to może 1 śmiało brać.

zestaw 1 o ile tylko te sa do wyboru

@Kirei on ma do wyboru 1 z 2, jak się uważnie przyjżysz to nie pochodzą one z Polski tylko z Niemiec. Wiec nic mu po złożonym tutaj zestawie.Zestaw 1 jest lepszy, jest złożony bardziej z markowych części i nie są to noname tylko renomowane części które można by było uzyć w składaku ale byłby stworzone przez osobę która jest laikiem i srednio sie na tym zna.Skoro są tylko te do wyboru to może 1 śmiało brać.

Jak nic?

W niemcach też może kupić sobie części i złożyć komputer, no wybacz ale to robienie z siebie * :D

myśląc że komputer można złożyć tylko w polsce, a za granicą już nie,jak jest za granicą pewnie zna niemiecki albo angielski, bo w każdym kraju oprócz głównego języka na produktach jest również angielski.

Może przynajmniej się tutaj dowiedzieć jakie części ma kupić, bo na cały świecie tak samo się nazywają

co jest wręcz oczywistością.

Akurat robię w niemczech z komputerami to wam powiem że jest taniej niż w PL (19% Vat vs 23% Vat)

witam , mam kilka zestawow komputerowych , nie wiem ktory wybrac.

Nie chce zamieniac zadnych czesci tylko wybrac gotowy, sprowadzany zestaw oto one :

PU: AMD FX-6300
CPU-Kühler: Freezer 13 Pro
Mainboard: Asrock Extreme3
Speicher: 16GB RAM
Festplatten: Samsung 250GB SSD + 1TB HD
Optisches Laufwerk: Blu-Ray DVD-Brenner Combo
Grafikkarte: XFX Radeon HD 7870 2GB
Gehäuse: Chieftec Libra LF-01B (5x 120mm Lüfter)
Netzteil: Be Quiet 500W
Betriebssystem: Windows 7 64-bi

CPU : Intel® Core i3-3220 CPU @3,30GHz ,~3,3GHz
Anzahl Prozessorkerne : 2
Arbeitsspeicher : 8 GB
Festplatte : 1 TB
Grafikkarte : AMD Radeon HD 8470
Laufwerk : DVD-Super Slim Multi Drive
Card Reader: Multi Card Reader : SD, MMC, CF/MD, USB 2.0
Windows 8

Edles Design-Gehäuse mit Front-USB
16GB DDR3-RAM Markenspeicher
VGA ATI Radeon HD7480D Shared
CPU AMD A4 X2-4000, 2x 3.2 GHZ
LAN 100/1000 Mbit, Sound 5.1 HD
6x USB 2.0, 4Hinten 2Vorne

Mam problem ktory zestaw wybrac, ktory bedzie najbardziej wydajny do gier. Prosilbym o w miare szybkie opinie i dlaczego akurat ten zestaw.

Forumowi eksperci do dziela hehe :D