Zestaw komputerowy

Witam, złożyłem taki o to zestaw do grania/grafiki ZESTAW i mam parę pytań:

1. Czy ten zasilacz uciągnie
2. Czy coś się opłaca zmienić
Z większą ceną raczej słabo :/

Obudowe zmien, czasy zalmana już dawno się skończyły. Zmien na SilentiumPC Regnum RG1W, dużo lepiej wykonana, piwnica na zasilacz, można wszystko ładnie ogarnąć aby podzespoły miały gdzie oddychać i duży plus ładne okno przez którę chyba chcesz aby ładnie świeciło logo MSI i cooler :D

I to wszystko za 140zł wgl. nie lepiej ci w morele składać? mam wrażenie że tam taniej.

Dodatkowo zmieniłbym SSD na Sandisk Plus albo Transcend 370. Wszystkie mają pamięci MLC ale adata to ogółem typowa budżetówka z naniższych półek jako producent.

Tak to z grubsza nie ma co zmieniać, może płytę na Asrock Z170 Extreme 4 ale to nie konieczne.

Ogółem zestaw bedzie się ładnie prezentował w obudowie

Sklep wujka :P
A zasilacz da radę? czy brać może 600/650W?

mam taki zasilacz jest naprawdę dobry lecz problemem jest wentyl może korsarz będzie lepszym wyborem do tego jak jest możliwość bierz modulara jednak mniej bajzlu się robi ;)

z tej stronki jak widzę są tylko niezłe zasilacze wystarczy te 500-550w więcej nie potrzeba

również jak wyżej transcend (z S bo dostaje się zatokę na 3,25 cala i można wrzucić w miejsce hdd przez to łatwiej spiąć) lub szajsung evo

Jeśli chodzi o zasilacz to polecam ten: https://www.morele.net/zasilacz-xfx-black-edition-xtr-550w-fully-modular-135mm-80-gold-p1-550b-befx-628157/

lub ten: https://www.morele.net/zasilacz-xfx-black-edition-xtr-650w-fully-modular-135mm-80-gold-p1-650b-befx-628156/

Ta 550 spokojnie uciągnie jeszcze z zapasem, ale jak w przyszłości będziesz chciał upgrejdować to lepiej brać coś mocniejszego

Jeśli będziesz robił OC zestawu to bym proponował zasilacz 650w dla mniejszego bałaganu w obudowie modularny.

Co będziesz trzymał na SSD ? Dla systemu jest za duży a dla gier za mały ( przynajmniej 240g potrzeba ).

Witam, złożyłem taki o to zestaw do grania/grafiki ZESTAW i mam parę pytań:

1. Czy ten zasilacz uciągnie
2. Czy coś się opłaca zmienić
Z większą ceną raczej słabo :/