Jakie wentylatory polecisz? Serio nie wystarczą? ;o
nie to że nie wystarczają tylko. nie dają komfortu akustycznego. jak nie przeszkadza ci mruczenie to nie ma problemu. nie jest głośne ale niektórzy wolą by było ciszej.
Jakie wentylatory polecisz? Serio nie wystarczą? ;o
nie to że nie wystarczają tylko. nie dają komfortu akustycznego. jak nie przeszkadza ci mruczenie to nie ma problemu. nie jest głośne ale niektórzy wolą by było ciszej.
Ah. Nie, dźwięk kompletnie nie będzie mi przeszkadzał. Może sobie buczeć i wiercić xD
Kumpel ma dokładnie tą samą obudowę i i tak jest dość cicho
Ah. Nie, dźwięk kompletnie nie będzie mi przeszkadzał. Może sobie buczeć i wiercić xD Kumpel ma dokładnie tą samą obudowę i i tak jest dość cicho
a jest o tyle fajna że na luzie można zamontować spore chłodzenie wodne. ewentualnie dwa mniejsze jeden na grafiki i jeden na procek
A właśnie. Nie znam się na chłodzeniu wodnym.
Możesz mi powiedzieć ile to orientacyjnie kosztuje (takie z niższej - średniej półki) i jak bardzo jest wydajniejsze od zwykłych wiatraków?
nie do mnie pytanie. ja tam na wodnych poniżej 700zł się nie znam wybacz. ale są tu specjaliści oni napiszą
Tak z ciekawości do czego ci ten komputer i po ilu latach kupisz nowy ?
Gry. Wszelakie. Wiedźmun, Fallout, WoW, H1Z1, wszystkie nowe tytuły warte uwagi.
Trochę uniwersalnie bo renderingiem i obróbką Video też się zajmuję od czasu do czasu.
Poza tym, jestem wymagającym graczem i jak grać to tylko na Ultra/Very High.
Jak przestanie mi wystarczać to zrobię upgrade i tyle
Zakładam, że przez przynajmniej 2-3 lata żadnych upgradów poza może ramem potrzebował nie będę.
Oj możesz się zdziwić za niedługo grafika do średnich tylko będzie
(nVidia power)
Wedle przewidywań 980Ti powinna jeszcze na trochę wystarczyć
Pożyjemy zobaczymy, póki co zestaw jest niezły i na co najmniej 1.5 roku powinien starczyć bez problemu. Potem będę myślał nad upgrade'ami.
ta grafika ktora skladasz styknie ci spokojnie pare lat. A na bank zdolasz wszystko odpalić na wysokich detalach przez 3. Większość gier to porty z konsol. A juz obecnie są wyciskane z nich siódme poty a konsole ile są na rynku... 2 lata? Póki co nie planowane są nowe :). Zastanawia mnie kwestia procesora... Nie wiem czy jest sens zabawy w i7. Nie znam gry która w pełni korzysta z 4 rdzeni. A po co dopłacać do czegoś co może być niepotrzebne.
Lepszy procesor zawsze się przyda
no właśnie... Słowo klucz "lepszy". Sam teraz składam kompa i patrzyłem na różne porównania procesorów. O dziwo czasem widzę na czele i5 6600k jak i5 6700k
Jeszcze zobaczę. Zastanawiam się czy ten Cooler wyrobi z tą I7...
cooler miał by nie starczyć???? zwykły za 150zł starczy. tylko lepszy cooler tym lepsze można oc zrobić.
Okej, lekko zmodyfikowałem zestaw i zamówiłem.
Prezentuje się to tak:
http://www.morele.net/inventory/info/6ikwf/
Dzieki wszystkim za rady i miejmy nadzieję, że wszystko styknie
dysk koniecznie zmień na cruciala MX200, kosztuje 30zl więcej a zapewnia wydajność blisko 20% wyższą (to duża różnica).
ponadto kupowanie topowego GTXa w tej chwili to samobójstwo, zapłacisz 2900 za kartę, która za dwa-trzy miesiące (właśnie wtedy debiutują Pascale i Polarisy) będzie najprawdopodobniej na poziomie wydajnościowym nowej karty za 1700zł
jeżeli możesz to poczekaj bo warto - zakup sobie zestaw bez GPU, pociągniesz do tego czasu na zintegrowanej bądź starej jeżeli jakąś masz
monitor, który wybrałeś to również słabizna ale to jak praktycznie każdy w kwocie trzycyfrowej
montaż komponentów podobnie jak i czytnik którego zapewne nie użyjesz od razu bym wyrzucił, cała przyjemność to po swojemu rakietę poskładać
co do procesora, i5 6600k po lekkim OC gdy zrówna się taktowaniem z i7 6700k oferuje identyczną wydajność w grach - gry wykorzystują pełne 4 rdzenie ale nie więcej (również NIE wykorzystują rdzeni logicznych w przypadku posiadania więcej niż 4 rdzeni - wątków kolega wcześniej napisał pierdoły) dlatego też jeżeli nie planujesz streamowania, obróbki grafiki na wyższym poziomie etc. to zakup i7 mija się z celem, zaoszczędzone kilka stów dorzucić będziesz mógł do monitora (w wyborze jego mogę doradzić - zastanów się czy preferujesz szybkie gry - monitor TN 144hz czy takie, które nie wykorzystają potencjału monitora 144hz - wtedy polecałbym FS2434 od Eizo)
Za późno
Nie mów mi tu o czekaniu z kartą graficzną bo zawsze, za każdym razem "nowa technologia jest już tuż tuż za rogiem" i trzeba się wstrzymać bo zaraz będzie coś nowego i lepszego. Można tak w nieskończoność. Ta w zupełności wystarczy na ~2 lata. Poza tym, mam nieodparte wrażenie, że nowy i rewolucyjny GTX1080 jeśli chodzi o gry to będzie po prostu GTX980Ti + 5-7% wydajności ;d
Co do dysku, to w benchmarkach to nie widzę gigantycznej różnicy. Ten jest dobry, fakt, przeoczyłem MX'a ale nie będzie to wielka strata.
Co do monitora nie mam wielkich wymagań. Wybrałem z tego co widzę najlepszy w cenie do 7 stówek.
Tak, ale tu chyba chodzi bardziej o pełne wsparcie dla bibliotek DX12.
Ale to w tym przypadku jeśli będzie mu się chciało to sprzeda tę grafe i kupi nowa
^ Dokładnie, zawsze będę mógł ją opchnąć i dołożyć ~1.5-2k do nowej. Tu nie będzie problemu, a w tym momencie jest to jedna z najlepszych kart więc nie widzę problemu.
Mogłem za to faktycznie schrzanić z tym SSD... Ale trudno. Wielkiej szkody nie ma