Zestaw - Opinie

Ale to chyba możesz w ciągu kilku dni odesłać nie podając powodu i chyba kasę zwracają...

Ale to już ze złożeniem, musiałbym pisać zanim złożą żeby zmienili zamówienie.

Mniejsza, to na prawdę nie zrobi znaczącej różnicy.

jak to nie masz wymagań? po co więc celujesz w full detale w grach?

nie masz porównania porządnego monitora z takim kiepskim za 5 czy 7 stówek

nowa technologia od wielu lat wychodzi co prawie ten sam okres czasu więc to co napisałeś, że "nowa technologia jest zawsze tuż za rogiem" jest brednią, w przypadku CPU mógłbym się zgodzić bo tam faktycznie Intel rżnie klienta mądrze i wzrost wydajności to faktycznie kilka % ale w przypadku GPU różnice są duże, opłacalność kart w segmencie high-end (gtx 980 ti) zawsze jest niska bo później model z segmentu mid zrównuje się wydajnościowo z ex-królem (tak jak gtx 970 i 780 ti) dlatego też jeżeli kupujemy kartę topową to głównie opłaca się to zaraz po premierze układów. Dużo mniej byś stracił kupując obecnie gtxa 970 (i wymianie na nowy układ po premierze o ile nie możesz czekać) który nie straci tyle na swojej wartości po premierze nowych układów co 980ti. pomijam fakt, ze do fullHD 980 ti przy 60hz jest zupełnie zbędny, podobnie jak procesor i7.

To jest Twoja kasa i Twój wybór - zmiana zamówienia nic nie kosztuje. ja Ci doradzam dobrowolnie bo widzę że średnio orientujesz się obecnie w podzespołach komputerowych co potwierdza wybór i7 do gier, 980ti do FHD 60hz (tutaj gtx 970 w zupełności styka). Na chwilę obecną tracisz sporo kaski, którą mógłbyś dołożyć do już nawet nie dobrego a super monitorka, może podzwoń po sklepach i umów się na krótki test monitora na miejscu - zmienisz zdanie bardzo szybko

Zmieniłem dysk na tego Cruciala MX200 a monitor na nieco lepszy: Iiyama 24" 60Hz z matrycą AMVA+ i max. 4ms opóźnieniem.

To chyba wszystko co już zmienię w tym zestawie.

No i wszystko było spoko... Dopóki nie okazało się, że grafa przysłana przez Morele jest uszkodzona... :facepalm:

:10:

Czasem tak bywa.... Ja zamówiłem grafe z komputonika i też była uszkodzona, kazali odesłać. Pojechałem do DHL'a by wysłać paczkę. Wychodząc zobaczyłem jak jest pakowany towar z magazynu do busa. To jest tak, stoi sobie gość w magazynie bierze towar i rzuca sobie paczkę do busa... Pełna profeska :D

No bywa, żałuję tylko, że reklamacja w morele może trwać miesiącami a po przeczytaniu historii niektórych osób co morele potrafi odwalić z reklamacjami to jakaś masakra. Rozpatrywanie miesiącami, oskarżanie klienta, że sam rozwalił, wymienienie uszkodzonych komponentów na uszkodzone jeszcze bardziej :D

W dodatku wyrzuciłem oryginalne opakowanie bo karta działała... jeden dzień. Teraz mi jej nawet nie wymienią tylko odeślą do naprawy ;/

No ale zobaczymy... ;d

złośliwy może powiedzieć "shit od nvidia" :D

;v

Dobra, oddane. Teraz będą to wysyłali do Krakowa...

A po drodze zdążyli już to upuścić i pomylić numer z reklamacji z numerem zamówienia.

Chyba mogłem wybrać inną firmę. :facepalm:

Lepiej DHL Express niż pocztą polską ;)

Teraz to kij wie czym oni to będą transportowali.

Oby poszło bez problemu.

We wczorajszym wątku z pytaniem o monitor wspomniałem, że za miesiąc-dwa będę kupował zestaw PC za ~6000 zł.

Stworzyłem coś takiego (bez obudowy) :

http://www.morele.net/inventory/info/SdDWbR/

Zastanawia mnie jedna rzecz - Czy zasilacz 550W wystarczy? Oglądałem przeróżne benchmarki zestawów z GTXem 980TI i pobór często dobiega do 480-520W... To bardzo blisko magicznej granicy więc zastanawiam się czy 550 wystarczy.

Co ogólnie sądzicie o zestawie? Styknie?