Zestaw za do 4500zl

Witam, posiadam laptopa za którego zapłaciłem 4000zł
i7
8gb ram
intel hp graphics family
radeon hd 6770M

ESO, nie wiem czemu ledwo zipie mi na low.... spadki fpsów mam z 50 do 10 .... diablo 3 gram na medium w miare to idzie ... jednak przy ESO się naprawdę zasmuciłem, TERA online też na średnich jako tako zipie.... ale to nie powinno mieć miejsca w tej cenie, dla tego rezygnuję z laptopów i wracam do stacjonarnych sprzętów ....

Kilka lat temu, złożył bym sobie sam, jednak nie jestem na bieżąco i szukam pomocy, chce komputer do gier, chce grać na maksymalnych detalach bez przecinania, po pracy na odstresowanie przyda.

Są różne ciekawe zestawy na allegro, jednak nie wiem czy wszystkie są atrakcyjne cenowo czy to tylko taka ściema, bo np fajny niby komputer za 4.000zl UZYWANY a siedzi w nim karta graficzna warta 560zl nowa hehe, widać ze szuka durni widzacych tylko liczby jak 2gb 8gb i7... mi zalezy na dobrym komputerku więc ?

Może być z allegro, z jakieś sprawdzonej firmy .... tak bym mógł sobie zamówić :)

Dziękuję

Jak się nie znasz to z allegro nie zamawiaj, a poproś kogoś o poskładanie sprzętu na innej stronie... w tej cenie możesz mieć super sprzęcik z np GTX 970 i i5 odblokowaną więc lepiej na tym się skup.

A co laptopów to dałeś ciała bo było kupić coś z i3 lub i5 i 4gb ramu, a lepszą grafiką, np ja mam laptopa za 2700zł i ogarnia gry które podałeś bez tego twojego powiedzonka " w miare to idzie "

Nie śpiesz się i nie napalaj, a kupisz coś co będzie dobre, a jak jesteś czymś takim zainteresowany to pisz tutaj czego oczekujesz to pewno ktoś się znajdzie kto ci to ogarnie.

Witam, posiadam laptopa za którego zapłaciłem 4000złi78gb ramintel hp graphics familyradeon hd 6770MESO, nie wiem czemu ledwo zipie mi na low.... spadki fpsów mam z 50 do 10 .... diablo 3 gram na medium w miare to idzie ... jednak przy ESO się naprawdę zasmuciłem, TERA online też na średnich jako tako zipie.... ale to nie powinno mieć miejsca w tej cenie, dla tego rezygnuję z laptopów i wracam do stacjonarnych sprzętów ....Kilka lat temu, złożył bym sobie sam, jednak nie jestem na bieżąco i szukam pomocy, chce komputer do gier, chce grać na maksymalnych detalach bez przecinania, po pracy na odstresowanie przyda.Są różne ciekawe zestawy na allegro, jednak nie wiem czy wszystkie są atrakcyjne cenowo czy to tylko taka ściema, bo np fajny niby komputer za 4.000zl UZYWANY a siedzi w nim karta graficzna warta 560zl nowa hehe, widać ze szuka durni widzacych tylko liczby jak 2gb 8gb i7... mi zalezy na dobrym komputerku więc ?Może być z allegro, z jakieś sprawdzonej firmy .... tak bym mógł sobie zamówić Dziękuję

Powiem Ci tak, laptop masz po prostu wysyfiony, oddaj do serwisu za 150zl Ci przeczyszcza, zmienia paste i bedzie smigac. Komputera sie teraz nie oplaca skladac bo w przyszlym roku wychodza ddr4, ale jak wolisz.

Jak monitor + PC do 4500 (to 900 monitor + 3600 pc)

Jak grasz, a nie nagrywasz to i7 sobie odpusc na ddr3 bez sensu, bo i tak za 3 lata zmienisz z powodu ramow

zestawy masz na techplanet.pl albo tu na forum ale to bdzie :

970 geforce

8gb ram 1600(nie ma sensu wiecej jak nie twitchujesz)

i5 4690k+chlodzenie silentiumpc1225 he (4.5ghz oc)

ssd 128/120gb

a monitor fullhd i max 24" 27" fhd czy 27" ultrahd sobie odpusc

DDR4 już wyszły i procesory, które je opsługują (i płyty) są kuriozalnie drogie, a na spadki cen troche sobie poczekamy...

łap 4,5k (składane na szybko) jestem przewrażliwiony na punkcie kolorystyki komputera, więc można powiedzieć, że przeważnie staram się składać pod kolor http://www.morele.net/inventory/info/0GZuOQ/ (nie ma napędu ;-;, zapomniałem)

można pomyśleć nad zmianą zasilacza, bo 630W troche na wyrost, i kupić 500-550W, ale klase gold

Jak chcesz mogę pomyśleć nad czymś z i7, chociaż nie wiem czy się opłaca(no chyba, że do pracy potrzebujesz - rendering etc)

http://www.morele.net/inventory/info/uekfId/ prawie 4700 wyszło mi z monitorem ;-; (jest i napęd) hmm można coś ciąć po kosztach(np inny monitor) czy rozważyć przejście na R9 290, zamiast GTX 970

Witam, monitor posiadam więc chodzi o samą maszynę.

Przy okazji mam pytanie bo mam stary pc, nie zabytek ale też nie jest to gorąca 18....

Problem jest taki komputer działa wszystko ładnie nagle off, bez zadnego bledu czy cos wylacza się. Trzeba guzik wcisnac by go wlaczyc. Robi się to po 1 minucie od startu 10 czy 30 minutach. A problem powstał gdy go odkurzyłem :)))))

Wracajac do tej maszyny.
Bez minitora, komputer może być i do 5000zł tak by naprawdę starczył na dlugo... chce mocny procesor karte graficzną tak bym mógł sobie grac przy czym na drugim ekranie oglądać film bądź bawić się programem graficznym ( oczywiście nie mówie tutaj o tworzeniu zawansowanej grafiki 3d )

Z komputere jest latwiej niz z laptopem, bo zebym mial stacjonarny o tych parametrach gra by smigala... kazda, jednak laptop ma mała moc i tutaj jest problem.

Zlozyc sobie zloze, drogie czesci = w miare dobry pc, jednak ja szukam pomocy kto mi je dobierze tak by można było z nich wycisnac jak najwiecej tz, ja osobiscie poszedl bym na i7 bo powinnien byc lepszy, ale wiem tez ze sa gorsze i lepsze procesory wiec temu ten post.

Trochę to droga na latwiznę, ale chce by ktoś mi złożył komputer w granicach 4500zl który sobie zamówię jak będę miał na to pieniądze, też zastanawiam się czy nie poczekać na ddr4? albo płytę i procka już uzbroić w możliwość obsługi ddr4?

Tak sobie patrzę i chyba jednak 5000zł to będzie bardziej przyzwoita cena?

czeka na jakąs ciekawą propozcyję tak do 5000zł

(wersja 5k + i7)

http://www.morele.net/inventory/info/GSDq6n/ -> 130zł zapasu co można z tym zrobić:

1. Dołożyć i za 400 zasilacz klasa Gold/Platinum 550/600 W

2. Wziąć tańsze chłodzenie, np Macho, + te 130zł które zostało dołożyć i zamiast dysku SSD 120GB kupić 240GB

3. Dołożyć 100zł, kupić inną wersję GTX'a 970 np. Asus Strix lub tą od MSI

4. Inną płytę główną: ot chociaż Asus Ranger czy MSI Gaming

5. Inna obudowa

Osobiście wybrałbym opcję nr. 3 i dołożył to co zostało do Asus Strix GTX 970 (nie wiem, podoba mi się ta konstrukcja) i całość wyglądała by tak http://www.morele.net/inventory/info/IsMd9i/

Tutaj coś za 4,5k - wrzucałem wyżej http://www.morele.net/inventory/info/0GZuOQ/

Różnica między tymi dwoma zestawami będzie miała(ale tylko w grach, w przypadku renderowania etc warto wybrać i7), mało która gra wykorzysta Ci Hyper Threading, który jest w i7. A zawsze 400zł w kieszni co możesz przeznać na np. 1 dysk SSD, który przeznaczysz sobie na gry( ot zawsze troche szybciej mapa w BF4 ci się załaduje :P)

Proszę : Kolega sobie kupił tego kompka z serii GTX Gaming w Komputroniku : Link

Nie narzeka i działa mu doskonale.

Komputronik to sprawdzony i doskonały serwis. Jest nr GG do serwisanta który CI pomoze w doborze, co więcej jest w stanie pomóc Ci złożyć doskonały komputer do Gamingu.

Znajduje się on w wielu miastach więc jest nieźle z serwisem. Jeżeli nie ma, to możesz wysłać kurierem na ich koszt w ramach gwarancji.

Edit. Tutaj jest również ciutke droższy ale ma większe taktowanie RAMu i GPU Boost na Karcie :)

Pozdrawiam

Patrząc optymistycznie to nowe procki na sockecie 1051, będą dopiero pod koniec roku 2015.

http://www.purepc.pl/procesory/procesory_intel_skylake_opoznione_az_do_wrzesnia_2015_roku

Takie coś wyszło.

http://www.morele.net/inventory/info/EpaIVg/

Kręcisz procka na 4,5 GHz. Ramy płyta automatycznie podniesie na 2400 MHz w cl10.

A jak ktoś ma pisać, że Ramy 2400 gówno daja, to odsyłam:

http://www.purepc.pl/pamieci_ram/jakie_pamieci_ddr3_do_core_i5_haswell_test_ddr3_13332400_mhz

Przy tej cenie nie ma co brać zestawu bez OC.

1. Obudowa... kwestia gustu, możesz zmienić, ale ta jeśli chodzi o jakość/cena wypada bardzo dobre. Inne budy ? Może Fractal R4, Phanteks Pro, albo NZXT H440 ? :D Tylko, że ten NZXT dość słabo wypada jeśli chodzi o chłodzenie... do tego brak zatoki 5.25. Tutaj musisz po prostu wybrać która bardziej ci się podoba.

2. SSD spokojnie można wziąć 250 GB (dopiero teraz zauważyłem, że zestaw może być za 5k)

3. Zasilacz. Antec ogólnie wypada dobrze 550w spokojnie starczy, do tego 5 lat gwarancji. Wada taka, że nie jest modularny, ale zawsze można zmienić na inny.

4. Płyta główna... No tutaj masz jeszcze Gigabyte, albo... Asus z serii RoG za 650 zł, ale czy jest sens ? Nie wiem. I tak na każdej płycie zrobisz oc na 4.5

@TruePower

Jak mówi powiedzenie "Gdyby nie internet nie wiedziałbym, że na świecie żyje tylu idiotów" Ten zestaw co podałeś, to jedno wielkie gówno. 4k za kompia i GTX 750TI który kosztuje 550 zł ? Jaja sobie robisz czy reklamujesz komputrionik ?

Wiecie co ? Już chyba składak z allegro za 4k jest lepszy niż ten szajs co podał TruePower.

A koledze który kupił tego peceta współczujemy.

EDIT:

Lol dopiero teraz zauażyłem, że @wh0 złożył całkiem podobny zestaw. :)

Przyznam, że ta obudowa Crosaira za 200 zł bardzo ładnie się prezentuje.

dzieki wielkie, to mi wystarczy :) jestem zadowolony.

Pozdrawiam

@up

co do mojego zestawu to wymieniłbym tam płyte i zasilacz z zestawu Calvexa, a reszte wziął z mojego. Chłodzenie Dark Pro 3 + MSI Gaming 5 + Antec TP Gold spokojnie pozwolą ci podkręcić i5 4690k na wartości 4,7GHz. Obudowa to kwestia gustu, to co podał Calvex też jest okej, ale moja jest z oknem i tańsza o 60 zł :P (ja lubie jak można sobie popatrzeć do środka). Do tego ten "mój" gtx 970 jest tańszy o ~100zł(te 100zł pozwala zaoszczędzić co nie co i np. dołożyć do chłodzenia z mojego zestawu i zasilacza z zestawu Calvexa),a wydajnościowo, dosłownie minimalnie odbiega, ale to i tak śmiało można kręcić do oporu(obie karty mają OC na podobnym poziomie). Śmiało możesz kombinować z tych dwóch zestawów ;) (mojego i Calvexa, który też jest b.dobry).

No te mocho białe będzie do wymiany. Lepiej dołożyć do dark pro 3, a wnętrze komputera od razu będzie się elegancko prezentować. Efektu "choinki" raczej nikt nie lubi :D Płyta czarno-czerwona, ramy czerwone, karta czarno-czerwona, a chłodzenie białe heheh ;)

http://www.morele.net/inventory/info/bQdbGX/ całość tak jest to chyba najbardziej optymalny zestawy za 4600 w przyszłości dokupił bym jedynie dodatkowy dysk SSD na gry(jakis 256gb albo 500)

Będzie to na pewno dobrze wyglądało i grało. Można się nawet pokusić o czerwony pasek led na dole obudowy ;) zawsze fajny efekt to robi

EDIT: znowu zapomniałem napędu ;_;

do pana powyzej.

Zgadza sie ze wyszly, ale to tak jak z platformia extreme - o niej nie wspominam bo koszta zlozenia procka+chlodzenia+ramow o sensownym taktowaniu + chlodzenia to samo w sobie 4500 zl.

Za rok na jesieni mozesz za 4.5k miec

procesor o mocy obecnego i7 5.0ghz (to bdzie jakies 4500 ale = 5.0 obecnej generacji)

16gb ram ddr4 2400(olbrzymia roznica)

i karte graficzna np. 1070 gtx(zmienia pewnie nazwe) o 20-25% szybsza

256gb ssd zamiast 128

Ja bym poczekal, a w miedzy czasie odswiezyl lapka w serwisie :D

Witam, posiadam laptopa za którego zapłaciłem 4000zł
i7
8gb ram
intel hp graphics family
radeon hd 6770M

ESO, nie wiem czemu ledwo zipie mi na low.... spadki fpsów mam z 50 do 10 .... diablo 3 gram na medium w miare to idzie ... jednak przy ESO się naprawdę zasmuciłem, TERA online też na średnich jako tako zipie.... ale to nie powinno mieć miejsca w tej cenie, dla tego rezygnuję z laptopów i wracam do stacjonarnych sprzętów ....

Kilka lat temu, złożył bym sobie sam, jednak nie jestem na bieżąco i szukam pomocy, chce komputer do gier, chce grać na maksymalnych detalach bez przecinania, po pracy na odstresowanie przyda.

Są różne ciekawe zestawy na allegro, jednak nie wiem czy wszystkie są atrakcyjne cenowo czy to tylko taka ściema, bo np fajny niby komputer za 4.000zl UZYWANY a siedzi w nim karta graficzna warta 560zl nowa hehe, widać ze szuka durni widzacych tylko liczby jak 2gb 8gb i7... mi zalezy na dobrym komputerku więc ?

Może być z allegro, z jakieś sprawdzonej firmy .... tak bym mógł sobie zamówić :)

Dziękuję