Witajcie, otóż wpadnie mi niedługo pare złoty i mam zamiar zaopatrzyć się w wyżej wymieniony procesor (AMD FX-8350) niestety okazało się że moja wcześniej zakupiona płyta główna nie obsłuży 125W prockó a jedynie 95W co mnie załamało
Napisze tak AMD FX-8350:
-AM3+
-TDP [W] 125
Sprzęt ten ma być jak najbardziej ekonomiczny, jak najtańszy, ale nie chce chińskiego badziewia no-name.
Nie będę podkręcał proca.
Nie będę bawił się w CrossFire.
Obsługa pamięci ram DDR3 musi być przynajmniej 1600MHz (mam 2 kostki po 4Gb więcej nie chce)
Na sprzęcie mam zamiar jak najbardziej pograć w jakieś nowsze tytuły.
Z góry dzięki za pomoc i proszę w tym temacie ani słowa o intelu.
UWAGA NOWE INFO
OK, sorki za to zamieszanie więc jest tak przed chwilą dowiedziałem się jaki mam zasilacz bo na śmierć zapomniałem a okazało się że zaopatrzyłem się w troche lepszy niż miałem ostatnio, tak wiem mam sklerozę.
Mianowicie mój aktualny zasilacz to i wydaje mi się że będzie dobry dla nowego procka (chyba że się mylę)
Więc teraz potrzebna mi tylko dobra płyta główna do tego procka.
Najważniejsze to budżet mam 1000zł do wydania ogólnie, 600zł zejdzie mi na procka i 400 zł może pójść na płyte główną chociaż wolałbym znów ekonomicznie do 200zł aby zostało mi jeszcze w przyszłóści na kartę graficzną.
I jeszcze jedno pytanko czy CrossFire z 2x AMD HD 6670 GDDR5 1Gb Shapphire będzie wydajniejsze(pfu wiadomo że nie będzie ale czy opłaci mi się to w jakiś sposób przy nowszych produkcjach ?) od nowszej pożądniejszej karty pokroju amd r9 270 ?