Zgadnij Kto

Dajemy zdjęcie kogoś znanego - może być aktor, muzyk, prezenter telewizyjny; ktokolwiek jest ogólnie rzecz biorąc "sławny" - następna osoba oczywiście odgaduje. Należy podać pełne prawdziwe imię i nazwisko.

Kto zgadnie przejmuje kolejkę, daje własne zdjęcie itd. W wypadku dłuższej nieobecności zadającego/zbyt wysokiej trudności zagadki, kolejka może losowo przejść do kolejnej osoby.

UWAGA: Sprawdzajcie linki zanim dodacie zdjęcie. Często zdarza się, że zdjęcia z Google Images są nazwane na przykład "blablabla/chuck-norris.jpg".

Zaczynam.

56209448.jpg

Stawiam na Christine Applegate

@Down

:(

Wrrrrrrrrong!

No dobra, może ciut trudne na początek dałem...

Podpowiedź: Jest aktorką polskiego pochodzenia. Użyczyła głosu postaci w grze Mass Effect 2. Najbardziej znana z roli w pewnym amerykańskim serialu.

Nie mam pojęcia. Pewno teraz ta babka ma z 5 dych na karku :D

Nie wygląda jak ona, ale zaryzykuje Kunikowską.

Albo Joanna Węgrzynowska-Cybińska ona bardziej ją przypomina.

Niet

Yvonne Strahovski?

Dobrze, dajesz.

@down,

bo jest sławna. Chuck - serial, w którym gra jedną z głównych ról - w stanach ma oglądalność rzędu 7 milionów, czyli mniej więcej tylko o 3 miliony mniej od 6 sezonu "wszechobecnego" House'a.

Mieli być sławni Plain. ;]

edit:failed

ohos.jpg

Eee... Dracula?

Jakaś podpowiedź by się przydała. ;]

Aktor stawiany na jednej półce z Robertem De Niro, czy Alem Pacino, przed śmiercią zdążył zagrać jedynie w sześciu filmach (w dużym stopniu z panami, których wcześniej wymieniłem), wybranek serca Meryl Streep. Aż wstyd nie kojarzyć jego roli z "Ojca chrzestnego I", "Ojca chrzestnego II", czy "Łowcy Jeleni" ;)

Don Gummer?

John Cazale

@Iraasta:

Nie.

@PlainLazy:

Tak, zadajesz.

70114756.jpg

Tarantino.

Iraasta był pierwszy.

Teraz trudna zagadka:

4721823_tml.jpg