Witam szanownych użytkowników forum! Z racji, że przeglądając tematy coraz bardziej przekonuję się o dojrzałości użytkowników to i ja postanowiłem się jakoś ujawnić, ale tyle słowem wstępu. W niedzielę po 21 został mi skradziony telefon lub po prostu go zgubiłem.
Telefon to HUAWEI ASCEND G300 działający na androidzie, numer IMEI oczywiście znam. Sprawa jest na policji ale oni bardziej się będą przejmować monitoringami aniżeli namierzaniem telefonu poprzez numer IMEI, więc niekoniecznie ich robota będzie skuteczna, a wiem że operator namierza poprzez IMEI w dokładności co do 1m tylko na zlecenie policji. Z racji, że na uczciwego znalazcę już jest za późno, bo by dzwonił na ważneijsze numery to postanowiłem może troszkę zadziałać na własną rękę i mam kilka pytań.
Wpadłem mi do głowy pomysł, na telefonie był facebook gdzie stale jestem zalogowany, może osoba weszła mi na fejsika (ikonka jest na samym srodku glownego ekranu) i być może IP zostało zapisane w historii logowań facebooka.
Tylko teraz pytanie brzmi czy facebook posiada taką historie? może mieliście podobne przypadki lub też macie inne propozycje, proszę o posty wszelkiej maści
Pozdrawiam!