Zginięcie telefonu

Witam szanownych użytkowników forum! Z racji, że przeglądając tematy coraz bardziej przekonuję się o dojrzałości użytkowników to i ja postanowiłem się jakoś ujawnić, ale tyle słowem wstępu. W niedzielę po 21 został mi skradziony telefon lub po prostu go zgubiłem.

Telefon to HUAWEI ASCEND G300 działający na androidzie, numer IMEI oczywiście znam. Sprawa jest na policji ale oni bardziej się będą przejmować monitoringami aniżeli namierzaniem telefonu poprzez numer IMEI, więc niekoniecznie ich robota będzie skuteczna, a wiem że operator namierza poprzez IMEI w dokładności co do 1m tylko na zlecenie policji. Z racji, że na uczciwego znalazcę już jest za późno, bo by dzwonił na ważneijsze numery to postanowiłem może troszkę zadziałać na własną rękę i mam kilka pytań.

Wpadłem mi do głowy pomysł, na telefonie był facebook gdzie stale jestem zalogowany, może osoba weszła mi na fejsika (ikonka jest na samym srodku glownego ekranu) i być może IP zostało zapisane w historii logowań facebooka.

Tylko teraz pytanie brzmi czy facebook posiada taką historie? może mieliście podobne przypadki lub też macie inne propozycje, proszę o posty wszelkiej maści ;)

Pozdrawiam!

Jedyne co możesz zrobić, to zaproponować policji kontakt z administracją facebooka;/ Ale nie licz na cuda;/

Mój brat też zgubił i nawet po imei go nie znaleźli

Muszę Cię zmartwić, ale na 99,99% (jak nie więcej) już go więcej nie zobaczysz.

za dużo filmów co do IP i namierzenia to jest Polska w dodatku raczę spróbować i naciskać na IMEI bo to jedyne wyjście :P

@up

tu bardziej chodzi o to, że jak zobaczę, że ktoś logował się mi na fejsa z mojej części Warszawy, w czasie kiedy na pewno nie byłem to ja, to bym wywiesił kartki w okoli, że zgubiłem telefon licząc, że uczciwy sąsiad mi odda.

Facebook nie jest skory do współpracy z Policją, poza tym to jest długa droga, lepiej kombinować z IMEI.

Wszystko zależy do kogo powędrował tel. jak gostek zna się na rzeczy to IMEI nie pomoże

Mojej koleżance ukradli Iphona 4 i ona miała coś takiego ze jak sie podlączy do sieci to cos tam go wykryje, ale policja powiedziala ze maja zbyt malo dowodów

Drogi kolego jeślo mogę ci coś polecić to proponował bym napisać do siedziby HUAWEI żeby poprostu telefon zablokowali.Nic z nim się nie da zrobić wtedy.Co do telefonu nasza policja działa jak działa.Też kiedyś zgubiłem telefon i miałem ten sam problem.Systemy android mają to do sibie że możesz zablowować jakiś tam kod i wtedy telefon jest bez użyteczny.W tedy zapraszam na allegro w poszukiwaniu:)

Pierdzielicie , teraz większość telefonów znajdują . Musisz powiedzieć tylko że Ci go ukradziono , bo jak zgubiłeś to raczej szukać nie będą . Mi telefon po 2 tygodniach znaleźli . Wysyłają prośbę do operatora o namierzenie i on go namierza. Także poczekaj po prostu :)

W niedzielę po 21 został mi skradziony telefon lub po prostu go zgubiłem

To go ukradli czy go zgubiłeś??

http://www.namierzanietelefonow.pl/index.php

UP zdzieranie kasy i tyle...

@

DualCrazyJoker

hehehe tak masz racje

ale z takimi programami jest tak że wysyłasz drogiego smsa i osoba którą chcesz namierzyć musi wysłać smsa zwrotnego że się zgadza :)

zgłoś na policje i gdzie trzeba i czekaj mojego kolegi siostra odzyskała telefon po kilku miesiącach :D

Teraz nowe telefony szybko namierzają. Max 2 miesiące i telefon już u Ciebie będzie. Raz szwagier znalazł telefon, jakaś nowsza nokia, nie zanosił na policja, no bo w końcu "znalezione nie kradzione" :D po jakimś miesiącu przyszła policja i został oskarżony o kradzież. Druga sytuacja - siostra zgubiła telefon - szajsunga, tez nowy. Zgłosiła na policję, po 2miesiącach znaleźli go, ale że zgubiła go w innym województwie to czekała kolejne 2 miesiące aż go jej przyślą ^^ więc telefon się znajdzie, będziesz musiał tylko "trochę" poczekać.

UP To wszystko zależy do kogo trafi znaleziony/ukradziony telefon. bo jak ktoś zna się na rzeczy to tak przerobi telefon ze będzie nie do odnalezienia...

Być może teraz znajdują, ale gdy mi skradziono telefon (z 1,5 roku temu) to policja nie kiwnęła nawet palcem. Po 4 czy 5 miesiącach już pogodzony zacząłem się zastanawiać nad kupnem nowego telefonu, aż tu moja kuzynka dzwoni do mnie że ma ciekawe wieści w sprawie mojego telefonu. Kilka dni później przyjechała do mnie i każe mi sprawdzać IMEI jej "nowego" telefonu z komisu. Oczywiście numerek zgadza się więc lecimy na policję. Tam oczywiście że to nie może być ten telefon, "bo jak ktoś by włączył to by namierzyli" (to sprawdzaj pan IMEI jak taki pewny - mimo to funkcjonariusz nie chciał wierzyć że to ten telefon). Dopiero miesiąc po odzyskaniu telefonu dostałem wiadomość, że sprawa została zamknięta bez znalezienia sprawcy. Warte pocieszenia w tej sprawie jest oddanie pieniędzy za ten telefon przez właściciela komisu.

Jedyne co byś mógł uczynić w kierunku jego odnalezienia to rozkleić ogłoszenia, bo w policję dawno straciłem wiarę (i nie tylko dzięki ich pomocy w opisanej sprawie). Przed faktem mógłbyś jeszcze zainstalować jakąś aplikację anty-kradzieżową - podobno działają.

Witam szanownych użytkowników forum! Z racji, że przeglądając tematy coraz bardziej przekonuję się o dojrzałości użytkowników to i ja postanowiłem się jakoś ujawnić, ale tyle słowem wstępu. W niedzielę po 21 został mi skradziony telefon lub po prostu go zgubiłem.

Telefon to HUAWEI ASCEND G300 działający na androidzie, numer IMEI oczywiście znam. Sprawa jest na policji ale oni bardziej się będą przejmować monitoringami aniżeli namierzaniem telefonu poprzez numer IMEI, więc niekoniecznie ich robota będzie skuteczna, a wiem że operator namierza poprzez IMEI w dokładności co do 1m tylko na zlecenie policji. Z racji, że na uczciwego znalazcę już jest za późno, bo by dzwonił na ważneijsze numery to postanowiłem może troszkę zadziałać na własną rękę i mam kilka pytań.

Wpadłem mi do głowy pomysł, na telefonie był facebook gdzie stale jestem zalogowany, może osoba weszła mi na fejsika (ikonka jest na samym srodku glownego ekranu) i być może IP zostało zapisane w historii logowań facebooka.

Tylko teraz pytanie brzmi czy facebook posiada taką historie? może mieliście podobne przypadki lub też macie inne propozycje, proszę o posty wszelkiej maści ;)

Pozdrawiam!