Zimowy Festiwal - Zarobek?

Witam.

Czy na obecnym Wintersday Festival można zarobić trochę golda. Mam ok 500 prezentów i nie wiem czy otwierać, czy sprzedać (250 stoi ponad 10g). Obecnie mam tylko 3g (gdyż maxowałem craft u mesmera, a teraz u warriora więc wszelkie matsy idą na craft, a nie na sell). Z prezentów leci dość dużo itemków, które dodają Magic Find i w sumie tylko dla tego chyba warto otwierać te prezenty, co o tym myślicie ?

Da się. Otworzyłem ostatnio ok 150 i miałem m.in peta - coś ponad 15 g (chyba, nie pamiętam dokładnie) + jakaś recka, też ponad 10g. Do tego jakieś śmieci do craftu, które też można za coś sprzedać.

z tych prezentów dostałem kilka prezentów których nie mogę otworzyć przez plecak . Jakieś porady jak je otworzyć ?

Możesz zawsze wpisać, będąc w grze, w chat /wiki [nazwa prezentu]. Każdy prezent da się otworzyć. Nie można tego zrobić, jeśli masz pełny plecak lub gdy przebywasz w strefie PvP (Misty i chyba też WvW).

Unsafe Wintersday Gift tych prezentów nie mogę otworzyć mimo że mam miejsce w plecaku . Szukałem na wiki ale nic konkretnego nie znalazłem dlaczego nie mogę otworzyć

Jeszcze raz, żeby się upewnić - otwierasz je w strefach PvE, czy PvP?

pve ale zmieniłęm plecak i wtedy mogłem otworzyć

mam jeszcze takie pytanie . Na tym festiwalu co się gra na dzwonku jak w tej minigierce ukończyć piosenke ?

Witam.

Czy na obecnym Wintersday Festival można zarobić trochę golda. Mam ok 500 prezentów i nie wiem czy otwierać, czy sprzedać (250 stoi ponad 10g). Obecnie mam tylko 3g (gdyż maxowałem craft u mesmera, a teraz u warriora więc wszelkie matsy idą na craft, a nie na sell). Z prezentów leci dość dużo itemków, które dodają Magic Find i w sumie tylko dla tego chyba warto otwierać te prezenty, co o tym myślicie ?