Witam. Mam problem . Razem z kolegą powróciliśmy do korzeni 4 story na prywatnym serwerze p4story. Jednak mi przy dobrym sprzęcie i5 r7 370 nie da się grać , straszliwie klatkuje. Zna ktoś moze tego przyczynę?
Zła wydajnosc w starej grze (4story)
Bo to privat -.- Sprobuj na oficjalu.
Kolega ma wszystko w porządku, tak jak 99 % innych użytkowników, dlatego nie wiem w czym problem leży
Czy komputer przypadkiem nie odpala ci tego w trybie zgodności ze starszym systemem? Miałam podobną sytuacje z HoN, jakimś cudem zgodność ustawiła się na Win 98 i w grze miałam może w porywach 6 fps Potem zmiana trybu zgodności na standardowy czyli Win XP (bo wtedy na tym systemie w to grałam) rozwiązał zupełnie ten problem.
Jak masz Win 10 to możliwe, że sam ci zmienił tryb zgodności, to u niego standard, ten system rządzi się swoimi prawami
A jak to zmienić? Gdzie można znaleźć takie ustawienia?
Klikasz prawym na ikonce gry na pulpicie czy tam folderze gry (plik exe) => Właściwości => Zakładka "Zgodność" i tam się to ustawia. Jeśli nie będzie to może właśnie spróbuj jakiejś użyć. 4Story to leciwa gra więc myślę, że najlepiej jest przystosowana do Windowsa XP.
nie mam niestety takiej opcji we "właściwościach" co mnie zdziwiło.
Witam. Mam problem . Razem z kolegą powróciliśmy do korzeni 4 story na prywatnym serwerze p4story. Jednak mi przy dobrym sprzęcie i5 r7 370 nie da się grać , straszliwie klatkuje. Zna ktoś moze tego przyczynę?