Złe wyświetlanie wolnego miejsca

System: Win7

problem polega na tym, że nieprawidłowo pojawia mi się wolne miejsce na dysku tj. po wejściu w komputer pojawia się inna wartość niż faktyczna. Jeszcze tydzień temu wartość potrafiła skakać, czyli raz mniej raz więcej(teraz to nie występuje).

Komputer>Partycja>Właściwości(mam nadzieję, że zrozumiałe :)) Pokazuje jeszcze inną(większą wartość) o dziwo różnica to jakieś 10 GB. Wirus to nie jest, kilkukrotnie skanowałem rożnymi programami.

Sam fakt błędnego wyświetlania ustaliłem kasując programy z dysku. Powinno mi przyyć około 10 GB, przybyło 0 :o

Jeśli ktoś wie czemu to się dzieje i czy da to się jakoś naprawić będę wdzięczny.

Mam nadzieję, że dobry dział

Nwm czy coś to da,ale spróbuj odłączyć i podłaczyć dysk twardy.

oprozniles kosz? xD

przelec komputer ccleanerem, on wyczysci zbedne dane i moze wtedy wszystko bedzie sie zgadzlao.

@up Różnica zmniejszyła się o 5 GB :o

@Dain Aż tak zdesperowany nie jestem. Jeszcze potem nie podłączę

Ogólnie przypominałem sobie jeszcze, że już od dawna kilka programów domaga się defragmentacji. Sprawdzę czy pomoże

O ile mi wiadomo może masz swap? zależnie od jego zapotrzebowania rozmiar może się różnic?

Plik Stronnicowania kontrolowany przez system pewnie .

@adifpl Przepraszam, ale co mam? :o

Defragmentacja pomogła :)

System: Win7

problem polega na tym, że nieprawidłowo pojawia mi się wolne miejsce na dysku tj. po wejściu w komputer pojawia się inna wartość niż faktyczna. Jeszcze tydzień temu wartość potrafiła skakać, czyli raz mniej raz więcej(teraz to nie występuje).

Komputer>Partycja>Właściwości(mam nadzieję, że zrozumiałe :)) Pokazuje jeszcze inną(większą wartość) o dziwo różnica to jakieś 10 GB. Wirus to nie jest, kilkukrotnie skanowałem rożnymi programami.

Sam fakt błędnego wyświetlania ustaliłem kasując programy z dysku. Powinno mi przyyć około 10 GB, przybyło 0 :o

Jeśli ktoś wie czemu to się dzieje i czy da to się jakoś naprawić będę wdzięczny.

Mam nadzieję, że dobry dział