Złodziej gorszy od dziwk

Witam.Chciałbym ostrzec wszystkich użytkowników oraz bywalców forum że w śród nas znajduje się oszust złodziej itp który stara się kupować konta do PoE. Niestety zaufałem tej osobie i niestety pierwszy i ostatni raz. Jeżeli ktoś będzie potrzebował więcej informacji proszę o pw mam rozmowę na GG więc mam dowody. Nick osoby na portalu: Roogh nr GG: 15913563 nick skype: mathxknight

nicki na forum: Spoork oraz Athathoor (wystarczyło wpisać w wyszukiwarkę nr GG)

Mam nadzieje że będziecie mądrzejsi ode nie i nie popełnicie tego samego błędu co ja pozdrawiam.

Napisz od razu wszystko w temacie, bo jak dla mnie to wygląda jak niesłuszne oskarżanie, z powodu braku jakichkolwiek dowodów, rzuć czymś.

@edit ze względu takiego, że zapomniałem przecinka i zdanie nie miało takiego sensu, jakiego z góry zakładałem.

Założe się, że doszło do oczyszczenia konta z itemków i tyle :) Zwykłe podanie loginu, hasła najpierw, a potem pa pa itemki

Mateusz ♫

witam?

jestem zainteresowany

14:44

Ja

a czym dokładnie

14:44

Mateusz ♫

PoE

14:45

Ja

super a ten wow to klucz czy konto

14:45

Mateusz ♫

jaki wow?

mam GW2 i Diablo 3

14:46

Ja

a co pan posiada ?

Mateusz ♫

oraz lola

Ja

aaa ale klucze czy konta

Mateusz ♫

klucze

14:47

Ja

ok fajnie

to jak robimy wymianę

preferowałbym bardziej d3

14:48

Mateusz ♫

ok

Podasz mi konto wraz z emailem i podaję kod

14:49

Ja

konto klucz a następnie e-mail

Mateusz ♫

niee

możesz mnie oszukać

a D3 jest więcej warte

Ja

nie oszukasz szczerze pisze i w dobrych intencjach

Mateusz ♫;

ja też tak mogę napisać

Tak jak pisałem

innej możliwości nie ma

14:50

Ja

ale gdy podam odrazu pan wkleja klucz

żebym nie został oszukany

14:51

Mateusz ♫

Oczywiście, wszystko powoli. Zobaczę konto, sprawdzę czy wszystko jest fajnie, potem pan poda email lub potwierdzi pan zmianę na mój email i podam po wszystkim, jeśli się oczywiście wszystko ładnie powiedzie, to odrazu podam kod

14:52

Ja

podam konto do poe jeżeli będzie wszystko ok to pan wysyła klucz a ja e-mail inaczej nie mogę siebie pozbawić wszystkiego

14:53

Mateusz ♫

Więc nie mamy o czym mówić, ja stawiam jasno warunki, sprzedałem tak już dużo rzeczy, wystarczy się ogłosić.

14:53

Ja

a jaką mam pewność że nie oszukasz mnie ?

14:54

Mateusz ♫

Nie oszukuję ludzi, proszę pana, jesli nie pan, to ktoś na pewno się znajdzie. Nie mam zamiaru bawić się w oszustwa, nie mam mentalności polaczka, żal mi jest takich ludzi, a i uważam, że kto nie posiada na tyle zaufania co i pewności w takich sytuacjach, boi się oszustwa to sam oszukuje, ponieważ wie czym to grozi

14:55

Ja

dobrze zaufam panu tylko przypomne sobie passy

14:55

Mateusz ♫

ok

14:59

Ja

........-tutaj został podany e-mail oraz passy tylko nie chcę pokazywać

to jest do gry

15:00

Mateusz ♫

ok looknę i przjedziemy dalej

proszę się wylogować

15:00

Ja

już

15:02

Mateusz ♫

ok

wszystko się zgadza

Ja

wspaniale

Mateusz ♫

ok

zmienię email i proszę potwierdzić

15:03

Ja

dobrze

Mateusz ♫

albo

proszę podać mi link do zmiany emaila

w emailu potwierdzającym zmianę emaila

Ja

ok

15:07

Ja

swojego e-mail za bardzo nie mogę dać

15:08

w sumie mogę oddać od biedy

ale w tym samym czasie pan daje klucz widział pan moje intencje więc nie oszukam

15:09

Mateusz ♫

żegnam

15:10

Ja

nie rozumiem?

o co teraz chodzi ?

15:12

chwileczkę ale konto jest już pana przyszło na pana e-mail i tam aktywujesz ja już nic nie mam wspólnego z kontem

proszę teraz o klucz do d3

Brak odzewu

Dla mnie złodziej to największe gów... jakie nosi nasza matka Ziemie. Z resztą złodzieje byli są i będą na świecie wczoraj trafiło na mnie a jutro może spotkać ciebie.

Heh kolejny naiwniak wykiwany i teraz płacz....

nie płaczę tylko ostrzegam innych użytkowników przez tą osobą. Nigdzie nie napisałem aby zbanować tą osobę czy mam pretensje do forum nie broń boże. Moim celem jest ukazanie prawdziwej twarzy osoby o nikach podanych wyżej aby ciebie lub innych użytkowników nie spotkała taka sama sytuacja jak mnie.

No szkoda, fajne było chociaż to konto?

parę postaci na 30 lvl'ach i konto było od pierwszej close beta testu miałem sentyment :) Posiadam jeszcze inne konto na którym mam ok 20 legendarnych itemków oraz 3 postacie na 60 lvl więc ujdzie :) Po prostu napisałem ten temat bo zauważyłem że znowu chce kupić konta do PoE i znowu kogoś oszukać tak jak mnie. Z resztą mam tylko taką nadzieję że ten temat dotrze to tej osoby i może coś zrozumie ale znając życie spłynie po nim jak po kaczce.

Trochę szkoda ale dzięki za przestrogę.

Tak to już jest głupota nie boli , ludzie ogarnijcie się i pomyślcie iż nie robi się wymian z nieznajomymi bez jakichkolwiek zabezpieczeń choćby to śmieszne Allegro gdzie wystawiasz konto za cenę która już podlega karze :) , zawsze to jakaś przestroga dla tych oszustów , no ale cóż jak dla mnie definitywnie sam dałeś się wy*ujać :) następnym razem nie popełnisz tego błędu:)

Człowiek kiedy jest pewny że jest anonimowy, to wtedy ujawnia, jaki jest na prawdę. Bez zabezpieczeń nie warto się wymieniać, nawet z najlepszym kumplem (mój przypadek).

Żenada... Jak ktoś będzie chciał się z kimś wymienić to Tylko przez allegro najlepiej. Bynajmniej masz jakąś gwarancje,że napalony 12 latek nie wykiwa Ciebie na jakieś tam konto do gry czy coś.

A ja powiem tak jeśli wymieniłeś na portalu to powinieneś ostrzec tam a nie tu. Nigdy nie podajesz passów do zmiany emaila dopóki nie potwierdzisz transakcji to chyba logiczne nie?. Przecież lampka powinna ci zaświecić już wtedy jak żądał podania emaila a nic w zamian nie dostałeś. No ludzie zaufanie zaufaniem ale bez przesady. Wiem iż czujesz oszukany, jedyna rada możesz napisać do supportu iż konto ci zostało skradzione, może odzyskasz.

ale mi nie chodzi o odzyskanie konta bo nie potrzebuje jego po prostu chciałem poinformować wszystkich że ta osoba jest złodziejem i tyle. Po prostu za bardzo zaufałem mu i tyle następnym razem postąpię inaczej ale jak to mówią co nas nie zabije to naw wzmocni. Jeżeli zauważę ze ta osoba robi jakieś tematy kupię/sprzedam/wymienię od razu będę pisał pod tematem jaka to jest osoba itp. Może zastanawiacie się dlaczego tak będę robił otóż abyś ty lub inna osoba nie została oszukana w ten sam sposób co ja.

Ehh, dlatego właśnie nie ponosimy odpowiedzialności, z chęcią wywalilibyśmy cały dział ogłoszeń 'Targowisko'. Szczerze odradzam handel z ludźmi, których nie jesteście pewni. Po prostu uważajcie - w szczególności gdy kupujecie coś za pieniądze a nie na zasadzie transakcji wymiennej.

dlatego nigdy sieo nie wymieniam totalna glupota.

Może i naiwniak, ale nie wiem czy koleś wie że skoro ON ma dowody to możesz to śmiało zgłosić na policje.

Ehh, dlatego właśnie nie ponosimy odpowiedzialności, z chęcią wywalilibyśmy cały dział ogłoszeń 'Targowisko'. Szczerze odradzam handel z ludźmi, których nie jesteście pewni. Po prostu uważajcie - w szczególności gdy kupujecie coś za pieniądze a nie na zasadzie transakcji wymiennej.

Może zaraz po wejściu w targowisko dajcie napis wielkimi literami ostrzegający o potencjalnych oszustach?

@op: nie to żeby ktoś mógł założyć lewe konto na forum i portalu oraz gg.

Może warto wprowadzić jakiś system komentarzy i listy oszustów ?.

a co by to dało wchodzisz robisz nowe konto dajesz ofertę i znowu oszukujesz. Na to nie ma lekarstwa bo albo jesteś złodziejem albo nie. W moim przypadku za bardzo zaufałem tej osobie i niestety wyszło jak wyszło następnym razem zrobię troszkę inaczej.