Witam wszystkich na tym forum chciałbym ostrzec wszystkich użytkowników. Więc, opowiem wam moją historie, która mi się przytrafiła. Napisałem na targu, ze chciałbym kupić konto do Guild Wars 1. Po pewnym czasie odezwała się do mnie osobą o nicku na skajpie " Dakotaz " nie wiem jak on się wabi tutaj na tym forum. Dobra w każdym bądź razie uważajcie na tego typa obiecał mi, że dostane konto pvp z r10 zapewniał wszystko mówił, że nie jest gimbusem ogólnie zachowanie jak na gimbusa. Oczywiście byłem zaślepiony tym, że konto z r10 Fame o nie! to fajne i w ogóle. Zgodziłem się, że pierwszy dam mu kody paysafecard za 70zł. Wiem, wiem mój błąd, ale myślałem, że można ufać jeszcze niektórym ludziom na tym świecie. Niestety myliłem się, mam nadzieję, że będzie to przestrogą dla wszystkich ludzi. Tutaj znajdziecie jego ip : 89.229.5.242 jeśli takowa osoba istnieje na tym forum prosiłbym o zbanowanie tej osoby na dniach mam zamiar podesłać troche screenów.
Ogólnie to sprawa potoczyła się tak, że zacząłem go straszyć policją na szczęście jest on " Gimbus " ma 16 lat i ogólnie dzięki jego koledze udało mi się dużo na jego temat dowiedzieć. Adres zamieszkania, Imię, Nazwisko, dosłownie wszystko. Oddał mi konto do origin wzamian tych 70zł, więc wszedłem sprawdziłem tutaj i zobaczyłem ofertę niejakiego kamieniu który sprzedawał identyczne konto origin co on mi oferuje chociaż mnie zapewniał, ze jest to jego konto. Postanowiłem napisać do tego człowieka czy ktoś nie ukradł mu jego konta z origin, odpowiedz była szybka, ze został oszukany przez te samą osobę. Postanowiłem, że oddam mu te konto, ale ten człowiek jest na szczęście uczciwy i powiedział, że skoro tak naprawdę zapłaciłem coś to powinienem sobie je zatrzymać za co z góry dziękuje ci jednak na ludzi można liczyć.
Mam nadzieję, że już nigdy nie zostanę oszukany, ale mam zamiar juz nie być na tyle głupi i większość spraw załatwiać przez internet.
Złodziej, Uwaga, Oszust.!
Welcome to the internet ^^
To ja, Kamieniu. Tak to prawda, zostaliśmy oszukani przez tę samą osobę. O nicku na steam: dAKOTAZ. Naprawdę myślałem, że można mu zaufać...ale niestety (przepraszam za słownictwo) "GIMBUS" to "gimbus". Naprawdę szkoda mi ludzi, którzy od tak młodego wieku zaczynają kraść jak popadnie. Ok, zdarzyło się...
Lecz po paru dniach odzywa się mężczyzna, który o dziwo także został oszukany przez tego samego gościa.
NA PRZYSZŁOŚĆ!
NIE WYMIENIAJCIE SIĘ GRAMI PRZEZ INTERNET, ŻADNA, ŻADNA STRONĘ TYPU GAMETRADE.PL NIE GWARANTUJE WAM LEGALNEJ I BEZPIECZNEJ WYMIANY. - wiem, bo także zostałem tak oszukany. Jednak, szybki kontakt z supportem Google i Guild Wars 2 zdziałał cuda i odzyskałem konto.
Jeszcze raz, nie ufajcie ludziom! Kupujcie na allegro. Jeśli osoba nie chce założyć aukcji na allegro, bo jej się nie chce, lub uważa że to płatne; NIE UFAJCIE JEJ!
I don't want to live on this planet anymore.
@Down; literówki wszystkim mogą się zdarzyć(tym bardziej,gdy przewodnim i rozszerzonym językiem w szkole był u mnie niemiecki, a angielskiego nie używam już od dłuższego czasu, ale co tam, lepiej nie wiedzieć i rzucić mięsem) , mój błąd, bajdełej co do tematu, to również, niejednokrotnie (dokładnie 2 razy), zostałem oszukany przez użytkowników tego forum/działu targowisko. Moim zdaniem, ludziom w 'internetach' ufać nie można(tak wiem, cóż za odkrycie.). Wymiany, kupna, sprzedaże - tylko przez strony gwarantujące, jakąś tam 'ochronę' naszym towarom np. allegro. :|
on^ this planet.... inglisz is perfekt
Niestety, za bycie naiwnym się płaci. Właśnie dlatego producenci/wydawcy gier stosują paragrafy w regulaminach, które zabraniają jakikolwiek handel i użyczanie kont.
Ale niestety - tak to jest, gdy jakiś cwaniak próbuje łamać EULA danej gry a potem przychodzi z płaczem, że został oszukany:/.
Jeden warty drugiego... dosłownie.
on^ this planet.... inglisz is perfekt
Nie dałeś mi zabłysnąć;/ Już poprawiałem Twojego posta:c ehh. Pozdrawiam!
Haha następny naiwniak wykiwany...Jak można zaufać osobie której się kompletnie nie zna nie rozumiem tego lol...Chcesz sie wymieniać to rób to np przez allegro
Haha następny naiwniak wykiwany...Jak można zaufać osobie której się kompletnie nie zna nie rozumiem tego lol...Chcesz sie wymieniać to rób to np przez allegro
Czy ja proszę o to żeby ktoś umoralniał mnie do tego stopnia ? Nie poprostu chcę ostrzec ludzi przed tym człowiekiem. Zrozumiałem swój błąd, do takiego stopnia, ze już nigdy więcej go nie popełnie. Wiem co zrobiłem i wiem co będę robił.
Nie tylko ten typek taki jest. Także marceli1961 jest takim oszustem niby teges wszystko fajnie a jednak nie.
Niektórzy myślą, że są przez internet anonimowi najczęściej takie gimbuski, ale prędzej czy później trafia kosa na kamień.
a co im zrobisz ? Jak to na policje zgłosisz postępowanie umorzą ze względu na małą szkodliwość społeczną, albo powiedzą że powinieneś być bardziej ostrożny.
Witam wszystkich na tym forum chciałbym ostrzec wszystkich użytkowników. Więc, opowiem wam moją historie, która mi się przytrafiła. Napisałem na targu, ze chciałbym kupić konto do Guild Wars 1. Po pewnym czasie odezwała się do mnie osobą o nicku na skajpie " Dakotaz " nie wiem jak on się wabi tutaj na tym forum. Dobra w każdym bądź razie uważajcie na tego typa obiecał mi, że dostane konto pvp z r10 zapewniał wszystko mówił, że nie jest gimbusem ogólnie zachowanie jak na gimbusa. Oczywiście byłem zaślepiony tym, że konto z r10 Fame o nie! to fajne i w ogóle. Zgodziłem się, że pierwszy dam mu kody paysafecard za 70zł. Wiem, wiem mój błąd, ale myślałem, że można ufać jeszcze niektórym ludziom na tym świecie. Niestety myliłem się, mam nadzieję, że będzie to przestrogą dla wszystkich ludzi. Tutaj znajdziecie jego ip : 89.229.5.242 jeśli takowa osoba istnieje na tym forum prosiłbym o zbanowanie tej osoby na dniach mam zamiar podesłać troche screenów.
Ogólnie to sprawa potoczyła się tak, że zacząłem go straszyć policją na szczęście jest on " Gimbus " ma 16 lat i ogólnie dzięki jego koledze udało mi się dużo na jego temat dowiedzieć. Adres zamieszkania, Imię, Nazwisko, dosłownie wszystko. Oddał mi konto do origin wzamian tych 70zł, więc wszedłem sprawdziłem tutaj i zobaczyłem ofertę niejakiego kamieniu który sprzedawał identyczne konto origin co on mi oferuje chociaż mnie zapewniał, ze jest to jego konto. Postanowiłem napisać do tego człowieka czy ktoś nie ukradł mu jego konta z origin, odpowiedz była szybka, ze został oszukany przez te samą osobę. Postanowiłem, że oddam mu te konto, ale ten człowiek jest na szczęście uczciwy i powiedział, że skoro tak naprawdę zapłaciłem coś to powinienem sobie je zatrzymać za co z góry dziękuje ci jednak na ludzi można liczyć.
Mam nadzieję, że już nigdy nie zostanę oszukany, ale mam zamiar juz nie być na tyle głupi i większość spraw załatwiać przez internet.