Złodzieje avatarów

Ma ktoś jakiś pomysł aby walczyć ze złodziejami avatarów na forum?

To jest nie moralne, jak jakiś stary bywalec z postami 500+

ma jeden avatar przez 2 lata, a jakiś nowy gnojek mu bezczelnie pod*****ala avatar.

Potem wypisuje bzdety i głupoty! Psując mniemanie i reputacje o "starszej" osobie.

warn_ico.png
Przenoszę do działu zażalenia i daje warna za wulgaryzmy ~ NS

Masz rację! Tak być nie może!

A tak serio - to tylko obrazki, które są porozrzucane w internetach. Każdy ma prawo z nich korzystać po forach.

Sam czasami się mylę jak czytam posty, coś w stylu:
Czo ten Drrama napisał? A nie to Vampir! itp.
Fakt że jak ktoś nowy na forum przychodzi to może pamiętać ludzi po avatarach, ale jak jest 10 osób z takim samym no to trochę zamieszanie jest xD

Nie możemy zakazać ludziom ustawiać identycznych avatarów, bo to bez sensu.

Chyba, że ktoś zrobił sobie go WŁASNORĘCZNIE. Tak mi się wydaje.

z Jednej strony zgadzam się z autorem tematu z jednej jednak z moderatorem

Z autorem tematu ponieważ :

Ustawiając avatar jako pierwszy ma do niego prawo i jest on jakby jego identyfikatorem oprócz nicku

Z moderatorem ponieważ :

Osoba dodająca jakiś obrazek z internetu jako swój avatar nie powinna być zmuszana do przeszukania całego forum oraz wszystkich użytkowników by sprawdzić czy ktoś już taki ma

Jak to jednak powinno wyglądać ( biorąc pod uwagę obydwie strony)

Starszy użytkownik powinien miec prawo do poinformowania użytkownika nowszego o tym iż taki avatar jest jego identyfikacją a osoba nowsza powinna po tej informacji zmienic swój avatar

jednakże karanie jest bezsensowne gdyż starszy użytkownik nie ma avka na wyłączność

Karane jednak powinno być używania avatara osoby posiadającej jego prawa autorskie ( Co prawdopodobnie nigdy się nie zdarzy)

Andrzeju nie denerwuj się, wszystko odkręcimy.

Wątpię żeby coś zrobili, ostatnio widziałem Kierowce Autobusu i co mam płakać?

Dlaczego masz taki avatar jak ja ?

@@

To obrazki porzucone w sieci więc wiesz nic nie zrobisz

Niemal wszystkie obrazki z google/neta są pozbawione praw autorskich (chyba że jest tak napisane obok obrazka) i każdy użytkownik internetu ( a więc i tego forum) ma prawo z niego korzystać. Basta

Jak avka masz z neta i nawet nie masz swojego podpisu na nim to nie mam pojęcia o co ten krzyk.

Jak zwykle ktoś musie mieć ból d*py o nic.

Bo przecież spokojnie nie może być.

Fakt faktem że korzystanie z avatara który ktoś inny już posiada to trochę chamstwo... Ale regulaminu to nie łamie, więc wypada po prostu pogadać z daną osobą (chyba, że ktoś specjalnie zrobił troll konto żeby kogoś zdyskredytować, ale to już osoby wyżej w hierarchii powinny interweniować imho).

Najlepiej zamiast kłótni i wyzaleń zmień avka i tyle :D

Temat zamykam, za takie same avatary nikt nikogo nie będzie karać.

Ma ktoś jakiś pomysł aby walczyć ze złodziejami avatarów na forum?

To jest nie moralne, jak jakiś stary bywalec z postami 500+

ma jeden avatar przez 2 lata, a jakiś nowy gnojek mu bezczelnie pod*****ala avatar.

Potem wypisuje bzdety i głupoty! Psując mniemanie i reputacje o "starszej" osobie.

warn_ico.png
Przenoszę do działu zażalenia i daje warna za wulgaryzmy ~ NS