Złodzieje górą

Solidarna Polska rozpoczęła akcję 'NIE dla kradzieży od 1000 zł'. Rząd po raz kolejny otwiera szeroko drzwi dla złodziei. Przedmiotowa zmiana miałaby polegać na podniesieniu granicy, od której kradzież będzie uznawana za przestępstwo z obecnej kwoty 250 złotych do kwoty 1000 złotych. Przepis ten godzi nie tylko w średnich i małych przedsiębiorców, ale w każdego obywatela Polski.

Powstaje realna obawa o drastyczne rozzuchwalenie się przestępców, wzrost liczby kradzieży, co jest szczególnie dotkliwe dla osób prowadzących działalność handlową, ale tez dla zwykłych obywateli. Po wprowadzeniu rozwiązań proponowanych przez rząd żaden obywatel naszego kraju nie będzie mógł być w pełni spokojny o swój rower, komórkę, laptopa swojego dziecka.

Solidarna Polska stanowczo sprzeciwia się pomysłowi Platformy Obywatelskiej. Solidarna Polska rozpoczęła ogólnopolską akcje zbierania podpisów - na stronie internetowej niedlakradziezy1000.pl można zapoznać się z możliwymi skutkami projektowanych zmian oraz złożyć podpis pod protestem skierowanym do rządu premiera Donalda Tuska.

https://www.facebook...NIEdlakradziezy

http://lubczasopismo...iezy-od-1000-zl

Wychodzi na to, że nowym progiem będzie 600 zł. Apele coś dają.

heh...teraz dopiero będzie strach coś kupić na allegro...

Czemu? Bardzo dobrze ja nie rozumiem waszej złości ;p Nie no ale tak serio to nie tyle że nie rozumiem waszej złości co nie rozumiem tego że myslicie że będzie lepiej....

Z tego kraju trzeba uciekać mam teraz 23 lata i nie widze perspektyw na godne życie... Już nie mówiąc o wyprowadzeniu się na swoje... Jestem spawaczem i zarabiam tu jako moneter od 9 do 12 zl na godzinę (w sumie nie zle) czasami (jak ostatnio) trafi się możliwość pracy w delegacji za 16 zl-1h

w stanach spawacz ma minimalnie 30-40 dolarów! na godzinę... W europie północnej 12-14 euro na godzinę.... A tu syf + *ujowa emerytura którą bym dostawał będąc 1 nogą w grobie....

Nie ma co tu szukać życia bo maksymalnie możesz sie utrzymać na stancji 2 pokoje... a spróbuj kupić/wybudować domek... to KU*** jeszcze twoje wnuki będą spłacać kredyt a nie daj Bóg stracisz prace w czasie spłacania (a Polski rynek pracy jest sezonowy i nie stabilny.... wiosna lato jest pracy w uj jesień zima siedzisz w domu na d*pie....) już nie mówiąc o tym że życie przerabiasz na umowach śmieciowych... Tu się nic nigdy nie zmieni taka mentalność ludzi jest

+ prawo jest przeciwko nam a dobrym przykładem jest zwiększony próg dla złodziej, ale to nie wszystko... jest znacznie więcej gówna, tylko że media mydlą nam oczy jakimś transwestytą w rządzie czy innymi syfami a najważniejsze rzeczy są podpisywane za naszymi plecami... A dowiadujemy się o tych rzeczach po fakcie i to z słabo znanych źródeł dla tego nie każdy o nich wie

eh... początek dnia a ja już zje***** sobie humor rozmową o głupim kraju... ale taka jest karma panowie/panie

ja kiedyś na widok polskich rycerzy uciekano ! jak ludzie bez państwa (rozbiory) potrafili walczyć o swoje w tragicznych warunkach... to teraz wszyscy samce Alpha (odważni mądrzy waleczni) wymarli na placach bojów i zostały nam takie Tuski i inne badziewie

Szczerze to mnie ten kraj średnio interesuje, zacznie wtedy kiedy mi wlepią mandat lub coś w tym stylu.

masz racje mnie tez nie interesował do póki nie zacząłem pracować i próbować się wyprowadzić....

hehe konta league of legends czekają :D

wyjątkowo durny post.... Właśnie przez taka młodzież która ma wywalone "yolo" "swag" "gimba" (i reszta plebsu i trolli) nic tu się nie zmieni... Ale to wszystko przez usunięcie obowiązkowej służby wojskowej... może i była "dziwna" ale każdego nauczyła życia a nie "mama daj na rurki"

Ja naprawdę zaczynam myśleć że powinienem urodzić się w innych czasach hmm może 70-80

No a mnie to się podoba Panie spawacz.

Zakasam rękawy i lecę buszować po sklepach.

Tak naprawde wszystko zależy od ciebie kim i co chcesz w życiu robić.

Płakać i narzekać każdy umie ale trzeba wziąć sprawe w swoje ręce.

MOŻE JAK BYS URODZIL SIE W LATACH 70 NIE wy***ał BYS NICKU MagarPL.

Także WYJEBANE PISS LOVE EXTASY

Panowie spokojnie. Wrzuciłem temat informacyjny, aby potem nie było zdziwienia na policji, gdy będą mieć was głęboko w d*pie.

Rozmowy ok, ale zalecam nie odchodzić od tematu. Rozmowy o nickach? To nie tutaj ;D

Hmmm nie do konca rozumiem jak to bedzie dzialac. Chodzi o to ze jezeli ktos mi ukradnie rzecz o wartosci mniejszej niz 1000zl to prawo ma mnie w d*pie i jezeli sam jej nie znajde to jej nie odzyskam? ;o

@up - tak - teraz jest to 250zl

Ci co mają w *upie ten kraj sami są do *upy. Coś jest źle to oni już sp***rzają. Niech wyjadą im mniej ich będzie w kraju tym lepiej dla Polski. Przez takich ludzi Polska jest tym czym jest. Trzeba tępić złodziejstwo.

To sobie będą ludzie wchodzić do sklepu i rowery kraść...

Nigdy sie tym nie zainteresowałem, ale w takim wypadku zakupy w sklepach były by darmowe.

Ten pomysł z progiem 1000zł był urojony, ale co się dziwić jak został wymyślony przez ludzi którzy kradną miliony. A co do mentalności rodaków. Polska wycierpiała tyle pod zaboram, okupacjami, komunizmem iż można by rzec że przyzwyczaili się do ujni..

A niech sobie to wprowadzają i tak widzę po waszym wpisach ze niektórzy do końca tego nie rozumieją....

Nigdy sie tym nie zainteresowałem, ale w takim wypadku zakupy w sklepach były by darmowe.

A właśnie że nie ponieważ właściciel sklepu od razu kieruje sprawę do sądu, chodzi oto że policja nie będzie ścigać z urzędu złodzieja który ukradł coś o wartości poniżej 1000 zł ale można od razu sprawę zgłosić do sądu i wytoczyć proces na drodze cywilnej....Mnie bardziej martwi ustawa o nienormowanym czasie pracy która chcą wprowadzić bo ona jest 100 razy gorsza.....

Pare razy skoczyc do komputerowego i naprawde fajny sprzecik by darmo byl.

Sprzedawca owszem może zgłosić sprawę do sądu, tylko pierwsze musi mieć tego złodzieje, a poniżej 600 zł szukanie policji odpada, trzeba wtedy dodatkowo płacić za prywatnego detektywa, czyli dodatkowa strata pieniędzy. To jest chore...

Może naród w końcu się obudzi i zacznie działać na poważnie...

@MagarPL

Obowiązkowa służba wojskowa była dobra?

Proszę Cię, nie chrzań.

Wszystko osoby jakie znałem, po tej "służbie", zostały alkoholikami, są w konflikcie z prawem i mają zrytą psychikę.

To było jawne łamanie prawa do wolności.

I najlepiej jakbyś się urodził w '41, może byś gdzieś na jakąś minę nadepnął i nie musielibyśmy teraz czytać twoich wypocin na stronie i tutaj.

@Co do tematu, już to podpisałem.

Wystarczy, że nie kiwną do 250 złotych.