Złośliwe programy:free youtube download/video dub

Witam. Mam problem z dezinstalizacją powyższych programów. Jestem głąb i nie do końca rozumiem instrukcje w internecie. W szczególności, że są one automatycznie tłumaczone z angielskiego na polski, co za tym idzie, napisane niezrozumiałą polszczyzną.

Boję się także ściągać programy specjalne, aby je usuwać, bo cholera wie czy same nie są złośliwymi programami. Czy mógłby mi ktoś polecić jakiś sprawdzony program aby pozbyć się tego chłamu z komputera.

Będę nad wyraz wdzięczny. Mam windows 8 jeśli to cokolwiek zmienia

Panel sterowania, dodaj/usuń programy?

up@

posty nabijasz?

wiadomo że jak to jest problem, to znaczy że podstawowa metoda usuń nie działa

Próbowałeś RegCleanerem ? ja używam i jestem zadowolony ale przed zabawą tym programem polecam odświeżyć kopie zapasową o ile taką stosujesz ^^.

Jestem głąb i nie do końca rozumiem instrukcje w internecie.
wiadomo że jak to jest problem, to znaczy że podstawowa metoda usuń nie działa

Widzisz właśnie sęk w tym, że po Twoim pierwszy poście w którym określasz siebie jako głąba, to właśnie nie wiadomo.

Ja proponuje adwcleaner'em spróbować ...zazwyczaj w takich przypadkach działa.

IObit uninstaller - http://www.dobreprogramy.pl/IObit-Uninstaller,Program,Windows,25707.html

Dobrze pozbywa się pozostałości, sam często stosuje (aczkolwiek ja mam go już wbudowanego :))

To załatwi problemy. Tylko pamiętaj aby uruchomić jako administrator.

http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

Adw cleaner chyba nie obsługuje w8. JA bym sprobowal Malwarebytes Anti-Malware darmowy przestakowanie rejestru jakimś claenerem noi podstawowy skan antywirusem.

edit- moj blad adw obsluguje win8 wiec powinien pomoc .

Każdy polecił po jednym programie, a należy użyć ich wszystkich trzech tj. AdwCleaner, Malwarebytes i na końcu CCleanerem wykonaj czyszczenie rejestru. To taka podstawowa metoda czyszczenia kompa z syfu.

Jeśli któryś z niechcianych programów wciąż pozostał na kompie, to napisz jaki.

I zaopatrz się w jakiś dobry darmowy antywirus, wtedy takie niechciane programy będą usuwane jeszcze zanim się zainstalują. I jak zawsze w takiej sytuacji dodam, że Avast to nie jest antywirus.

Combofix do tych trzech i na pewno nic nie zostanie

użyłem tych trzech na razie. Combofixa jeszcze wypróbuję, ale te tytułowe syfy dalej są nieruszone;/

antywira też ściągnąłem. AVG free, ma ktoś do niego jakieś zastrzeżenia?

ma ktoś do niego jakieś zastrzeżenia

Nie. Polecam.

Jaką przeglądarkę używasz ?

Opiszę dla Firefoxa.

Wejdź w narzedzia -> dodatki -> rozszerzenia i odznacz, albo usuń wszystko czego nie chcesz, np Youtube downloadera, o ile tam jest.

Co do video dub: (opis dla Win7, bo takiego mam, ale przypuszczam, że nic nie różni się w Win8)

Naciśnij jednocześnie klawisze Windows+R i wpisz regedit i daj enter

Jeśli jesteś osobą przezornie bojącą się o wszystko, to zrób backup rejestru. W tym celu klknij Plik w prawym górnym rogu i wybierz Eksport i zapisz pliczek z zapasowym rejestrem. Przed CCleanerem też warto robić backup (nawet sam o to pyta), bo dwa razy w życiu zdarzyło mu się uszkodzić nieco mój resestr. Dwa razy na milion użyć, ale jednak.

Przejdź do HKEY_CURRENT_USER -> Software i usuń video dub jeśli tam jest

Przejdź do HKEY_LOCAL_MACHINE -> Software i znajdź i usuń video dub jeśli tam jest (może być w folderze z nazwą "producenta", więc poszukaj dobrze)

Przejdź do HKEY_LOCAL_MACHINE -> Software -> Microsoft -> Current Version -> Run ->eg ui i usuń wszystko powiązane z Video dub

Usuń folder z video dub w:

C:\Program Files

C:\Documents and Settings\All users\Application Data

C:\Documents and Settings\nazwa użytkownika\Application Data

I restart kompa.

Witam. Mam problem z dezinstalizacją powyższych programów. Jestem głąb i nie do końca rozumiem instrukcje w internecie. W szczególności, że są one automatycznie tłumaczone z angielskiego na polski, co za tym idzie, napisane niezrozumiałą polszczyzną.

Boję się także ściągać programy specjalne, aby je usuwać, bo cholera wie czy same nie są złośliwymi programami. Czy mógłby mi ktoś polecić jakiś sprawdzony program aby pozbyć się tego chłamu z komputera.

Będę nad wyraz wdzięczny. Mam windows 8 jeśli to cokolwiek zmienia