Jeden z Java skryptów na stronie portalu próbuje pobrać zainfekowany plik temp. Prawdopodobnie powoduje go jedna z reklam umieszczonych w serwisie. Czy administracja mogłaby coś z tym zrobić?
"Złośliwy" JavaScript na stronie
Zanim coś z tym zrobimy, musimy wiedzieć, czy ten problem nie występuje tylko u Ciebie. A więc, czy ktoś jeszcze ma owy problem?
U mnie.
Ja też tak miałem za pierwszym razem dzisiaj. Włączyłem główną stronę i AVG wykrył mi ten zainfekowany plik.
Potwierdzam, u mnie bylo to samo, a jesli u tylu userow problem wystapil, sprawa jest jasna, dlatego prosze, aby nie pojawialo sie wiecej postow typu: "U mnie rowniez!"
U mnie to jakoś dziwnie, wczytała się strona, nagle się zmniejszyła po czym FF wywalił i Avira pokazała że jakiś wirus.
U mnie też, dodam jeszcze że gdy próbuję wbić na stronę od razu cofa mnie do strony startowej FireFoxa ;/ Dobrze że forum działa
U mnie tak samo. Zablokowalo strone,bo dzialo sie cos niedobrego ;p
Okey, u mnie już wszystko działa :]
Stronę mogę przeglądać bez ograniczeń, bo zablokowanie jednego obiektu JS nie wpływa na ładowanie całej strony, ale problem na pewno nie został jeszcze rozwiązany. Jeżeli przyczyna nie tkwi w jakimś zewnętrznym odnośniku, to tego typu złośliwy skrypt występuje, gdy jeden z administratorów logował się do serwera FTP na zainfekowanym komputerze i modyfikacji uległ plik index.php.
A u mnie znowu strona nie chce wejść...
Zobaczcie czy dalej macie problemy. Wygląda na to, ze byl maly atak na strone. Usunalem zlosliwe pliki. Prosilbym o informowanie jak cos zobaczycie niepokojacego!
Już od kilku godzin nie dostaje żadnego komunikatu o złośliwym skrypcie, tak więc myślę, że już wszystko ok .
@edit Problem ponownie występuje...
Znowu mnie wywala...
http://www.UnmaskParasites.com/security-report/?page=www.mmorpg.org.pl
Nie mam pojecia czemu się tak dzieje. Wszystkie skanery wskazuja, ze pliki sa czyste. Caly czas monitoruje sytuacje na serwerze i tez wyglada wszystko ok. Pokażcie screenshoty z tej sytuacji. Opróżnijcie cache, cookies i dokladnie opiszcie co sie dzieje krok po kroku
Informuje, że u mnie już wszystko działa prawidłowo, tak jak należy Więc nie rozumiem, czemu u innych są problemy.
Jeden z Java skryptów na stronie portalu próbuje pobrać zainfekowany plik temp. Prawdopodobnie powoduje go jedna z reklam umieszczonych w serwisie. Czy administracja mogłaby coś z tym zrobić?