Złożę kompa za 2150?

Witam,

czy za 2100 da radę złożyć skrzynię bez monitora, maks 2150 i ani więcej bo chcę też monitor kupić a na więcej mnie nie stać.

Chodzi o to żeby na tym kompie dało się grać w takie tytuły jak:

- League of Legends (w tym stream tej gry w FULL HD i aby w trakcie streamowania fps w grze nie spadał poniżej 100 klatek na sekundę)

- Diablo 3

- Watch Dogs (czy będzie na takim sprzęcie on chodził chociaż na średnich ustawieniach w rozdzielczości full hd?)

Oczywiście poza skrzynią, jeśli znajdziecie jakiś w miarę tani a dobry monitor w calach od 22 do 24, to było by super.

Z góry dzięki za pomoc.

http://www.morele.net/inventory/info/TT9JLX/ takies coś bedzie w sam raz do twoich potrzeb :) 2 kość ramu za jakis czas^^

Jeśli już składać nowy komputer, to ja bym radził poczekać parę miesięcy, może dozbierać parę grosza i zobaczyć co się stanie jak wejdą na rynek długo oczekiwane nowości, a podobno ma to dużo namieszać na rynku PC, bo szczerze mówiąc, nie czuję składania komputera, który nie będzie w stanie w zadowalający sposób uciągnąć istniejących już tytułów. Oszczędzanie na częściach w komputerze kończy się tak, że później trzeba co chwilę coś wymieniać i w końcu i tak wydaje się tyle samo lub nawet więcej, niż na jeden, porządny sprzęt. Nowości w stylu pamięć DDR4, karty Nvidia Maxwell i nowe procesory Intela. Osobiście uważam, że może to być dość spory skok technologiczny. Większości tych nowinek możemy się spodziewać w ostatnim kwartale tego roku, jedynie procesory Intela Devil's Canyon pojawią się w sklepach... JUTRO! (Intel Devil's Canyon prawdopodobnie wymagają MOBO z chipsetem Z97/H97, ale nie jestem 100% pewien).

Jedyne co mogę, to skończyć na kwocie 2500zł i nie ratuje mnie czekanie kilku miesięcy.

Po prostu pozostanę wtedy bez komputera, więc muszę teraz kupić go jak coś.

Mam taką ofertę, da radę?

- Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/
- XFX Core 450W 120mm 80+ SLI PSU
- Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB
- Zalman Z3 Plus
- Geil 4GB 1600MHz CL9 Value Plus
- GeForce GTX 760 TwinFrozr OC 2GB DDR5 256bit (1150/6008) + Watch Dogs
- MSI B85-G43

Dokładnie tak można czekać do usranej smierci jeśli potrzebuje komputer to kupi a te nowosci nie zrobia az tak duzego skoku wydajności :) popraw post bo nie widac tej ofert :P Ok spokojnie da rade

Zasilacz do zmiany bo na styk, wstaw tam Thermaltake SE Smart 530W

Chyba najlepszy a zarazem najtańszy dobry zasilacz modularny. Mam i polecam

@PS

Polecam dorzucić do jakiejś większej obudowy bo również mam tego zalmana i jest problem z kablami i cieżko to ogarnąc więc proponuje conajmniej SilentiumPC M40/Zalman z9

Niby tylko obudowa ale radziłbym zmiane.

Jeśli już składać nowy komputer, to ja bym radził poczekać parę miesięcy, może dozbierać parę grosza i zobaczyć co się stanie jak wejdą na rynek długo oczekiwane nowości, a podobno ma to dużo namieszać na rynku PC, bo szczerze mówiąc, nie czuję składania komputera, który nie będzie w stanie w zadowalający sposób uciągnąć istniejących już tytułów. Oszczędzanie na częściach w komputerze kończy się tak, że później trzeba co chwilę coś wymieniać i w końcu i tak wydaje się tyle samo lub nawet więcej, niż na jeden, porządny sprzęt. Nowości w stylu pamięć DDR4, karty Nvidia Maxwell i nowe procesory Intela. Osobiście uważam, że może to być dość spory skok technologiczny. Większości tych nowinek możemy się spodziewać w ostatnim kwartale tego roku, jedynie procesory Intela Devil's Canyon pojawią się w sklepach... JUTRO! (Intel Devil's Canyon prawdopodobnie wymagają MOBO z chipsetem Z97/H97, ale nie jestem 100% pewien).

KOLEŚ. WTF. to już kradzież własności intelektualnej, chyba niepoważny jesteś, za takie rzeczy ban powinien lecieć

Jeśli już składać nowy komputer, to ja bym radził poczekać parę miesięcy, może dozbierać parę grosza i zobaczyć co się stanie jak wejdą na rynek długo oczekiwane nowości, a podobno ma to dużo namieszać na rynku PC, bo szczerze mówiąc, nie czuję składania komputera, który nie będzie w stanie w zadowalający sposób uciągnąć istniejących już tytułów. Oszczędzanie na częściach w komputerze kończy się tak, że później trzeba co chwilę coś wymieniać i w końcu i tak wydaje się tyle samo lub nawet więcej, niż na jeden, porządny sprzęt.
Norskee dobrze gada, polać mu.Ja również czekam na te nowości w stylu pamięć DDR4, karty Nvidia Maxwell i nowe procesory Intela. Osobiście uważam, że może to być dość spory skok technologiczny. Większości tych nowinek możemy się spodziewać w ostatnim kwartale tego roku, jedynie procesory Intela Devil's Canyon pojawią się w sklepach... JUTRO! (Intel Devil's Canyon prawdopodobnie wymagają MOBO z chipsetem Z97/H97, ale nie jestem 100% pewien).

--------------

Chodzi o czekanie na nowości, bo spadną ceny podzespołów, które mamy teraz do kupienia i to prawdopodobnie dość znacznie

Najbardziej ratowałby mnie sprzęt do max 2500 ale za jakieś 2300 albo 2400 też nie było by źle, dziś sprzedaję laptopa, facet po niego przyjeżdża, więc muszę kupić kompa, nie będę czekał nie wiadomo ile miesięcy bez kompa.

taki zestaw powinien spelnić twoje wymagania :)http://www.morele.net/inventory/info/trRjqz/

icemat a coś zamiast radeona? Nigdy nie przekonam się do radka, jestem zwolennikiem nvidi i nic tego nie zmieni niestety.

własnie ja też nie jestem fanem radków ale w tym budzecie cieżko bedzię zmieścic gtx 760 chyba ze chesz zaoszczedzic to mozesz wizaść gtx 660 ale wydajniej bedzię r9 270 nawet bez x :) chyba ze wogole tniemy budzet to wtedy jaksi gtx 750 2gb

Na innym forum jeden użytkownik oferuje mi tą kartę za 540zł, 34miesiące gwarancji, co o tym myśleć?

http://www.agito.pl/karta-graficzna-msi-radeon-r9-270-gaming-oc-2gb-ddr5-pci-e-box-84-922319.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=922319

jak pokazuje historia wszystko nowe co wprowadzał intel na początku było słabe. @ up zmień radka na gtx 660 jakiś z oc

jesli nie jestes fanem radków proste rozwaizanie gtx 660 i i5 czy 4460 czy 4570 . ten pierwszy nowszy model :) chociaż r9 270 to tez jest dobry wbór wg mnie. 270x ten mozna podkrecic :D

Chyba jednak zamiast radka wezme GTX 760 i narazie 4gb pamieci ram, ktora moge w kazdej chwili dokupic malym kosztem.

Mógłbyś zajrzeć tam gdzie składają - komputery na dany miesiąc, i coś wybrać. Poczekać bo będzie pewnie aktualizacja, na czerwiec.

Nowości w stylu pamięć DDR4, karty Nvidia Maxwell i nowe procesory Intela. Osobiście uważam, że może to być dość spory skok technologiczny. Większości tych nowinek możemy się spodziewać w ostatnim kwartale tego roku, jedynie procesory Intela Devil's Canyon pojawią się w sklepach... JUTRO! (Intel Devil's Canyon prawdopodobnie wymagają MOBO z chipsetem Z97/H97, ale nie jestem 100% pewien).

Pozwolił ci ktoś kopiować moje słowa 1:1? Mogłeś to chociaż po swojemu napisać, a nie Ctrl+C Ctrl+V

Co do tematu, to wątpię, że komputer za 2150 zł pociągnie LoLa w 100 fps w trakcie streamowania. Taki OBS może ci nawet o 50% wydajność zmniejszyć. Jeszcze do tego 8 GB RAM by się przydało, a nie 4. Nvidia wprowadziła swoje narzędzie do streamowania o nazwie Nvidia Shadowplay, który dużo mniej obciąża komputer, a zmiany w wydajności są niewielkie, lecz jest pewien haczyk... wymagana jest co najmniej karta Nvidia GTX650.

Zdecydowałem sie jednak że ostatecznie biorę zestaw który podałem wczesniej

Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/
- XFX Core 450W 120mm 80+ SLI PSU
- Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB
- Zalman Z3 Plus
- Geil 4GB 1600MHz CL9 Value Plus
- GeForce GTX 760 TwinFrozr OC 2GB DDR5 256bit (1150/6008) + Watch Dogs
- MSI B85-G43
Pamięc mogę z czasem dokupić. Przynajmniej ze 100zł zaoszczędze poprzez otrzymanie Watch Dogs, dzięki czemu nie będę musiał go kupować.

Chyba nie myślisz, że Watch Dogs za darmo dostajesz, płacisz za to w cenie karty...

Mniejsza o większe, wole 760 niż 660 ;)