Złożenie komputera

Czyli jak jest karta zintegrowana to już tego nie można zmienić ? o.O Myślałem że to tylko po stronie karty wina, jak się zmieni na inną to będzie okej ?

Karty zintegrowanej nie wymienisz, ale po to jest slot PCI-E żeby podłączyć k. graficzną.

A czy ten jest dobry ?:

Płyta główna: ASRock P43DEProcesor: Intel Celeron E3300 2x2,5 GHzPamięć RAM: 2x2GB DDR2 (łącznie 4GB)Karta graficzna: Gainward GeForce GTS 250 512MBNagrywarka: LiteOn ATAPI iHAS124 YObudowa: iBOX Force 2106Zasilacz: X-Power 420WDysk twardy: Samsung HD502HI 500GB

Jest za 450zł. Pójdzie na nim WarZ, BF3, Cube World, Ace of Spades ? xD

Wszystko Ci pójdzie, ale słabo będzie chodzić. :P

Komputer jak za tę cenę nie jest zły, ale zasilacz do dupci.

Cube World jakoś będzie chodził, BF3 już nie, WarZ i AoS nie wiem.

Podstawka 775 nie warto inwestować lepiej coś nowszego zawsze zmodernizujesz.

Ale jak bym kupił ten to bym go ulepszył :D Tylko napiszcie mi co najbardziej by w nim wymienić. Ja myślę że najpierw grafikę, potem procek- co o tym myślicie ?

Ale jak bym kupił ten to bym go ulepszył Tylko napiszcie mi co najbardziej by w nim wymienić. Ja myślę że najpierw grafikę, potem procek- co o tym myślicie ?

Nie opłaca się wymieniać, bo płytę główna najpierw byś musiał zmienić - po prostu napisałem, że jak za tę cenę to nie jest zły, nie oznacza to, że upgrade'a jakiegoś dobrego zrobisz. :P

Szczerze mówiąc. Nie chce mi się grać w te nowsze gry :P Już się przyzwyczaiłem do grania na najmniejszych opcjach i w najsłabsze gry. Czy GTA IV zadziała na tym komputerze ?

A czy ten jest dobry ?:Jest za 450zł. Pójdzie na nim WarZ, BF3, Cube World, Ace of Spades ? xD

O Warz i BF3 możesz pomarzyć.

Szczerze mówiąc. Nie chce mi się grać w te nowsze gry Już się przyzwyczaiłem do grania na najmniejszych opcjach i w najsłabsze gry. Czy GTA IV zadziała na tym komputerze ?

Na niskich detalach przy 20-30 fpsach na max. 1280x1024.

Szczerze mówiąc. Nie chce mi się grać w te nowsze gry Już się przyzwyczaiłem do grania na najmniejszych opcjach i w najsłabsze gry. Czy GTA IV zadziała na tym komputerze ?

GTA IV na niczym nie pójdzie, taką idealną optymalizacje ma, że płakać się chce.

Hmm... jutro dam znać czy go kupię czy szukam dalej. Bo musiałbym pożyczyć 200zł >.<

Jak kupie to odrazu w Cube World'a ^^

No i tak kasa wyrzucona w błoto, a kupowanie kompa dla jednej gry mija się, z celem.

Dlaczego wyrzucana w błoto ? Znajdziesz coś lepszego za tą cenę ? Jest 2 rdzeniowy, kartę wymienię na jakąś inną itp. itd. Podzespoły inne dobre. Tylko stare.

Po co modernizować trupa, jak możesz złożyć cos nowego z nowych części, zapewne użytek a użytki szybko sie psują. Nie moja kasa nie mój problem, ale potem znowu będzie lament, a zwłaszcza jak gra nie odpali.

Radellf, gadałeś, że dozbierasz do tego 1000 i teraz znowu zdanie zmieniasz. Widzę, że nawet tych marnych 500 zł nie masz. Pozbieraj kaskę i można dalej temat prowadzić, bo tak to nie widzę w tym sensu.

@Takeshi Gigabyte HD 7950 rev.1 ;) + i5 2500k@4.7ghz,8gb ram = Minimalnie:40 Średnio:55 Max:70 fpsów w GTA IV. Nie gadaj że w tych czasach na żadnym kompie nie pójdzie :*

@Radellf dostane ostrzeżenie no ale musze powiedzieć że jesteś Idiotą,piepszysz o tym samym tyle czasu k**wa chcesz kupić złoma za 600zł kupuj my ci doradzamy znajdz se prace masz wakacje a ty to olewasz no po prostu ch*j mnie strzela jak widze co ty piszesz

warn_ico.png
Warn za obrazę użytkownika. - crracked

Masz coś ze starego kompa? nagrywarke, dysk?

http://www.kombo.krakow.pl/Konfiguracja_1fc4322d21.htm#md

tu masz takie minimum ponizej którego lepiej nie schodzić, chyba że masz też stary monitor który obsługuje niskie rozdzielczości? to można coś złożyć na AMD APU,.

P.S. możesz też sprawdzić sklepy morele lub agito który tańszy ja mam za wolnego neta żeby sie w to bawić

Ja niedawno kupowałem używany komputer dla brata o takiej konfiguracji :

MoBo : Asus M4A89GTD Pro/USB3

Procesor : QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3.2GHz

Pamięć : Geil 2x2GB DDR3 CL9 1600MHz

Video : NVIDIA GeForce GTX 460 (od Gigabyte) 1GB DDR5

I kosztowało mnie to 1050zł.

Ile ten komputer wart:

Płyta główna: ASRock P43DE

Procesor: Intel Celeron E3300 2x2,5 GHz

Pamięć RAM: 2x2GB DDR2 (łącznie 4GB)

Karta graficzna: Gainward GeForce GTS 250 512MB

Nagrywarka: LiteOn ATAPI iHAS124 Y

Obudowa: iBOX Force 2106

Zasilacz: X-Power 420W

Dysk twardy: Samsung HD502HI 500GB

Jeżeli ktoś nie jest studentem i szuka laptopa do gier to trochę śmieszne. Rozumiem studentów, w akademiku mało miejsca poza tym często trzeba się liczyć z kosztami(nie stać na 2x sprzęt) a laptop potrzebny do prezentacji/wykładów.

min do gier(min na teraz za rok będzie już za słaby) to imo :

Lenovo y580 660m, ssd, i7(4 rdzenie)

lub Lenovo y500(2x 650m > 660m), i7(lepsze chłodzenie)

lub MSI GT60/70 (5/6k pln)

Natomiast na samą puszkę powiedzmy potrzeba 2.5k pln a na end game'ową 3200-3400