Złożenie komputera

Witam serdecznie.

Złożyłem sam komputer w sam raz na mój portfel.

Napisałem do morele jaki byłby koszt itd.

Jak myślicie ? Komputer jest w miarę dobry ? Nie chodzi mi o to by najnowsze gry pociągnęły na najwyższych. Wystarczy, że na średnich.

Oto on :

- Napęd Asus 24F1MT - (DRW-24F1MT/BLK/B/AS) następca DRW-24F1ST/BLK/B/AS
- Obudowa Zalman Z1 - USB 3.0 - czarny - ZM-Z1
- Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL Unbuffered NON-ECC 1.5V (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU)
- Płyta główna MSI B85-G43 Sc LGA1150 Intel B85, 4xDDR3, VGA, GbLAN, ATX HASWELL
- Procesor Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX BX80646I54460 - Haswell Refresh
- Zasilacz XFX Pro Series TS550W 120mm 80+ Bronze (P1-550S-XXB9)
- System operacyjny Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit PL DVD OEM (GFC-02737)
Całkowita wartość zamówienia 1731,84(netto) 2130,16(brutto)

Jak można zauważyć brak karty graficznej oraz dysku.

Karte graficzną posiadam GTX 560 SE w podkręconej wersji OC . Nie chcę kupować innej bo maksymalnie byłoby mnie stać na jakąś 700'setke, więc wolę zarobić troszkę więcej i kupić jakiegoś GTX 900+.

Dysk mam własny, a na nim mnóstwo danych, a nie chcę się bawić z tym póki co. Wolę również dozbierać i poczekać, aż ceny zaczną się bić z SSD :)

Co o tym sądzicie ? Dobra cena ? Czy macie może jakieś inne propozycje ? Chętnie przeczytam każde.

Dziękuję.

Pozdrawiam.

Gtx 900+??? do ustawień średnich dużo lepszy jest radeon. W wysokich porównywalny albo minimalnie gorszy.

No masz różne wersje GTX 950 , 970 ... radeona podziękuję :)

Skoro dziękujesz i od razu przekreślasz radeona to po cholerę tworzysz taki temat? Człowiek chce Ci doradzić, a Ty i tak swoje. Założę się, że szukasz tutaj tylko potwierdzenia "poprawności" wybranego sprzętu. Co do komputera to jest do d*py. Jeśli coś składasz to rób to w opłacalny i przyszłościowy sposób, czyli MOBO z LGA 1151, chipsetem Z170, procesorem Skylake i DDR4.

Poza tym polios3 pisząc "Gtx 900+???" nie miał na myśli tego, że nie wie o co Ci chodzi tylko o to, że robisz głupotę wybierając GTX'a, więc nie tłumacz mu, że są różne wersje GTX'ów, bo on o tym bardzo dobrze wie i po prostu próbuje wyrównać Ci sufit.

Skoro dziękujesz i od razu przekreślasz radeona to po cholerę tworzysz taki temat? Człowiek chce Ci doradzić, a Ty i tak swoje. Założę się, że szukasz tutaj tylko potwierdzenia "poprawności" wybranego sprzętu. Co do komputera to jest do d*py. Jeśli coś składasz to rób to w opłacalny i przyszłościowy sposób, czyli MOBO z LGA 1151, chipsetem Z170, procesorem Skylake i DDR4.Poza tym polios3 pisząc "Gtx 900+???" nie miał na myśli tego, że nie wie o co Ci chodzi tylko o to, że robisz głupotę wybierając GTX'a, więc nie tłumacz mu, że są różne wersje GTX'ów, bo on o tym bardzo dobrze wie i po prostu próbuje wyrównać Ci sufit.

ja rozumiem mieć uprzedzenia. i że "niska wydajność w wysokich" ale na średnich teselacja jest względnie niska przez co i wydajność jest wysoka na radeonach.

Kolega "Xardoks" ma chyba jakiś problem z emocjami. Napisałem, że chętnie wysłucham każdej propozycji, jednak ta mi się nie spodobała i po prostu podziękowałem. Mam od razu się zgodzić i pójść kupić radeona? I z lekka jesteś hipokrytą bo komuś chcesz doradzić, ktoś odmawia, a Ty piszesz, że już tylko mój komputer, który podałem się liczy ... " MOBO z LGA 1151, chipsetem Z170, procesorem Skylake i DDR4" .

Sam napisałeś swoje upodobania, więc dlaczego od razu mnie obrażasz?

Nie zamierzam się z tobą kłócić bo nie tutaj po to jestem. Pisz sobie co chcesz. Ja i tak już ciebie skreśliłem.

Podałem ten komputer bo spełnia oczekiwania mojego budżetu i wydaje się być dobrym komputerem. Po prostu chciałbym poznać opinię i ewentualnie zamienić na coś nie dużo droższego jeśli jest taka opcja.

Jeżeli ktoś wyraża swoją opinię tylko poprzesz słowo "gó**no" itd. to niech nawet się nie udziela.

Co do GTX'a . Wielu znajomych gra na GTX i jakoś grają bezproblemowo. Nie jestem jakimś streamerem czy wielkim gamer'rem, który by tylko siedział przed komputerem dzień i noc. Wystarczy mi jak włączę sobie np. AC: Syndicate i pogram z 2 godzinki.

Człowiek prosi zwyczajnie o pomoc, a jakiś typ wejdzie na temat i zacznie obrażać, a później wielkie gadanie, że polacy są jacy są. Trochę kultury. Dzięki.

Chodzi o to, że kupując radeona masz gwarancje, że gry spokojnie śmigną na wysokich płacąc tyle co za gównianego gtx 960, który jest kastratem. No i nvidie chyba częściej się palą od radków :P

"ewentualnie zamienić na coś nie dużo droższego jeśli jest taka opcja"

Pokażę Ci magiczną sztuczkę:

http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z170-a-pro-z170-dualddr4-2400-sata3-satae-dvi-d-sub-dp-usb-3-1-atx-z170-a-pro-780951/

http://www.morele.net/pamiec-kingston-hyperx-fury-8gb-2x4gb-ddr4-2133mhz-cl14-hx421c14fbk2-8-719420/

http://www.morele.net/procesor-intel-core-i5-6600k-skylake-socket-1151-64bit-3-9ghz-95w-cache-6mb-box-bx80662i56600k-707264/

lub ten niżej, jeśli chcesz zaoszczędzić i w przyszłości wymienić na lepszy, gdy będziesz miał więcej kasy

http://www.morele.net/procesor-intel-core-i5-6500-skylake-socket-1151-64bit-3-6ghz-65w-cache-6mb-box-bx80662i56500-757623/

Łącznie wychodzi Ci 1993zł (droższa opcja) lub 1619zł (tańsza opcja). Do tego dodajesz tą resztę, którą chcesz kupić i wychodzi Cię trochę drożej lub tak samo, a będziesz miał sprzęt na najbliższe 5 lat.

No 5lat to nie. Ale będzie przynajmniej opłacalna w ulepszaniu. Czyli nie będzie potrzeby zmieniać nic poza: prockiem, grafika i dokupowaniem ramu.

Bardzo Wam dziękuję.

Te HyperX ramy z Kingstona wyglądają świetnie 2133Mhz również nieźle!

Myślę, że wezmę tą I5 za 1300zł, którą wysłałeś oraz tą płyte główną bo faktycznie jest wydajniejsza. .

Wyszło mi niecałe 2500zł. Te 300-400zł jakoś skombinuje.

Dzięki serdeczne.

Pozdrawiam.

Witam serdecznie.

Złożyłem sam komputer w sam raz na mój portfel.

Napisałem do morele jaki byłby koszt itd.

Jak myślicie ? Komputer jest w miarę dobry ? Nie chodzi mi o to by najnowsze gry pociągnęły na najwyższych. Wystarczy, że na średnich.

Oto on :

- Napęd Asus 24F1MT - (DRW-24F1MT/BLK/B/AS) następca DRW-24F1ST/BLK/B/AS
- Obudowa Zalman Z1 - USB 3.0 - czarny - ZM-Z1
- Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL Unbuffered NON-ECC 1.5V (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU)
- Płyta główna MSI B85-G43 Sc LGA1150 Intel B85, 4xDDR3, VGA, GbLAN, ATX HASWELL
- Procesor Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX BX80646I54460 - Haswell Refresh
- Zasilacz XFX Pro Series TS550W 120mm 80+ Bronze (P1-550S-XXB9)
- System operacyjny Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit PL DVD OEM (GFC-02737)
Całkowita wartość zamówienia 1731,84(netto) 2130,16(brutto)

Jak można zauważyć brak karty graficznej oraz dysku.

Karte graficzną posiadam GTX 560 SE w podkręconej wersji OC . Nie chcę kupować innej bo maksymalnie byłoby mnie stać na jakąś 700'setke, więc wolę zarobić troszkę więcej i kupić jakiegoś GTX 900+.

Dysk mam własny, a na nim mnóstwo danych, a nie chcę się bawić z tym póki co. Wolę również dozbierać i poczekać, aż ceny zaczną się bić z SSD :)

Co o tym sądzicie ? Dobra cena ? Czy macie może jakieś inne propozycje ? Chętnie przeczytam każde.

Dziękuję.

Pozdrawiam.