Zmiana częstotliwości odświeżania w monitorze

Witam dałem sobie za dużą częstotliwość odświeżania monitora i po strcie komputera jest czarny ekran, tzn. najpierw są wyświetlane jakies duperele, potem znika obraz, ale dźwięk jest. Jak zmienić częstotliwość odświeżania w trybie awaryjnym, dodam że próbowałem już ustawiać najmniejszą rozdzielczość ale nic nie dało. Pilnie potrzebuję rozwiązania jeszcze na dzisiaj. Osoby które pomogą mogę obdarować giftem do doty 2.

Z tego co pamiętam to się robi tak samo jak w trybie normalnym, czyli:

1. PM na pulpit Rozdzielczość ekranu

2. Wybieramy ustawienia zaawansowane

3.Zakładka Monitor i zmieniasz częstotliwość

Tak to się robi na Win 7 i Win 8,

XP:

Jak zmienić częstotliwość odświeżania monitora

• Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Panel sterowania, kliknij polecenie Wygląd i kompozycje, a następnie kliknij polecenie Ekran.
    Alternatywnie kliknij pulpit prawym przyciskiem myszy, a następnie kliknij polecenie Właściwości.
  • Kliknij kartę Ustawienia, a następnie kliknij przycisk Zaawansowane.
  • Kliknij kartę Monitor, a następnie kliknij częstotliwość odświeżania, której chcesz używać.

Tylko, że tryb normalny mi nie działa, jest czarny ekran, działa tylko tryb awaryjny.

Wiem, tak napisałeś. "Z tego co pamiętam to się robi tak samo jak w trybie normalnym, czyli:..." Dlatego zobacz może jest tak samo.

No właśnie w trybie awaryjnym to się jakoś inaczej zmienia.

Podaj system.

Windows 7

1. https://www.google.p...lient=firefox-a

2. http://www.forumpc.p...showtopic=52422

3.

Napisano 23 czerwiec 2008 - 16:11Użytkownik abramuz dnia sob, 14 cze 2008 - 12:49 napisałkliknij PPM na Pulpit > własciwości > ustawienia> zaawansowane> monitor i tam możesz ustawić.W trybie awaryjnym ze względu na brak sterowników może ta opcja nie oferować żądanej częstotliwości odświeżania.No niestety jednak nie da się zmienić w trybie awaryjnym ale znalazłem rozwiązanie wystarczy uruchomić komputer w trybie VGA wtedy zmieniamy rozdzielczość i odświeżanie dajemy ok uruchamia się ponownie już z wybranymi przez nas parametrami.A jednak się da wystarczy kompa włączyć w Trybie VGA tam zmienić rozdzielczość i bity zapisać zmiany i uruchomić kompa ponownie.

Google nie boli.

Fantazyjny i facos14 podajcie swoje nicki steam.

Witam dałem sobie za dużą częstotliwość odświeżania monitora i po strcie komputera jest czarny ekran, tzn. najpierw są wyświetlane jakies duperele, potem znika obraz, ale dźwięk jest. Jak zmienić częstotliwość odświeżania w trybie awaryjnym, dodam że próbowałem już ustawiać najmniejszą rozdzielczość ale nic nie dało. Pilnie potrzebuję rozwiązania jeszcze na dzisiaj. Osoby które pomogą mogę obdarować giftem do doty 2.