Witam, mój problem polega na tym ze nie mogę zmienić z jakiej karty korzysta ekran monitora. Posiadam podstawową intel hd 4000 i nvidie 710m i ekran cały czas korzysta z intelowskiej karty przez co wydajność w grach spada niezmiernie. Przywracałem system i instalowałem sterowniki z zerowym skutkiem.
Zmiana miedzy kartami w laptopie
Zainstaluj sterownik -> Nvidia Control Panel ->Meange 3d Setting -> Program Settings i do gier ustaw sobie High-Performance NVIDIA processor.
To było zrobione na pierwszym miejscu ^^ Problem jest taki ze kiedy monitor odczytywał z nvidii w skyrimie na high miałem stałe 130 fpsow, gdzie teraz gdy odczytuje z hd intel jest zróżnicowane 50-60.
Byłbym zainteresowany jak to zrobić, mam windowsa 8 wchodziłem do biosu i szukałem czegoś związanego z karta graficzna ale nic nie mogłem znaleźć
sprawdz czy masz monitor podlaczony pod radeona ! 1. wejdz do biosu i przejdz do zakladki Integrated Peripherals - poszukaj IGD lub Onboard Graphics Controller lub Onboard VGA lub cos podobnego jesli jest to wylacz2. wejdz do biosu i przejdz do zakladki Advanced Chipset Features - i sprawdz czy nie ma shared memory, vga shared memory lub cos podobnego jesli jest to wylacz3. jesli nic nie ma w biosie do wylaczenia, to w menadzerze urzadzen wylacz tego intela 4600, odinstaluj sterowniki radeona, zrob restart i zainstaluj radeona jeszcze raz ps. jeszcze chyba w pci configuration mozesz sprawdzic init display first czy jest pci karta ustawiona (peg cos tam) ps2. wszedzie gdze masz cos IGD to zamien na PEG w biosie
Witam, mój problem polega na tym ze nie mogę zmienić z jakiej karty korzysta ekran monitora. Posiadam podstawową intel hd 4000 i nvidie 710m i ekran cały czas korzysta z intelowskiej karty przez co wydajność w grach spada niezmiernie. Przywracałem system i instalowałem sterowniki z zerowym skutkiem.