Zmiana serwera

Witam. Chce zmienić serwer na Blacktide (obecnie jestem na Ruins of Surmia) i zastanawiam się jak to zrobić, a mianowicie kupić 2000 GEM CARD na allegro ok. 75 zł, albo 100 golda za ok 30 zł. Pytanie mam taki czy te złoto z allegro jest legalne i ile trzeb by było tego golda na zmiane ?

Jest też taka opcja, że jeżeli nie masz konkretnej postaci, możesz ją usunąć i wtedy zmiana serwera jest darmowa.

Witam. Chce zmienić serwer na Blacktide (obecnie jestem na Ruins of Surmia) i zastanawiam się jak to zrobić, a mianowicie kupić 2000 GEM CARD na allegro ok. 75 zł, albo 100 golda za ok 30 zł. Pytanie mam taki czy te złoto z allegro jest legalne i ile trzeb by było tego golda na zmiane ?

Kupowanie golda za realne pieniądze jest niezgodne z regulaminem gry i jest 90% szans, że wcześniej lub później program ANet to wyśledzi i dostaniesz perma bana.

Możesz kupić GEM CARDA albo po prostu wyfarmić i sobie zamienić golda na gemy w grze.

A ile potrzeba golda? Nie wiem, ale jeśli chcesz sprawdzić ile gemów, to po prostu daj transfer na pożądany serwer i tam ci wyskoczy okienko ile ci potrzeba gemów.

@EDIT:

No i to co napisał Xar - możesz skasować wszystkie postacie i mam transfer za darmo.

Hmmm trochę szkoda rangera na 33 lvl ;p

Ranger 33lvl... - myślę, ze bardziej ci się opłaca skasować postać, niż płacić real kasę. Jak chciałbyś za golda - to jakieś 200g byś potrzebował (+zanim byś uzbierał tyle, to by ceny gemów jeszcze wzrosły).

Wybór należy do ciebie.

Ło, w takim przypadku to zdecydowanie bardziej opłaca się skasować postać. Chociaż wiadomo, że wbijanie tych poziomów po raz drugi nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy, ale tak naprawdę nie jest to jakiś wysoki poziom. Nówka postać.

Co do kupowania złota, to ja osobiście na allegro bym nie kupował, gdyż Anet może się wtedy zainteresować tym w jaki sposób pozyskałeś ten gold (poczta jest obserwowana). Chociaż przy tak małej ilości złota raczej by nie zwrócili na to uwagi, ale mimo wszystko były przypadki banów.

~~

Możesz szybko nadrobić te poziomy chociażby biegając po WvWvW :)

Dobra. Poszło szybko i bezboleśnie :) Postać skasowana i zrobiona na nowo już na serwerze Blacktide tak jak chciałem :) a co do expienia to na spokojnie to tylko gra dla relaksu a nie obowiązku :) Od razu piszę że szukam gildii w miarę porządnej, gdzie nie będą 2ie osoby na krzyż ;p

Nic nie wykryją. To normalna przesyłka golda przez mail w grze.

Nic nie wykryją. To normalna przesyłka golda przez mail w grze.

Jesteś tego pewien? :>

Sam byłem świadkiem nawet niesłusznych banów, kiedy znajomy wysyłał coś znajomemu - oczywiście wtedy wystarczy napisać odwołanie i leci unban.

Jednak prawda jest taka, że mail jest obserwowany, a kupowanie/sprzedawanie golda nie jest legalne. Jak złapią, to w końcu wystarczy, ze sprawdzą osobę od której się złoto otrzymało i bardzo prawdopodobne, że wykryją też inne tego typu transakcje wykonywane z jej konta, czy IP i raczej nie uda się wkręcić, ze to od znajomego, co? :)

IMO nie warto dla złota w grze oszukiwać i w taki sposób ryzykować, no ale każdy ma inne priorytety.

Dobra. Poszło szybko i bezboleśnie Postać skasowana i zrobiona na nowo już na serwerze Blacktide tak jak chciałem a co do expienia to na spokojnie to tylko gra dla relaksu a nie obowiązku Od razu piszę że szukam gildii w miarę porządnej, gdzie nie będą 2ie osoby na krzyż ;p

Sprawdź: www.gildia-roleplay.pl

Rekrutację prowadzimy pod zakładką /forum/

Zbanują jedynie tego co wysyła masowo do ludzi. A nie tego co otrzyma. Nie mają dowodu na to, że gdzieś zapłaciłeś za to. No chyba, że będziesz tym szpanował na czatach gry lub na oficjalnym forum.

A tak na marginesie to jak oni to robią (przedawcy na allegro) że mają tyle złota? Używają jakiś nielegalnych programów np. pamiętam w RoMie byli gold farmerzy i chapanie złotych jajeczek ;p

boty.

@up boty na co ? Kiedys byly bo arena miala champy z op dropem na niektorych mapach , zaraz po relasie gry do okolo 3 miesiaca . . Po nerfie jest to totalnie nie oplacalne :) Boty nie maja czego szukac .

Robisz postac do solo - farmy Araha dochodzisz do last bosa , dajesz info na lfg ze masz bossa na 1 % i sprzedajesz ubicie za 4-5g . Osoby ktre to wykupily dostaja za free coiny z dunga na armory + golda . Za jedno party masz 10-25 g w zaleznosci od sciezki . Nastepny sposob trainy championow np na frost 5-15 g + na 1h ( zalezy od szczescia ) . Farmienie world bosow , dungow itd duzooooo sposobow na kase .