Zmiana sprzętu - Pomocy

Witam.

Chce zmienić ten oto mój sprzęt na coś co by mi dało na full detalach w LoL'u 60-80 FPS'ow (Mimo że nie gram w LoLa, ale to takie porównanie:) ) Na razie (kiedy jeszcze grałem) w LoL'a miałem na Low Detalach jakoś 20-30 FPS a przy większych walkach spadało do 3-6 :P

Nie chce wydać dużo na ulepszenie tego sprzętu!

\/ Mój sprzęt.

AMD Athlon 64 X2 Dual COre Processor 3600+ 2.01 Ghz, 3.00 GB RAM

Win XP.

Pozdrawiam, z góry dzięki za odpowiedź.

Karta graficzna? Ja mam lekko lepszy proc, 2GB ram i karte radeona 1GB i LoL ścmiga na max przy 80-100 FPS.

Dokupisz sobie kartę za ~150 zeta i będzie śmigać (zakładam, że masz jakąś badziewiastą).

Dużo to pojęcie względne... Procesor staruszek, oj staruszek... Podaj GPU i granice w jakich chcesz się zmieścić ;)

ile to według ciebie dużo ? podawajcie konkretne sumy przy takich zapytaniach !

Procesor daje radę, karta musi dupić komputer. Czuje, że doliczenie zasilacza do karty będzie obowiązkiem.

Moglibyście mi podać dokładne nazwy tych rzeczy, które muszę dokupić?

Dużo... Hmm.. dla mnie to 500zł-1000zł.

Powiedzcie mi jeszcze czy opłacalne by było zmienienie Win XP na Win 7? Pomogło by to w czymś?

Ciężko, ciężko, za mało kasy. Moim skromnym zdaniem nie ma sensu, wyrzuciłbyś kasę w błoto. Lepiej chyba dozbierać kasiorke, kupić raz a porządnie i mieć spokój na parę następnych lat. Dalej nie podałeś jaką masz kartę graficzną, jaka płyta główna i zasilacz. Win 7 ciągnie więcej ramu, jednak niestety wiele nowych gier już nie wspomaga XP... Co za tym idzie im nowsze produkcje tym większa szansa że na XP nie pogramy. Jeżeli nie masz kompa aby dźwignąć nowe gry to moim skromnym zdaniem nie ma sensu przeskakiwania na 7. Jeżeli zainwestujesz w nowa maszynkę, to jest to wskazane :)

Najlepszym wyjściem byłoby uzbieranie ~1500 PLN i kupić sobie nowego kompa, ale zakładam, że ta opcja Cię nie interesuje. Podaj nam zasilacz, płytę główną oraz kartę graficzną. W najlepszym wypadku zapłacisz ~150 PLN za kartę, ew. 300-400 za kartę i zasilacz, a w najgorszym przypadku ~700 za kartę, zasilacz i płytę, ale wtedy przydałby się również lepszy proc, a co za tym idzie dokupić trochę ramu, by zestaw był kompletny, co równa się nowemu sprzętowi za podaną na początku sumkę :D.

da się ale wyrzucisz kasę w błoto

Najbardziej mi zależy żeby mi super płynnie chodziło Maple Story. Tak tnie mi się w większych skupiskach ludzi np. w Free Markecie czy nawet w mieście mi się już gra przycina.

Podasz tą kartę graficzną, zasilacz i płytę główną w końcu?

kurde albo to 10 letnie dziecko albo nie umie czytac.

kurde albo to 10 letnie dziecko albo nie umie czytac.

Nie oceniaj...

Według moich informacji ma 17lat (ale czytać to nie umie).

Nie? Zwyczajnie w świecie porozmawiałem sobie z kimś na PW.

Dzięki wszystkim za pomoc. Temat do usunięcia.

Na prośbę autora, zamykam.

Witam.

Chce zmienić ten oto mój sprzęt na coś co by mi dało na full detalach w LoL'u 60-80 FPS'ow (Mimo że nie gram w LoLa, ale to takie porównanie:) ) Na razie (kiedy jeszcze grałem) w LoL'a miałem na Low Detalach jakoś 20-30 FPS a przy większych walkach spadało do 3-6 :P

Nie chce wydać dużo na ulepszenie tego sprzętu!

\/ Mój sprzęt.

AMD Athlon 64 X2 Dual COre Processor 3600+ 2.01 Ghz, 3.00 GB RAM

Win XP.

Pozdrawiam, z góry dzięki za odpowiedź.