Zmiana sprzętu

Witam, szykuję PC pod nowe produkcje typu Assassin's Creed Unity, Wiedźmin 3: Dziki Gon, Far Cry 4. Chciałbym żeby gry chodziły na najwyższych ustawieniach bez ściny czy dłuższego ładowania, więc myślę nad zmianą niektórych bebechów w komputerze.

Aktualnie posiadam:

- Asus Nvidia GeForce GTX 660 TI (2 GB)

- Intel Core i5 3,2 GhZ

- RAM Kingston 8 GB (1 kość)

- Zasilacz Chieftec GPS-600A8 600 W

- Dysk WD 1TB (wolne koło 400)

- Asrock B75 Pro3

- 1 wentylator w obudowie 120x120x25

- chłodzenie na RAM, procesorze i karcie graficznej jest fabryczne

- Windows Home 7 64bit

Kwota jaką mogę przeznaczyć na lepsze części to 1500 zł, o ile muszę coś poprawiać.

Pozdrawiam.

By wiedźmin dziki gon szedł ci na fulla bez ściny to raczej będziesz potrzebował samej karty za 2000 zł

By wiedźmin dziki gon szedł ci na fulla bez ściny to raczej będziesz potrzebował samej karty za 2000 zł

Taką kartę za 2000 dam radę dostać używaną albo z lombardu za 1500 :P

Dla mnie sprzęt jest dobry, więc nie wiem czy cokolwiek opłaca się zmieniać. Jak chcesz kartę to R9 290x, a jak lubisz zielonych to GTX 780.

A w ogóle jak Ci zasilacz chodzi ? Bo jedni sobie chwalą Chiefteca, a drudzy odradzają ten zasilacz. ;)

Dla mnie sprzęt jest dobry, więc nie wiem czy cokolwiek opłaca się zmieniać. Jak chcesz kartę to R9 290x, a jak lubisz zielonych to GTX 780.A w ogóle jak Ci zasilacz chodzi ? Bo jedni sobie chwalą Chiefteca, a drudzy odradzają ten zasilacz.

Ogólnie zasilacz sprawuje się bez zarzutu po roku użytkowania, mógłby chodzić trochę ciszej ale zawsze jest wytłumienie w słuchawkach więc to nie przeszkadza.

Witam, szykuję PC pod nowe produkcje typu Assassin's Creed Unity, Wiedźmin 3: Dziki Gon, Far Cry 4. Chciałbym żeby gry chodziły na najwyższych ustawieniach bez ściny czy dłuższego ładowania, więc myślę nad zmianą niektórych bebechów w komputerze.

Aktualnie posiadam:

- Asus Nvidia GeForce GTX 660 TI (2 GB)

- Intel Core i5 3,2 GhZ

- RAM Kingston 8 GB (1 kość)

- Zasilacz Chieftec GPS-600A8 600 W

- Dysk WD 1TB (wolne koło 400)

- Asrock B75 Pro3

- 1 wentylator w obudowie 120x120x25

- chłodzenie na RAM, procesorze i karcie graficznej jest fabryczne

- Windows Home 7 64bit

Kwota jaką mogę przeznaczyć na lepsze części to 1500 zł, o ile muszę coś poprawiać.

Pozdrawiam.