Zmiana szkoły

Yo!

Zapewne jakaś część forum właśnie ukończyła gimnazjum i na elektronicznej rekrutacji wybrała trzy szkoły, pierwszego wyboru i dwie inne. Otóz tak ja również to zrobiłem, zbliża się początek roku szkolnego i mnie tak natchnęło żeby jednak zmienić szkołę i profil. Orientujecie się co i jak? Do kiedy mam czas? Jak to ma przebiegać?

Dziękuje i pozdrawiam!

Idziesz z rodzicem, bo zakładam, że nie jesteś pełnoletni i odbierasz papiery ze szkoły do której chciałeś iść i składasz je do tej do której 'teraz' chcesz. Najlepiej proponuję Ci, żeby jeden z Twoich rodziców zadzwonił i się dokładnie dowiedział co i jak, czy są miejsca, jeśli tak, to czy Cię przyjmą.

P.S. Oczywiście musisz spełniać wymagania, nie wiem czy teraz są jakieś punkty, czy co. Do tego muszą mieć miejsce. Nawet jak miałeś więcej od kogoś, to jego nie wywalą, bo Tobie się odwidziało.

Pójdź i zapytaj się, skąd mamy wiedzieć jaka to szkoła i czy tamtejszy "sztab" pójdzie Tobie na rękę, ale raczej tak bo jak pamiętam kilka osób tak robiło.

Z tego co pamiętam musisz jechać do szkoły tej której chcesz iść i dać im papiery które złożyłeś w szkole pierwszego wyboru

Tu pojawiam się ja! Po 3 dniach zmieniłem szkołę D:

Jak masz już upatrzony kierunek w innej szkole to idziesz i gadasz z dyrkiem, pytasz czy są miejsca i czy możesz się przenieść. Jak wyrazi zgodę to idziesz z rodzicem/opiekunem do szkoły gdzie składałeś papiery. Zabieracie je po czym nie istniejesz w tamtej szkole i idziesz do tej gdzie byłeś na rozmowie.

Ja zmieniłem profil, a wyglądało to tak że na początku miesiąca poszedłem do owej szkoły i powiedziałem sekretarce że chcę się przepisać na inny kierunek i czy jest to możliwe, powiedziałem nazwisko i mój aktualny profil to Technik cyfrowych procesów graficznych, dopowiedziałem że chcę na Technik informatyk ona powiedziała że zapisze to sobie w papierach. Po 3 dniach gdzieś zadzwoniła do mego ojca (bo trzeba było podać telefon) i powiedziała że 27 sierpnia jest zebranie rodziców tych uczniów którzy chcą się przenieść. I jako tako zmieniłem kierunek na mój "chciany". U Ciebie pewnie też to było, powiedziała jeszcze (sekretarka) że pierwszy miesiąc roku szkolnego to miesiąc przepisywania się jak w każdej szkole więc pewnie także możesz się przepisać B)

Yo!

Zapewne jakaś część forum właśnie ukończyła gimnazjum i na elektronicznej rekrutacji wybrała trzy szkoły, pierwszego wyboru i dwie inne. Otóz tak ja również to zrobiłem, zbliża się początek roku szkolnego i mnie tak natchnęło żeby jednak zmienić szkołę i profil. Orientujecie się co i jak? Do kiedy mam czas? Jak to ma przebiegać?

Dziękuje i pozdrawiam!