Zmiany w Komputerze

Witam w tym tygodniu chce wymienic karte graficzna do 700zl aktualnie posiadam karte graficzna geforce gt 520. Sprzet w komputerze mam taki plyta głowna p5g41t-m lx3 2x 3.2gz i 4g ram samsung i zasilacz qualtec power 420 230v i czy moge np kupic karte graficzna z ddr4

Najbardziej martwi mnie zasilacz, jest do zmiany wiec szykuj minimum 140/150zl na nowy.

Dodatkowo sama karta za duzo nie wplynie na wydajnosc, procesora nie podales ale wnioskujac po plycie (oraz ze jest dwurdzeniowy) najlepsze lata ma juz dawno za soba. Co do pamieci mylisz fakty, grafiki maja gddr3 i gddr5 (hbm u amd w przypadku fury).

Ale bym przypadkiem nie zarobil za off top:

W tej cenie dostaniesz juz gtx 950, wiec proponuje wlasnie ja. Choc sam pewnie bym dolozyl do R9 380.

No wiem wlasnie ze zasilacz do wymiany bedzie ale jak widze ten gtx 950 ma rozne wersje do wyboru i czy jak bys mógł mi pomóc bo moge wiecej Zł przeznaczyc na ta karte i bys mi podpowiedzial jaka najlepiej do gier http://www.benchmark.pl/aktualnosci/nvidia-geforce-gtx-950-zestawienie-niereferencyjnych-kart.html

Najbardziej martwi mnie zasilacz, jest do zmiany wiec szykuj minimum 140/150zl na nowy.Dodatkowo sama karta za duzo nie wplynie na wydajnosc, procesora nie podales ale wnioskujac po plycie (oraz ze jest dwurdzeniowy) najlepsze lata ma juz dawno za soba. Co do pamieci mylisz fakty, grafiki maja gddr3 i gddr5 (hbm u amd w przypadku fury).Ale bym przypadkiem nie zarobil za off top:W tej cenie dostaniesz juz gtx 950, wiec proponuje wlasnie ja. Choc sam pewnie bym dolozyl do R9 380.

No wiem wlasnie ze zasilacz do wymiany bedzie ale jak widze ten gtx 950 ma rozne wersje do wyboru i czy jak bys mógł mi pomóc bo moge wiecej Zł przeznaczyc na ta karte i bys mi podpowiedzial jaka najlepiej do gier http://www.benchmark...jnych-kart.html

Witam w tym tygodniu chce wymienic karte graficzna do 700zl aktualnie posiadam karte graficzna geforce gt 520. Sprzet w komputerze mam taki plyta głowna p5g41t-m lx3 2x 3.2gz i 4g ram samsung i zasilacz qualtec power 420 230v i czy moge np kupic karte graficzna z ddr4