Znany youtuber(dla gimbów) vs Znany Streamer(DIS)

w ogóle nie rozumiem po co wy o tym dyskutujecie, tylko nie potrzebnie tą sprawę rozgłaszacie, Ja np. tego całego nitro do wczoraj nie znałem i wolałem nie poznać, no ale cóż. Myślę, że najlepiej będzie skończyć dyskusję o tym, bo jeszcze na tym forum brakuje, że będą się flejmować "JP armia" i diss fani.

No dlatego mówię, temat powinien pójść do zamknięcia moim zdaniem ;/

no co kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie co sadzi o Disie i Nitro

Ogólnie beka trochę, jakiś gimbus o inteligencji 10 letniej, zardzewiałej lodówki dostał bana za własną głupotę, i nagle ludzie zdziwieni że jest cos takiego jak BoL, jak by od wyjścia LoL'a (a nawet zza czasów bety) nie było tego typu programów, które pozwalają wgrywać skrypty xD

Swoją drogą Nitro > Isamu tak czy siak.

Jeden z powodów, dla których przestałem grać w LoL'a to właśnie społeczność tego poziomu co ten cały Nitro.

cale szczescie sa ludzie jak Dis. A na gimbusow nie ma lekarstwa ponoc ten Nitro ma ponad 18 lat ale rozum 10 latka

Wczoraj incydent się zakończył więc można zamykać.

Każdy kto jest chętny zobaczyć co było jeszcze 2 dnia dramy na TS to zapraszam na twitch Disa.

Wczoraj incydent się zakończył więc można zamykać.Każdy kto jest chętny zobaczyć co było jeszcze 2 dnia dramy na TS to zapraszam na twitch Disa.

Jak to się zakończył? Nitro przyznał się do używania skryptów na cassiopeję? Przypomnę że przyznał się do używania BoL'a ale nie cheatował na cassio.

Nitro powiedzial ze wtedy jego kumpel byl niby na Cassio :D czyli moze kolejny ban za boosting :D sam idiota kopie dołki pod sobą :D

Widać różnicę już od pierwszych minut, tak pod względem inteligencji i dojrzałości jako człowiek, jak i sensowności podejścia do działki pro e-sportowej (stream, community) jako streamer, gracz i osoba publiczna. To także pod względem doświadczenia i profesjonalizmu jako caster, nie ma tutaj wątpliwości, kto naprawdę siedzi w e-sporcie i mediach z tym związanych.

Że też Norbertowi się chciało użerać z tym 'szczeniakiem' (inaczej tego streamera nie da się nazwać), ale widocznie czasami dla 'równowagi we wszechświecie', jednemu czy drugiemu zapyziałemu prostaczkowi, który dzierży kolczatą zbroję trolla jaskiniowego, trzeba pokazać miejsce w szeregu. Albo gdy delikwent pomimo argumentów i ogólnie rozmowy, nie daje się przekonać i nie wie gdzie jego miejsce, to ukazanie dla osób trzecich takiego (pseudo) dialogu jest pożyteczne jak najbardziej.

Tak poza tym, cieszę się że taka rozmowa się odbyła, pomimo, że jedna strona ewidentnie nie nadaje się do tego typu rozmów... po prostu wstyd mi w takich momentach za polskie community gier sieciowych. No ale, bardzo dobry sprzęt może kupić każdy, wykupić neta z dobrym upload może każdy, posługiwać się programami do streamów czy nagrywania może każdy, więc nie powinienem się dziwić, że KAŻDY typ człowieka może streamować, wrzucać filmiki czy nagrania i publikować to w internetach.

Pomimo, że po nagraniach nie przepadam już za osobą Nitro, to chwali się go (tylko) za to, że zechciał rozmawiać z DISem i w miarę dociągnął wszystko do końca.

p.s. z tego co pamiętam, to DIS Gierczak dla ogółu fanów LoLa, nie był dość lubianym casterem, bo w sumie pojawia się tylko na ESLach więc poznać go nie dało się zbyt dobrze, ale szczerze, od początku jak ten facet komentuje, na polskiego ESL TV warto wchodzi tylko dla niego i dla ZEDDa Bogacza. Nic poza tym, a że grać w LoLa i nie wiedzieć kim jest Norbert "DIS" Gierczak, to trochę przypał chłopcy. To jak nie wiedzieć kim jest Szapkowski gdy lubi się piłkę nożną. To tak nawiasem tylko.

Dis jest wporządku i nie chciał zaczynać tej wojny tak publicznie ale jak Nitro zaczał nagrywac filmiki na Disa i robic nagonke ze swojej JP Armia ( haha banda idiotow ) to jak doszlo do konfrontacji DIs go ładnie zniszczył a Nitro zachowywal sie jak szczeniak bo mysli ze wszystko mu wolno ( po 1 jego filmiku na yt stwierdzilem ze ten koles jest nikim innym jak chorym umyslowo dzieckiem)

Nitro to widać,że jest zwykłym niewychowanym dzieciakiem. Widać jak byk, że używał cheatów, nawet jeżeli to nie on to regulamin zabrania udostępniania konta, więc jeżeli by komus innemu udostepnił i ten ktoś grał to juz jest jego indywidualny problem, on odpowiada za bezpieczeństwo swojego konta. Widac juz przy samej rozmowie, brak jakichkolwiek argumentów w przeciwieństwie od DISA który mowi krótko zwięzłe i na temat. Jeszcze koledzy "Nitro", z mojego punktu widzenia powinni rozmawiać sami bez tej dzieciarni, która później zaczęła go obrażać i grozić mu. Jakis 23 letni pewnie bez szkoły typek zaczął mu grozić co jest dość smieszne.

bez kolegów Nitro przy Disie na TS srałby w gacie dlatego musiał mieć obstawe by go broniła :)

bez kolegów Nitro przy Disie na TS srałby w gacie dlatego musiał mieć obstawe by go broniła

Akurat to on na streamie nie miał obstawy i nie miał prawie nic do gadania(Poza gimperem co rozbawiał innych oraz siebie dramą).

Ale nadal 20-30% tych ludzi nadal nie zaprzestało walki i komentarzy typowych gimnazjalistów.

Osobiście jestem za Nitrm. Chociaż wiem, że z tym kolegą Nitro kłamał to dis mówiąc o kulturze, zachowaniu i wyglądzie mógłby spojrzeć na siebie. Przecież ile razy dis źle się zachował i kogoś zwyzywał? A oczywiśćie wszyscy piszą, że Nitro to wieśniak. Poza tem cała ta "drama" to jakaś głupota. Mogli to załatwić między sobą.

Mogli zalatwic miedzy soba ale to Nitro zaczal wojne w internecie wiec ma za swoje maly kozak. Nitri powinien byc gnebiony bo psuje innym gre uzywajac bola oby wiecej takich banow poszlo dla wszystkich idiotow co oszukuja. Dis odwala kupe dobrej roboty ze poswieca czas na banowanie cheaterow.

Z tego co widzę mało kto zrozumiał meritum owej dramy. W kilku zdaniach dis załatwił dzieciakowi Bana za używanie cheatów do LOLA. Dzieciak nie wytrzymał napięcia i nagrał filmik na Disa i tak powstała konfrontacja .

CoMand3R jesteś za nitrem czyli popierasz cheatowanie w lola jak tak to nie wiem co tu jeszcze robisz na tym forum.

Nie znałem typów ale odwiedziłem i jednego i drugiego. Dis naprawdę wygląda na przyjemnego kolesia natomiast ten Nitro faktycznie dziwak. Same jego materiały to w większości chamstwo do potęgi N. Materiały ze streamu piękna sprawa kiedy koleś jest zakręcony jak kupa w betoniarce i kompletnie nie wie jak się postawić w oczach dowodów.

Osobiście jestem za Nitrm. Chociaż wiem, że z tym kolegą Nitro kłamał to dis mówiąc o kulturze, zachowaniu i wyglądzie mógłby spojrzeć na siebie. Przecież ile razy dis źle się zachował i kogoś zwyzywał? A oczywiśćie wszyscy piszą, że Nitro to wieśniak. Poza tem cała ta "drama" to jakaś głupota. Mogli to załatwić między sobą.

Po co mieli by załatwiać to, np. na skype, tj. prywatnie, skoro w taki sposób jaki zostało to rozegrane, dało tak Tobie CoMand3R jak i reszcie wiele info. o tym jaki jest faktycznie streamer Nitro (przynajmniej dla mnie, bo pierwszy raz o tym gościu słyszę).

DIS jako caster, komentator, streamer, to też człowiek, a siedząc tyle czasu w community LoLa, mając kontakt z osobami z tej społeczności, czasami nie da się utrzymać nerwów na wodzy- Norbert nie prowadzi Teleekspresu gdzie relacja jest jednostronna, lecz jego praca polega także na komunikacji z odbiorcami. A jacy są owi "odbiorcy", tj. gracze, fajni LoLa... Z tego powodu wcale nie dziwi mnie, gracza który wiele lat i godzin spędził w tym małym bagienku Ligi Legend, jego (rzadkie?) odzywki na streamach, tudzież na nagraniu- czasami nie da się nie rzucić mięsem w łobuza, skoro usilnie na to pracował. Nie mówię, że DIS jest idealny czy postępował słusznie, ale czasami trzeba postawić się na kogoś miejscu. Poza tym każdy się ciągle uczy i zdobywa doświadczenie, więc.

I jeżeli chodzi o porównywanie "zachowania i kultury" DISa i Nitra, to raczej tutaj mamy istny kontrast, który nie daje żadnej szansy na wybronienie Nitra z czegokolwiek co powiedział w tej konfrontacji.

Trzeba dorosnąć kiedyś, a ci którym idzie to wolno, niech przyjmują konsekwencje i nie płaczą potem, że świat ich nienawidzi i jest zły. Eh.

Ciekawa Konfrontacja.

https://www.youtube.com/watch?v=5CXgpEZZeOo cz1

https://www.youtube.com/watch?v=Q40oUntI_Ek cz2