Znikające miejsce na dysku C

Witam.

Ostatnio zauważyłem że z dysku na którym mam system © dosłownie znika mi wolne miejsce. Nie wiem czy może to być spowodowane, ponieważ nic na nim nie instaluję. Partycja ma 97.5 gb, do niedawna była w połowie wolna. Wczoraj zauważyłem, że wolne miejsce skurczyło się do 12gb a dziś jest to już zaledwie 9gb. Mam Windows 7 32bit.

Ktoś wie o co chodzi? Proszę o szybką pomoc i dziękuję za rady.

Miałem kiedyś podobny problem. Nie do końca pamiętam co pomogło, ale sprawdz czy to aby nie przez tworzenie punktów przywracania systemu, tudzież jakiś wirus. Niby banały ale bardzo często takie pierdółki są przyczynami problemów.

EDIT:/// Prawie najwazniejsze - zaznacz pokazywanie ukrytych plikow i folderow ;). Bo mozliwe ze masz "potencjalnie niechciany program" - nic nie wysyla ani nic, jedynie ci utrudnia zycie, bardziej traktowane jako dowcip - starczy przemycic pare linijek do nwm, pliku mp3 i jak go odpalisz to ci sie beda tworzyly ciagle foldery ukryte na dysku C :D. Tak, program antywirusowy nie wykrywa tego jako wirusa, bo to nie wirus a bardziej plik exe - zawiera informacje napisane w jezyku windowsa co system ma zrobic (w przypadku zalozmy launcher.exe jest to np otworzenie engine.exe i paru innych ktore juz zajmuja sie swoimi rzeczami ;) ). Wiem bo mialem doswiadczenie z tym ;) (kazdy glupi umie np zrobic komende zeby system windows sie wylaczal po np 5 min, zapisujesz to w .bat i jak ktos uruchomi to po 5 min sie system wylaczy, do tego mozna dac by sie dodawal do autostartu i zamykal system windows np po minucie. I powodzenia w odblokowywaniu tego xD). Pozniej to tylko kwestia ukrycia tego ;)

Miales moze jakis system operacyjny i zainstalowales nowy? Jak tak to polecam sprawdzic pliki starego systemu - ja mialem taka sytuacje ze gry ktore dalem by sie instalowaly dla wszystkich sie instalowaly i normalnie i na tym backup'ie przez co zwiekszalo wielkosc. Po usunieciu u mnie problem przestal wystepowac ;)

EDIT:/// Ewentualnie polecam recznie poszukac czegos co tyle ci zajmuje, tzn sprawdzac wielkosci folderow po kolei i tak sb stopniowo zawężać obszar poszukiwan ;)

Polecam tobie ściągnij programik taki jak Odkurzacz. Zrób potem czyszczenie systemu i zobaczysz ile miejsca Tobie wróci :)

POPRAWKA: Wolnego miejsca było około 20gb przed "znikaniem"

Loor to nie to, nie instalowałem systemu. Barosz mam CCleaner i zrobiłem nim skanowanie, usunęło ok. 300mb.

Częściowo rozwiązałem problem. Tyle miejsca zajmował folder Downloads i częściowo Moje dokumenty. nadal jednak brakuje ok. 2-3gb i nie wiem dlaczego tak nagle to miejsce zaczęło znikać.

Może to przez jakieś pliki do aktualizacji systemu? U mnie często dzieje się tak, że Windows sobie w międzyczasie pobiera pliki potrzebne do aktualizacji. Podczas wyłączania komputera ta aktualizacja się odbywa, jednak pliki zostają tam gdzie sobie je wcześniej Windows ściągnął. Przejrzyj dysk pod kątem takich plików.

http://www.elpcmaniak.pl/usun-stare-pliki-aktualizacji-windows-7/

Po ręcznym zwolnieniu miejsca problem ustąpił :) Temat do zamknięcia.

Witam.

Ostatnio zauważyłem że z dysku na którym mam system © dosłownie znika mi wolne miejsce. Nie wiem czy może to być spowodowane, ponieważ nic na nim nie instaluję. Partycja ma 97.5 gb, do niedawna była w połowie wolna. Wczoraj zauważyłem, że wolne miejsce skurczyło się do 12gb a dziś jest to już zaledwie 9gb. Mam Windows 7 32bit.

Ktoś wie o co chodzi? Proszę o szybką pomoc i dziękuję za rady.