Na 1 dysku zinstalowany mam sytem na drugim chcialem zgrac gry i inne pliki ale niestety podczas kopiowania dysk znikl a sama operacja zostala przerwana, tak samo przy skanowaniu hd tunem skanuje przez chwile poczym program przestaje odpowiadac i dysk znika to samo jest przy probie wyzerowania dysku...Czym to moze byc spowodowane ? Dodam wczesniej mialem tytlko ten dysk ale przy reinstalcji systemu cos poszło nie tak zformatowałem partycje systemowa i probowalem zainstalowac od nowa niestety nie moglem, znalazlem dysk z starego pc i na nim mam teraz windowsa.
Znikajacy dysk
Sprawdzales klastry? Moze masz jakies martwie i dlaego dysk ci przerywa. Okablowanie zapewne sprawdzales nie?
tak okablowanie sprawdzałem. A jak sprawdzić oew klastry ? HdTunem nie zeskanuje dysku bo po kilku sek wszystko sie scina i musze resetowac pc...Własnie czemu moj stary dysk tak dziwnie mruczy ??
U mnie problem polegał na zasilaczu (był za słaby). Dysk HDD na którym trzymałem gry działał normalnie, jednak przy próbie używania go, automatycznie się wyłączał - wyszło na zasilacz, który nie dawał rady pociągnąć nowej karty graficznej i dwóch dysków na raz, dopiero wymiana zasilacza pomogła.
hmm moze faktycznie tak byc bo wymieniłem karte graficzna z gt 9600 na gt 440 i dodalem ten dysk
Na 1 dysku zinstalowany mam sytem na drugim chcialem zgrac gry i inne pliki ale niestety podczas kopiowania dysk znikl a sama operacja zostala przerwana, tak samo przy skanowaniu hd tunem skanuje przez chwile poczym program przestaje odpowiadac i dysk znika to samo jest przy probie wyzerowania dysku...Czym to moze byc spowodowane ? Dodam wczesniej mialem tytlko ten dysk ale przy reinstalcji systemu cos poszło nie tak zformatowałem partycje systemowa i probowalem zainstalowac od nowa niestety nie moglem, znalazlem dysk z starego pc i na nim mam teraz windowsa.