Znikający NPC

Witam, gram w Aion'a i od pewnego czasu obserwuje pewną dziwną rzecz, mianowicie pewni NPC, zazwyczaj ci sprzedający skrzynie nagród, m.in Cariton, czasami znikają a na ich miejscu pojawiają się moby, coś jakby zajmowały ich teren (na mapie nadal widnieją symbole np. handlarzy, ale miejsce ich pobytu zamienia się w zwyczajny spot).

Po jakimś czasie wszystko wraca do normy, ale chciałbym wiedzieć, kiedy zastanę w danym miejscu NPC a kiedy moby, bo irytuje mnie marnowanie czasu.

To jak grasz od pewnego czasu to chyba już zrozumiałeś ,że trzeba pierw ubić moby żeby pokazały się Npc. Jeśli dalej nie rozumiesz co się dzieje sugeruje zadzwonić do wróżki .

To jak grasz od pewnego czasu to chyba już zrozumiałeś ,że trzeba pierw ubić moby żeby pokazały się Npc. Jeśli dalej nie rozumiesz co się dzieje sugeruje zadzwonić do wróżki .

Właśnie nie zrozumiałem, bo po wybiciu ich, zrespiły się na nowo, więc uznałem, że jest to niezależne od gracza, a nie jestem jasnowidzem, żeby stwierdzić, że MOŻE po X wybiciu spota NPC zrespią się jak należy.

Zamiast się wymądrzać i krytykować kogoś, kto jest newbie, to powinieneś mu odpowiedzieć sensownie, a nie głupoty pisać.

Jeśli na mapie są namiociki, to w tym miejscu jest garnizon/obóz. Zielony kolor oznacza, że nalezy do Eloysów (wtedy masz tam npc, gdzie możesz handlować), niemieski - Asmoki, czerwony - balaury, żeby przejąć garnizon wystarczy zabić lidera/kapitana/legata, czy co tam akurat stoi. Jeśli nie ma legata, to przyjdź później, akurat w przypadku Heiron, chyba wystarczy zmienić kanał. Na takiej samej zasadzie działają garnizony w Reshancie, tylko tam się robi questy ;>

Witam, gram w Aion'a i od pewnego czasu obserwuje pewną dziwną rzecz, mianowicie pewni NPC, zazwyczaj ci sprzedający skrzynie nagród, m.in Cariton, czasami znikają a na ich miejscu pojawiają się moby, coś jakby zajmowały ich teren (na mapie nadal widnieją symbole np. handlarzy, ale miejsce ich pobytu zamienia się w zwyczajny spot).

Po jakimś czasie wszystko wraca do normy, ale chciałbym wiedzieć, kiedy zastanę w danym miejscu NPC a kiedy moby, bo irytuje mnie marnowanie czasu.