Zniknęła karta graficzna

Nie wiem, jak opisać mój problem. Otóż wczoraj "panel sterowania nvidia" przestał pracować, a karta graficzna zniknęła z "display adapters".

Mam laptopa PackardBell EN TSX66HR, a karta graficzna to nvidia geforce gt 540m.

Gdy chcę zainstalować sterowniki ręcznie, operacja kończy się niepowodzeniem. Gdy przez łindołsa, wyskakuje mi brak dostępu.

Pewnie wyraziłem to dziwnie i niejasno, więc pytajcie. '

@EDIT. JEDNAK NIE "ZNIKŁO", to jest ta karta. Takczysiak dalej nie działa.

znik_o.png

ciezko na odleglosc cos poradzic ...

sproboj z menadzera urzadzen odinstalowac calkowicie karte, restart kompa i zobacz czy wyszuka, jak nie to zrob skanowanie w poszukiwaniu zmian sprzetu.

Kurcze. Gdy odinstalowuję kartę, nie znika ona z listy unknown devices. Restartowałem i skanowałem parę razy.

EDIT. DOSZEDŁ NOWY PROBLEM. Aktualizacje windowsa kończą się niepowodzeniem.

Odinstaluj sterownik w Trybie Awaryjnym, restart, zaloguj się na swoje konto i spróbuj zainstalować normalnie sterownik.

Ewentualnie jak to nie zadziała, to odinstaluj kartę w Trybie Awaryjnym. Aczkolwiek najpierw radzę spróbować z samym sterownikiem.

Pobierz driver sweper do czyszczenia sterowników z systemu z karty graficznej.

Przywróć sobie system jak masz więcej problemów niż tylko z tą kartą. Start -> akcesoria -> narzędzia -> przywracanie systemu.

Oka, działa. Zainstalowałem stery w trybie awaryjnym.

Można zamknąć.

@down Jak bardzo chcesz... Dziękuję.

Oka, działa. Zainstalowałem stery w trybie awaryjnym. Można zamknąć.

Tak po prostu? Bez żadnych dziękuję, itp.?

Uch, słabo tu z kulturą.

Niemniej - cieszę się, że wszystko gra.

Nie wiem, jak opisać mój problem. Otóż wczoraj "panel sterowania nvidia" przestał pracować, a karta graficzna zniknęła z "display adapters".

Mam laptopa PackardBell EN TSX66HR, a karta graficzna to nvidia geforce gt 540m.

Gdy chcę zainstalować sterowniki ręcznie, operacja kończy się niepowodzeniem. Gdy przez łindołsa, wyskakuje mi brak dostępu.

Pewnie wyraziłem to dziwnie i niejasno, więc pytajcie. '

@EDIT. JEDNAK NIE "ZNIKŁO", to jest ta karta. Takczysiak dalej nie działa.

znik_o.png