Modna ostatnio tematyka, jednak ta gra (obok Dead Frontiera) rozwija się bardzo prężnie. Generalnie tworzymy postać i lądujemy w nawiedzonym przez zombie Nowym Jorku. Poruszamy się po mapie, zużywając tak zwane SP points, coś jak punkty akcji. Każda lokacja jest na swój sposób unikalna, znajdujemy opuszczone samochody, apartamenty, grzebiemy w śmieciach w poszukiwaniu przydanych rzeczy . W grze jest cała masa NPCów i questów, warto zwrócić uwagę na ich humorystyczne zabarwienie. Dodatkowo setki (dosłownie) broni w większości licencjonowanych, mało tego, kolejne setki (o ile nie tysiące) innych przedmiotów. Istotnym elementem jest funkcjonowanie klanów, gdyż pomagają przetrwać i umożliwiają budowę Safe Housu. W nim możemy spokojnie przetrwać noc (o ile odpowiednio się zabarykadowaliśmy) i budować coraz to nowe ulepszenia przy wykorzystaniu zdobytych materiałów (cegły, deski itd.) Co tu dużo mówić ? Po prostu trzeba się zarejestrować. Dodam jeszcze, że jak ktoś jest chętny, po osiągnięciu 5 poziomu (1 dzień gry) może się zgłosić do stworzonego przeze mnie klanu Project Umbrella, w razie pytań mój nick to Fragu.
Prosiłbym również osoby zainteresowane grą o rejestrację poprzez podanego niżej reflinka (przyspieszy to znacznie funkcjonowanie mojego i być może Waszego przyszłego klanu oraz wspomoże rozbudowę Safe Housu)