Zrobienie kompa pod wiedźmin 3

Oto mój komp

Płyta główna gigabayte m68mts2

Procesor amd phenom II x4 840 3.20

Ram 4 giga

karta grafiki nvida geforce 440 gtx 512

dysk hdd 500 giga

chodzi mi co upgrajdować by wiedźmin chodził ale budżet jest do 450 zł, czy będzie coś co można za tyle kupić by wiedźmin na low ruszył i czy jest sens.

Naprawdę ciężko Ci poszukać na forum? Jest przecież parę tematów.

Pierwszy lepszy z brzegu:

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/73351-wiedzmin-3-bedzie-dzialac/?hl=wied%BCmin

Ponadto polecam zapoznać się z minimalnymi wymaganiami tejże gry i ewentualnie próbować "podciągnąć sprzęt".

Zresztą ja już widzę, że ten zestaw co masz to nawet intra w Wieśku nie odpali.

Moim zdaniem karta graficzna za slaba nie znam sie ale ta grafika powinna dac rade http://allegro.pl/okazja-gigabyte-windforce-660gtx-oc-idealna-i5357592609.html i dobrze by bylo dolozyc ramu

Procek ci na minimalnych nie styka, grafa ledwo. 4 gb ram. Z czym do ludzi...

Kolega wyżej dobrze napisał, lepiej sobie odpuść i jeszcze trochę pozbieraj.

Kolega wyżej dobrze napisał, lepiej sobie odpuść i jeszcze trochę pozbieraj.

I to tak ze 3-4k bym radził dla świętego spokoju.

A ja na dokładnie tym samym procesorze z 4 gb ramu gram w Wieśka na low z 35-50 fps :)

A ja na dokładnie tym samym procesorze z 4 gb ramu gram w Wieśka na low z 35-50 fps

bo to pustaki pisza co nie maja zielonego pojecia nie gralem w wiedzmina ani w 1 ani w 2

Ale wiem jedno ze producent zawyża wymagania tak zeby klient nie mial pretensji ze gra mu sie tnie jak licho ...

Tak czy siak zeby sprawdzic czy wogole odpalisz poczekaj na jakies wersje demowe ...

Tak, bo Ty wiesz więcej. :) Weź się nie ośmieszaj. Nikt nigdzie nie wspomniał o rozdzielczości, jak autor chce grać na 800x600, to pewnie mu ta gra pójdzie. Najpewniej było by zrobić coś nielegalnego dla testu. :)

Pozdrawiam.

Tak, bo Ty wiesz więcej. Weź się nie ośmieszaj. Nikt nigdzie nie wspomniał o rozdzielczości, jak autor chce grać na 800x600, to pewnie mu ta gra pójdzie. Najpewniej było by zrobić coś nielegalnego dla testu. Pozdrawiam.

nie najlepiej juz od razu 3-4k zlotych mam wydac .... jego sprzet jaki jest taki jest ... ale nie wmawiaj ludziom ze maja wydawac krocie zeby zagrac w ta gre ...

i5 650 2 rdzenie 4 watki 4gb ram i gtx 750 ddr5 2gb - na średnich w 1600x900 z postprocesami na low , gra chodzi w średnio 30-40 fps. Gra korzysta z 80 % ramu na 4gb więc lepiej niż gta 5 , nie ma memory leaków bo pulpit po wyłaczeniu gry nie zamula więc 4gb ram styknie. Procek masz lepszy pod niektórymi względami więc tylko karte potrzebujesz.

nie najlepiej juz od razu 3-4k zlotych mam wydac .... jego sprzet jaki jest taki jest ... ale nie wmawiaj ludziom ze maja wydawac krocie zeby zagrac w ta gre ...

Zrozumiesz w końcu, że bestseller ogólnoświatowy jest dla ludzi z bardzo dobrym kompem a nie artefaktem minionej ery? Mam to rozrysować? Jak pójdzie to będzie to prezentacja PowerPoint. Trudno to przełknąć, że tak jest ale życie jest brutalne. Producenci gier nie mogą produkować gier, które płynnie pójdą na szrotach bo będą się cofali.

Co to za granie na low ustawieniach?? Raz na 3 lata wydać 3.5k to nawet na Polaka zarabiającego najniższą krajową nie jest dużo. Uzbieraj sobie na nowego kompa lepiej, bo to co podałeś nadaje się tylko do muzeum.

Oto mój komp

Płyta główna gigabayte m68mts2

Procesor amd phenom II x4 840 3.20

Ram 4 giga

karta grafiki nvida geforce 440 gtx 512

dysk hdd 500 giga

chodzi mi co upgrajdować by wiedźmin chodził ale budżet jest do 450 zł, czy będzie coś co można za tyle kupić by wiedźmin na low ruszył i czy jest sens.