Witam
Mam nowy komputer i jak do tej pory było wszystko w porządku, ale od dzisiaj mam z nim problem. Nie wiem jak to się miało stać, ale zauważyłem nagły wzrost zużycia cpu oraz ramu. Cpu skacze od 50-100 a ram sam z siebie ma na pulpicie ponad 3gb. Odziwo wcześniej miałem lekko ponad 1 gb. Zeskanowałem komputer antywirem od microsoftu oraz non stop aktualizuje go łatkami z windows update. Nie mam pojęcia o co chodzi zwłaszcza, że wszystko jest nowe - dysk również. Zauważyłem znaczny spadek fps podczas grania czy to w lola czy to w wiedźmina 3. Teraz na ustawieniach wysokich w 1 i 2 schodzą mi fpsy aż do 15 klatek. Gdzie w lolu miałem stałe 60 a wiesiek działał dobrze. Również zeskanowałem ADWCleaner'em/ CCcleaner'em oraz odkurzaczem. I nic się nie zmieniło. Oprócz spadku fps zauważyłem nagle zwiększony ping jak wcześniej miałem 60 to teraz 100+ . Zauważyłem w ostatnich dniach dziwne problemy typu "nie można połączyć z serwerem proxy" i co jakiś czas tak mam i muszę ręcznie przestawiać w ustawieniach chrome'a. Dodatkowo aktualizacje windows ściągają się tak wolno, że to jakaś porażka, gdzie normalny download mam na 1,2 mb/sek instalowanie tych aktualizacji tak samo. Macie jakieś pomysły o co chodzi ?
Win x64 home premium
G3420
R9270
Antec VP500 PC
8 gb ram