witam, po krótce;
posiadam monitor flatron w1943sb 60Hz i chcę zwiększyć częstotliwość odświeżania do wartości 70-74, ale raczej do 70. Pytanie brzmi, czy po takim zabiegu monitor zwyczajnie nie je*nie?
pozdrawiam.
witam, po krótce;
posiadam monitor flatron w1943sb 60Hz i chcę zwiększyć częstotliwość odświeżania do wartości 70-74, ale raczej do 70. Pytanie brzmi, czy po takim zabiegu monitor zwyczajnie nie je*nie?
pozdrawiam.
A właściwie da się coś takiego zrobić? Pytam z czystej ciekawości.
Chociaż szczerze myślę, że te 10Hz więcej nawet nie zauważysz
tak, da się w ustawieniach karty graficznej. ludzie piszą że działa i w ogóle ale jakoś słabo temu ufam. nie wiem jak mój monitor to zniesie a na drugi nie stać. ogólnie to potrzebne mi to jest do cs:go, żeby wyciągnąć ciute lepszą wydajność gry, ale z tego co wyczytałem można to osiągnąć ustawieniami uruchamiania w steamie, nie ingerując w sterowniki itd. i tym sposobem właśnie teraz próbuje.
Ale ten monitor i tak ma 5ms czas reakcji z tego co czytam. Do CS'a musisz mieć 1ms + powyżej 60Hz żeby coś ugrać podobno. Co do podbijania odświeżania, da się, sam zastosowałem to dla mojego Asusa VX239H, zbyt wiele mi to nie dało, jeżeli zauważysz jakieś zmiany w obrazie to natychmiast wracaj na 60 Hz. U mnie działa, ale mam czasem problem z wyświetlaniem czarnego koloru. Raczej nic się twojemu monitorowi nie stanie, tylko nie przesadź z Hz 70-75 to max xD
http://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU
A co do testu musisz po prostu sprawdzic... jak nie bedzie dzialalo monitor wroci do dawnych ustawien
Nic się nie zepsuje. Ja lg23mp65 mogę ustawić max do 74 hz.
Jak ustawie np. 105 hz, to robi się czarny obraz i tyle
Swoja droga na tym forum co podalem sa jakies Notes... o co z tym chodzi? jest jakas zależność od wtyczek jakie sie uzywa? Np. jak uzywam DisplayPort?
dobra, jakoś sobie poradziłem z opcjami uruchamiania i nowym, znacznie dłuższym konfigiem autoexec. opóźnienie jest odczuwalnie mniejsze i gra działa stabilniej pod kątem fps. co prawda 70 fps przy wymuszonym 70Hz d*py nie urywa ale jest stabilne. no i raczej bez wymiany monitora lepiej nie będzie także dzięki za dyskusję.
Zobacz sobie tutaj czy Ci nie gubi klatek, od tego testu się zaczyna po OC monitora:
Nie gubi. Ja ogólnie nawet jak ruszam kursorem, to odczuwam różnicę. Mniejsze smużenie jest
Hah Zdjęcie się robi telefonem albo kamerą a nie screena
Przecież masz opisane na tej stronie
witam, po krótce;
pozdrawiam.