Witam wszystkich, właśnie pobieram grę i zastanawiam się kim zacząć swoją przygodę w BDO. Czytałem różne wypowiedzi, na polskich i zagranicznych forach dotyczące "najlepszej klasy na PvP". Podsumowując to wszystko wszędzie tylko widać Sorceress, Ranger, Wizard/Witch. Osobiście nie lubię postaci bijących z daleka, a spodobała mi się klasa "Musa", więc moje pytanie sprowadza się do tego czy klasy bijące z bliską, w ogóle istnieją w PvP etc. ? Nie mówię, że musi być ona jakaś OP czy coś w tym stylu, po prostu nie chcę się czuć aż tak z tyłu grając postacią melee ( jedyne co mnie tak naprawdę interesuje to ewentualne wykurzenie wkurzających typów ze spota ). Proszę o jakieś w miarę uzasadnione odpowiedzi, a nie tylko bezsensowne rzucanie hasła.
+ by nie zakładać nowego tematu. Widząc ogólny hejt tej gry bo jest B2P a w IS można zakupić jakże nie lubiany Value Pack, to po prostu płakać mi się chcę... Aktualnie gra kosztuje tyle co zestaw w Mc, nawet mniej. Więc można ją uznać praktycznie za F2P z IS, a IS istnieje w każdej grze, bo jak chcesz grać i dostawać nowy content do gry, to w końcu trzeba utrzymać ludzi którzy go tworzą. Czytając też wiele wypowiedzi ludzi, na tym forum w stylu "gra jest P2W bo można sobie dokupić miejsce w EQ za realny hajs,, a podstawowy Kowalski musiałby porobić parę questów żeby go dostać", to już w ogóle, leże i nie wstaję. Znajdź mi grę w której tak nie ma, to Ci pogratuluję. A ogólnie to chce to sprowadzić do tego czy w tej grze można jakoś wyglądać ( tak, chodzi mi o wygląd wizualny postaci ), nie wydając realnych pieniędzy, bo w pewnej recenzji słyszałem, że nie ważne czy masz 1lvl czy 58lvl i tak wyglądasz jak "gówno" dopóki nie wydasz realnych pieniędzy. Czyli czy istnieją kochani przeze mnie ludzie którzy wkładają realny do gry, żebym ja, typowy Kowalski mógł sobie kupić rzeczy z IS za pieniądze w grze ( głownie właśnie stroje ). Wychodzi na to, że to powinien być główny wątek, a to o klasie tym dodatkowym, jeśli komuś to nie pasuje, to składam moje kondolencje.