1.6 czy GO

Witam. Jeśli gracie w cs'a to proszę, przeczytajcie to :)

Własnie zakupiłem steam z grą cs 1.6.

Jak się dowiedziałem "wszyscy" (ludzie, klany) przechodzą na CS:GO.

Jak myślicie, warto było kupić steama, czy nie?

CS 1.6 upadnie? Nikt nie będzie grał?

Odpowiedzcie w komentarzach - jak myślicie.

Dzięki, papatki.

To pan nie wie co się mu podoba? :> Po tylu latach sponsorzy skupiają swoją uwagę na nowości, po co brnąć kolejną dekadę w tej samej grze? Tu i tu będą gracze.

jako weteran CS'ka, który posiada i tą, i tą grę:

stawiasz na turnieje: GO

stawiasz na ilość serwerow, modów, Polaków, po prostu FUN: 1.6

stawiasz na "czystą grę" bez czitów: GO

po premierowym BUUM, liczba graczy GO spadła prawie o połowę, a 1.6 wciaż posiada 50-60k na steam + non steamowe dzieci

większość klanów, TOPOWYCH klanów przeszła już na GO, ale jak bedzie za pol roku nie wiadomo

przypominam Ci, ze podobna sytuacja miala miejsce z Source, zagrano 2-3 duze turnieje i zrobiono krok do tyłu, by ponownie grać w 1.6

cs 1.6 to legenda sieciowych fps-ów nigdy nie upadnie :)

cs 1.6 to legenda sieciowych fps-ów nigdy nie upadnie

Już upadł, na tego rocznym IEM nie było cs 1.6 nie pojawił się nawet soruce czy GO

Tak jak up 1.6 nie ma prawa upaść.

Kumple kupili CS:GO i przez pierwszy tydzień mówili i cieszyli się z tego bo fajne, ale potem zrobiło im się to nudne i wrócili z powrotem do cs 1.6/source

Tak jak up 1.6 nie ma prawa upaść.Kumple kupili CS:GO i przez pierwszy tydzień mówili i cieszyli się z tego bo fajne, ale potem zrobiło im się to nudne i wrócili z powrotem do cs 1.6/source

Nie upadnie pod względem takim iż servery do niego na pewno będą i ludzie też się znajdą, ale upadł pod względem turniejów takich jak IEM czy inne.

1.6 sie skończył w momencie gdy zeby wejsc na serw trzeba sciagac paczke 50 piosenek i 20 modów z dziesiątkami jakichs amatorskich beznadziejnych map, no i oczywiscie w momencie wycofania na E sporcie.

CS.GO jest dobrą grą zasługującą na uwagę lecz która nie powtórzy sukcesu legendy z prostych powodów. Zbyt silnej konkurencji np. COD / BF / i wiele innych.

Ja osobiscie 1.6 zostawiłem w momencie gdy po wbiciu na ruski serw poprzestawiało mi config i na stałe do menu wprowadziło ruskie literki z automatycznym wbijaniem na ich serwy.

1.6 sie skończył w momencie gdy zeby wejsc na serw trzeba sciagac paczke 50 piosenek i 20 modów z dziesiątkami jakichs amatorskich beznadziejnych map, no i oczywiscie w momencie wycofania na E sporcie.CS.GO jest dobrą grą zasługującą na uwagę lecz która nie powtórzy sukcesu legendy z prostych powodów. Zbyt silnej konkurencji np. COD / BF / i wiele innych.Ja osobiscie 1.6 zostawiłem w momencie gdy po wbiciu na ruski serw poprzestawiało mi config i na stałe do menu wprowadziło ruskie literki z automatycznym wbijaniem na ich serwy.

e głupoty gadasz, na różnych serwach jest inne mapcycle i roundsound dlatego czasami coś ściągnie ale bez przesady że po 20 piosenek, co do modów, przecież musi ściągnąć moda żeby pograć, dlatego sie gra na 5- 6 sprawdzonych serwach ze zgraną paczką ludzi, a nie szukać non stop nowych serwerów, ja tak robie mam swoje serwy i nic mi do nich więcej nie pobiera, przy okazji adminuje trochę, jak się wchodzi na byle jakie serwy to nic dziwnego że ci cfg poszło w piz...., a wystarczyło ustawić sobie config na tip top ustawić i plik zrobić: "tylko do odczytu" i nie było by tego problemu, a cs 1.6 nigdy się nie skończy wystarczy wejść na parę znanych serwów PL, są non stop pełne, więc ja problemu nie widzę, moim zdaniem tylko c.s 1.6 i tyle w temacie, zresztą pograj i obadasz czy ci się podoba

polecam tobie serwery:

prosiaczek, wysypisko, zajawka.pl, puchatek

http://cs-wysypisko.pl/

http://www.cs-zajawk...orum/index.html

http://cs-prosiaczek.pl/

http://cs-puchatek.pl/

i oczywiście rejestruj sie na forum i zapodawaj ciekawe tematy a i interesujących ludzi zapoznasz

nie zrażaj się do cs 1.6 dlatego że jakiś mało intelygenty gość i pewnie low skill, nie potrafił ogarnąć cs

nie zrażaj się do cs 1.6 dlatego że jakiś mało intelygenty gość i pewnie low skill, nie potrafił ogarnąć cs

Mam nadzieję ze nie próbowałeś tego sugerować odnośnie mojej wypowiedzi. Bo jeśli trochę grasz w tą gre to powinieneś wiedzieć ze wcale nie zachęca ona nowych graczy do gry.

Pierwszy raz włączasz grę jeśli chcesz grać na normalnym serwerze zapewne spotkasz starych wyjadaczy którzy mówiąc delikatnie nie preferują i nie potrafią zrozumieć ze ktoś może dopiero się uczyć. A słuchanie przez mikro i czytanie na czacie tekstów typu ,, Ty jeba*y nobie wyp*erdalaj z tego serwera..." nie zachęca. ( chociaż oczywiście jest szanse ze się trafi na dojrzalszych graczy niestety nie wielka).

I w tym przypadku Cs.GO jest przystępniejszy dla newbie.

Mam nadzieję ze nie próbowałeś tego sugerować odnośnie mojej wypowiedzi. Bo jeśli trochę grasz w tą gre to powinieneś wiedzieć ze wcale nie zachęca ona nowych graczy do gry.Pierwszy raz włączasz grę jeśli chcesz grać na normalnym serwerze zapewne spotkasz starych wyjadaczy którzy mówiąc delikatnie nie preferują i nie potrafią zrozumieć ze ktoś może dopiero się uczyć. A słuchanie przez mikro i czytanie na czacie tekstów typu ,, Ty jeba*y nobie wyp*erdalaj z tego serwera..." nie zachęca. ( chociaż oczywiście jest szanse ze się trafi na dojrzalszych graczy niestety nie wielka).I w tym przypadku Cs.GO jest przystępniejszy dla newbie.

na serwach ktore podalem za takie teksty leci ban za obraze

1.6 sie skończył w momencie gdy zeby wejsc na serw trzeba sciagac paczke 50 piosenek i 20 modów z dziesiątkami jakichs amatorskich beznadziejnych map, no i oczywiscie w momencie wycofania na E sporcie.CS.GO jest dobrą grą zasługującą na uwagę lecz która nie powtórzy sukcesu legendy z prostych powodów. Zbyt silnej konkurencji np. COD / BF / i wiele innych.Ja osobiscie 1.6 zostawiłem w momencie gdy po wbiciu na ruski serw poprzestawiało mi config i na stałe do menu wprowadziło ruskie literki z automatycznym wbijaniem na ich serwy.

A ja sie zapytam.To po co wchodzisz na ruskie servery skoro jest MASA polskich serwerów z baaardzo dobrą populacją.Gra się rozwija, wchodzą coraz to nowsze mody, a jak ci się nie chce ściągać piosenek modeli modów. to nawet jest taka komenda, dzięki której nie ściągają ci sie piosenki modele broni itp.

No, niestety. Scena światowa CS 1.6 upada. Smutne to ale prawdziwe. Mam zamiar właśnie również zakupić GO by zobaczyć jak ten NEXT GENOWY Cs brnie do przodu. A jeśli chodzi o grę 4fun to cs nie do tego został stworzony. To jest gra drużynowa wymagająca niesamowitego skilla. Założycielu tematu jeśli masz jakiegoś kumpla co gra z tobą radze wam zacząć grać mixy (chyba najlepsza metoda podszkolenia się). No, jeszcze DM ja od siebie polecam Hashjamy i Fnaticu(hajty tam grają).

@Edit

A! I wk***iają mnie niesamowicie ludzie którzy piszą : CS to gówno hahahahha jak można w to grać... Mówią tak, bo nie czuli tego dreszczyku emocji na ESLu, choćby na 1 mixie jaki zagrałem czułem niesamowite uczucie. Zwłaszcza jeśli był wygrany. Ci ludzie są zacofani w strzelankach i mówią : Gram w kal of djuty i jest 10000x lepsze od csa albo BF3. Macie tam turnieje na range światową, tak dużą liczbę graczy i niesamowitego wymaganego skilla? CH*J!

@Averdon 100% prawdy cs to chyba najbardziej skillowy fps ( i jeszcze gunz jest skillowy ale nie tak znany ;p).Pamiętam te czasy kiedy to się grało mixy :D.

stawiasz na "czystą grę" bez czitów: GO

Wszędzie są cheaterzy, nawet w GO które ma dopiero kilka tygodni (w necie już robi się od darmowych haxów) A jedyną drogą żeby pograć z kimś "czysto" jest witryna esl, ew mniejsze ligi typu allplay.

chodz za cs nie przepadam go mi sie spodobal

Ja powiem tak, w CS'a 1.6 grałem chwile, nie spodobał mi się i odinstalowałem od razu. Dostałem się do Bety GO, i grałem jakis czas, licznik na steamie pokazuje 40 godzin.Ogólnie gra jest bardzo dobra, ale ma jedną wkurzającą wade - jest totalnie zrypane strzelanie, jak to prosi z 1.6 nazywali - "killboxy" czy "skillboxy". Głównie chodzi o to, że nawalając kogoś po nogach zaliczało ci headshoty, wyprócie całego magazynka w gracza nie zabierało mu w ogóle życia, już nie wspominam o AVP które zaliczało heady po strzeleniu metr od gracza. I nie jest to mój wymysł, bo na najpopularniejszym wtedy polskim servie każdy to samo mówił. Oczywiscie takie sytuacje częste nie były, ale pare ragequitów (w tym mój) było. Jeżeli to naprawili, to możesz kupować, strzela się przyjemnie, ale jeżeli nie, to oszczędź sobie nerwów. Wina servera ani pingu to na pewno nie była, bo jak pisałem, niemal każdy to miał, i to nie tylko na tym servie. Może po prostu jakiś betowy bug.

Nie nie nie. Nie zamierzam grać w CS GO. Ja na zawsze zostanę przy 1.6 (Nawet jeśli będzie konieczność gry z botami, chociaż w to wątpie :D). 1.6 jest moim faworytem i z niego nie odejde :)

Przecież CS:GO to tak na prawdę 1.6 z grafiką lepszą niż source.

Ja powiem tak, w CS'a 1.6 grałem chwile, nie spodobał mi się i odinstalowałem od razu. Dostałem się do Bety GO, i grałem jakis czas, licznik na steamie pokazuje 40 godzin.Ogólnie gra jest bardzo dobra, ale ma jedną wkurzającą wade - jest totalnie zrypane strzelanie, jak to prosi z 1.6 nazywali - "killboxy" czy "skillboxy". Głównie chodzi o to, że nawalając kogoś po nogach zaliczało ci headshoty, wyprócie całego magazynka w gracza nie zabierało mu w ogóle życia, już nie wspominam o AVP które zaliczało heady po strzeleniu metr od gracza. I nie jest to mój wymysł, bo na najpopularniejszym wtedy polskim servie każdy to samo mówił. Oczywiscie takie sytuacje częste nie były, ale pare ragequitów (w tym mój) było. Jeżeli to naprawili, to możesz kupować, strzela się przyjemnie, ale jeżeli nie, to oszczędź sobie nerwów. Wina servera ani pingu to na pewno nie była, bo jak pisałem, niemal każdy to miał, i to nie tylko na tym servie. Może po prostu jakiś betowy bug.

a skąd ty to wszystko wiesz cwaniaku skoro jak sam mówisz że w cs 1.6 praktycznie nie grałeś, prawda jest taka że umiejętności graczy którzy sporo w to (to znaczy cs 1.6) grają są tak wielkie, że takie leszcze jak ty leją po majtach podczas rozgrywki i dlatego potem wypisują takie głupoty

a jak ktoś ma probliema to jutro mix albo do niedzieli zbierajcie 10 osób i ja serw załatwię walniemy sporego (spory znaczy więcej jak 5 osób w team) mixa