11 sierpnia, Londyn

Ale my nawet nie włazimy na temat magii ;(A skąd ty takie trudne słowa znasz?

No to chyba logiczne że jest magia, myślisz że Harry Potter to co, nie jest oparty na prawdziwej historii? Ten film jest taki popularny, bo promowali tam iluminatów

Skąd wiesz, że Voldemort był Illuminatem?

Wypalił znak reptilian na czole Harrego.

Po co kłamać, skoro wystarczy mówić prawdę, by nam nie uwierzono.

Po co kłamać, skoro wystarczy mówić prawdę, by nam nie uwierzono.

Podsumujmy - Koleś wypisuje pierdoły napisane przez jakiś smutnych, nie mających własnego życia nastolatków na necie, po czym nie mając kompletnie żadnych dowodów w to wierzy. Potem wypisuje, że ludzie są manipulowani TVN'em...

Co do dowodów, to polecam stronę http://www.infowars.com/ Alexa Jones'a. Ten facet robi filmiki i pokazuje grube papiery, akta, czy inne. Ten to rzeczywiście ma dowody, tylko, że strona jest cała po angielsku, bo to amerykanin który sam odkrywa konspiracje, podobno ma swoich ludzi (szpiegów), ma też własne radio. Istnieje również polska strona http://www.infowars.pl/ nie oficjalna. A takie bezpodstawne was obrażanie nie jest słuszne. Wszyscy jesteśmy manipulowani bez wyjątku. Do tych co nie wiedzą, i wyśmiewają tych co "wiedzą" trochę więcej, trzeba zachować spokój i zrozumienie, nie denerwować się ich nie wiedzą. Bo mam świadomość tego, że to o czym tutaj rozmawiamy, jest to wiedza kontrowersyjna i nie całkiem jasna dla wielu ludzi.

220px-AlexJonesBB2007.jpg

no proszę cię. Połowę jego strony zajmują reklamy, najbardziej podświetlonym elementem menu jest SKLEP, ale nie... ten gościu wcale nie robi na tym kasy. Wcale nie wykorzystuje łatwowiernych ludzi takich jak ty do sprzedawania t-shirtów i czapek w obliczu upadku ludzkości na rzecz tajnej, złowrogiej organizacji. Coraz bardziej wydaje mi się, że całe to gadanie o NWO/Illuminati/czymkolwiek jeszcze, to trolling, bo wiara w coś tak absurdalnego nie przystoi nikomu poważnemu przy zdrowych zmysłach.

#edit, do ludzi piszących posty powyżej w stylu Darkllorda i vampira - jako jeden z walczących o niezamykanie tematów czuję się zobowiązany do wirtualnego pacnięcia was przez łeb. Przez takie durne posty niewnoszące nic do tematu dyskusje są zamykane, bo koniec końców któryś z moderatorów orientuje się, że temat jest piaskownicą sfrustrowanych nastolatków, a nie częścią forum, bądź co bądź, dyskusyjnego. Dezaprobatę można przekazać bez gimbazjalnego sarkazmu.

Czyli że Ferdek z Kiepskich też jest Illuminatem ?????

warn_ico.png
Czyli otrzymujesz warna za bezsensowny post. -Revolutio

Dobra lekcji historii, bo mam dość pieprzenia o Templariuszach:

Wersja dla trolli:Templariusze to byli księża z Hiszpanii tylko że nawalali w muzłumańców ze swordów, przy czym wbili mnóstwo kasy. Władca Hiszpanii, Filipcio XD powiedział im:1000k gold albo PK. A oni się nie zgodzili więc zrobił obiecane PK. Ale golda nie znalazł, bo dali je do safehousa.

Wersja dla ludzi normalnych: Templariusze byli hiszpańskim zakonem stworzonym podczas wojen z Muzułmanami o Ziemię Świętą. Legenda głosiła, że w ich skarbcu były wielkie bogactwa. Król Hiszpanii, Filip Piękny kazał im oddać sporą część majątku, ale oni się nie zgodzili więc sciął ich. Gdy zabijali przywódcę przeklął on Filipa oraz Papieża, którzy zginęli odpowiednio kilka miesięcy i rok później. Gwoli sprawiedliwości, powiem że Filip był w sile wieku.

Tak to się stało, więc nie pieprzyć mi tu o jakimś spisku mającym na celu przejęcie świata, a przynajmniej nie ze strony Templariuszy.

Dziękuję, dobranoc.

A breivik czy jak on tam ma powiedział że jest templariuszem.

Wersja dla ludzi normalnych: Templariusze byli hiszpańskim zakonem stworzonym podczas wojen z Muzułmanami o Ziemię Świętą. Legenda głosiła że w ich skarbcu były wielkie bogactwa. Król Hiszpanii, Filip Piękny kazał im oddać sporą część majątku, ale oni się nie zgodzili więc sciął ich. Gdy zabijali przywódcę przeklął on Filipa oraz Papieża, którzy zginęli odpowiednio kilka miesięcy i rok później. Gwoli sprawiedliwości, powiem że Filip był w sile wieku.,Tak to się stało, więc nie pieprzyć mi tu o jakimś spisku mającym na celu przejęcie świata, a przynajmniej nie ze strony Templariuszy.Dziękuję, dobranoc.

Nie widzisz pewnej nieprawidłowości? A skąd wiesz, że jacyś tam Templariusze nie przeżyli, i teraz wykorzystują swoje bogactwa do przekupywania polityków/szefów wielkich firm?

@Up - Też trochę tutaj trollowałem, ale chyba czas na ogar, więc już może bez spamu?

A skąd wiesz, że jacyś tam Templariusze nie przeżyli, i teraz wykorzystują swoje bogactwa do przekupywania polityków/szefów wielkich firm?

Jestem takiego samego zdania. Ci Templariusze zwiali z lochów, ukryli się i do tej pory spiskują od ponad 700 lat!!

/sarcasm mode off

Ej, ale Templariusze byli pr0 w The Secret World, a w realu są tacy łiknes, czemu?

Zresztą, skąd wiecie, że Templariusze nie istnieją?

Illuminatów też niby wyrżnięto, a ponoć są :(

Zniszczyliście moje marzenia, chciałem przyłączyć się do tego kółka i bronić krzyża ;(

Co jak co, ale wątpię, żeby złota tego im starczyło. Ale cokolwiek. Naprawdę z całego serca was żałuję. Prowadzicie takie smutne życie. Wszędzie widzicie spiski, nie wiem czy żyjecie w ciągłym strachu, ale zapewne w jakimś podobnym stanie. W niektórych sprawach lepiej skorzystać z luksusu niewiedzy. A Templariuszy wybito co do jednego. No chyba, że mieli jakichś sekretnych członków, o których nikt nie wiedział,

.

Co jak co, ale wątpię, żeby złota tego im starczyło..

Słyszałeś o Alfredzie Noblu?

Tak, a co sugerujesz?

Poprawka. Filip Piekny był królem Francji. Razem z papieżem mieli długi u Templariuszy, a że nie nie chcieli ich spłacać to łatwiej było załatwić Templariuszy i zagarnąć to co ich.

I jeśli ktoś twierdzi, że masoni są mroczni i służą szatanowi to mają nieźle wyprane mózgi przez Kościół, bo masoni byli ich wrogami twierdząc, że Boga nie ma.

Szczeze? gowno mnie to obchodzi.

Dlaczego?

Bo cały świat to jeden wielki spisek. Usa atakuje kraje dla ropy, cały świat się przygląda. Chiny wykonują kary śmierci, ale świat tam produkuje i im lize dupe. Afryka głoduje, ale świat tylko tam robi interesy.

Ktoś inny mówi: usa rządzą żydzi. I ktoś w to wierzy.

Idąc dalej ten ktoś mówi: polscy politycy to żydzi w wiekszosci, mam liste nazwisk. Kto zrobił tą liste, jak jest wiarygodna?

I to wszystko rozbija się o 2 sprawy:

1. wiarygodność- bo to jeden dokument sfałszowano? Nie takie gry toczą się w świecie. Od zawsze światem rządziły jednostki. Demokracja to obłuda panowie i panie. Zobaczcie USA. Rozwarstwienie społeczne aż miło. Biednym dali możliwość kupienia domu w taki sposób że do konca życia spłacają odsetki a nigdy hipoteke. I cieszą się, że mają dom. . Ale media pokazuja nam piekną strone świata. Dowiadujemy się tego czego ktoś chce byśmy się dowiedzieli. Prawdziwa gra pod nazwą świat toczy się za zamkniętymi drzwiami.

2. Co wynika z tych gier. Wszyscy jesteśmy pionkami. i wiecie co pionki mogą w grze? gówno. Są liczną ale słabą i rozbitą armią. I nic nie zrobią. Widzicie Egipt i inne kraje które na początku roku sie zbuntowały. Pionki sie zbuntowały. I co się stało? Prezydenta odsunięto ale jego pomocnicy w wykorzystywaniu ludu nadal siedzą przy stołkach. Pionkami łatwo rządzić. dwa sposoby: potężna armia, albo dobre socjale i złudne przywileje i prawa. I pionki się cieszą.

Wiec jaki sens żyć, czytać i myśleć o tych wszystkich spiskach? Nic z nimi nie zrobisz jeden z drugim, nie zmienisz świata. Zdobędziesz wiedzę jakąś tam, niby historyczną. Ale czy historia którą znamy jest prawdziwa? Czy tylko dopasowana tak, żeby wszystko się zgadzało?

Wiec zamiast śledzić czyjeś wywody o illuminatach(na których końcem końca ktoś zarabia) to zajmij się swoim życiem. Odejdź od komputera, idz sie uczyć, znajdz lepsza pracę, zwiedzaj świat. Brzmi sztampowo, ale to, że na jakimś forum napiszesz wywód o illuminatach czy innych spiskach nic nie zmieni.

jak to powiedział mi ojciec kiedy zaczynałem z nim kolejną dyskusje o tym, jak to tusk pawlak i rostowski rządzą polską:

Zajmij sie swoim życiem, politycy sobie dadzą rade bez twojego gadania.

http://kwejk.pl/obrazek/1353500/illuminati.html - > Czy ktoś wie coś o tych kartach i co o tym w ogóle myślicie ? Ja osobiście pierwszy raz słyszę o tych kartach.